Glad påsk!
Publicerat den



Jag och Aurora önskar er en glad påsk! Hoppas att ni får äta mycket godis och god mat samt att ni får vara med om en massa trevligheter. Precis som vi ska. :)


Norrlandsresa.
Publicerat den

Idag bär det av upp till Norrland. Jag och Aurora ska snart hoppa in i bilen och så bär det av. Vi åker tillsammans med min moster och kusin så vi kommer inte vara ensamma på den långa resan.

Vi kommer att stanna hos min mormor och morfar i cirka en vecka. Över påsk och allt. Resterande delen av min familj åker också uppåt så vi blir rätt så många där vid påsk. Morfar fyller även år under påsken så det blir både kalas och påskfirande.

Jag brukar alltid säga att det blir som att komma upp till bushen när man åker till min mormor och morfar. Norrländska skogarna, ni vet. Därför tar jag faktiskt och lämnar datorn hemma. En datafri vecka. Hur ska jag överleva? Säg det.. Haha. Jag kommer garanterat att få lite abstinens, men det får gå ändå. Är kanske till och med nyttigt för mig.

Jag skriver igen när jag är tillbaka. Ska se till att fota en massa också så att jag har bilder att visa er sen när jag är tillbaka (i civilisationen) igen.


Bilderna ovan är fotade vid sjön där min mormor och morfar bor. Fint eller hur!?

See you when I get back, bye!


I beleive I can fly.
Publicerat den



Bilder från dagen.
Publicerat den




Lunchdate.
Publicerat den

Idag ska jag och Aurora ner på stan och träffa Tant Per. Vi ska käka lunch och sedan får vi helt enkelt se vad vi hittar på denna fredag. Både jag och Tant Per tyckte att det inte var mer än rätt att klämma in en träff dagen innan jag och lillan åker. Det kommer ju att ta ett bra tag innan vi träffas igen.



På bilden, jag och Tant Per för cirka ett år sedan. Nästan precis då jag hade fått reda på att det fanns en liten plutt i magen. Otroligt! Tänk att den lilla plutten skulle bli min älskade Aurora. ♥


Need I say more?
Publicerat den




Men vad trött jag blir.
Publicerat den

På mig själv!

Ibland har man bara sådana där dagar då man vill gräva ner sig. Idag är det en sådan dag. Jag vet inte om det beror på att Tant Röd har kommit tillbaka eller på att jag var helt slut i huvudet. Säkert en kombo. Mitt humör har inte varit det bästa och när saker och ting inte blev som jag hade tänkt mig idag brast det. 

Förlåt syster B för att jag var så otrevlig förut. Jag kunde helt enkelt inte behärska mig. Dåligt av mig. Jag vet. Förlåt.

Jag har haft möjlighet att sova en stund och nu känns inte saker lika stora längre. Tänk vad lite sömn kan göra. Tack älskling.



Your smiles light up my day.


Sysslor.
Publicerat den



Mamma tvättar och Aurora sover. Själv skulle jag nog också föredra att sova framför tvätt. Men tyvärr så måste jag tvätta idag. Måste se till att ha rena kläder inför resan på lördag. Längtar!


Siffror.
Publicerat den

Igår innan bebismassagen fick vi möjligheten att väga och mäta våra små. Det var ju fyra veckor sedan sist så det ville jag definitivt göra. Aurora blir 12 veckor imorgon så siffrorna avser nästan tolv veckors ålder.

Gårdagens siffror:
Vikt: 5510g (+610g)
Längd: 61,5cm (+4cm)

Tänk att hon har vuxit fyra cm på fyra veckor! Inte konstigt att kläderna i storlek 56 började bli för små. ;) Aurora följer också sina kurvor som hon ska vilket känns riktigt bra. :)


When it rains.
Publicerat den



Då är jag ute och går med barnvagnen. Jag äskar när det regnar. Favoriten är nog på sommaren när det regnar och det luktar sommar och regn. Men ett vårregn fungerar bra det också.

Åh, jag skulle också vilja vara bebis och nedbäddad i vagnen. Ser så mysigt ut! Sedan är det ju lite lyxigt att bli skjutsad precis överallt också. ;)

(Förlåt för suddig bild på mig. Är inte det lättaste att få en bra bild då man promenerar samtidigt.)


Bebismassage, no no!
Publicerat den

Bebismassagen var absolut ingen hit. Eller det kanske den hade varit om Aurora hade fått sova mer på förmiddagen. Som det blev nu sov hon kanske en halvtimme sedan hon vaknade vid sex. Så då var en bebismassage ingen hit. Först ville hon inte ligga ner och sedan var det bara skrik för hela slanten, mer eller mindre. Men men.. vi får väl ge det en chans till om två veckor. Då ska jag försöka se till att lillan sover lite mer innan vi går till bvc.

Efter massagen gick vi mammor och åt lunch. Vardagsmys. Bebisarna sov som aldrig förr. Haha. Trötta av massagen och allt skrikande (det var fler bebisar som inte var så intresserade av att bli masserade). Alltid lika kul att träffa mammorna och deras bebisar. 

När vi kom hem tränade vi lite på att ligga på mage. Ingen hit det heller, men någon minut gick det bra.








Bebismassage.
Publicerat den

Idag ska jag och Aurora träffa föräldragruppsmammorna och deras bebisarna, plus några nya ansikten, på bvc för att testa på bebismassage. Ska bli jätteroligt! Kul att testa något nytt och annorlunda.

Det ska bli intressant att se hur Aurora reagerar på massagen. Kommer hon att njuta eller skrika? Vi får helt enkelt se.

Bilder från morgonen. Aurora har idag på sig en body med Heffaclumpen och Ru. Ett av mina fynd från loppisen i helgen. Helt klart värd tio kronor. :)





Domen.
Publicerat den

Besiktningen igår av Bettan gick väl sådär. Hon fick inte grönt ljus utan snarare oranget ljus. Vi fick lite saker att fixa, men inget stort eller krångligt. Som tur är. Bettis hänger med ett tag till.




Besiktning.
Publicerat den

Besiktning av Bettan idag. Jag hoppas verkligen att Bettan får grönt ljus, men tyvärr tror jag inte det. Bettan har varit med ett tag och har sina skavanker. Vi får helt enkelt se hur det går..


Leker med kameran.
Publicerat den

Tänkte testa att fota bokeh. Bokeh är en term inom fotograferingen som betyder suddig på japanska. Den handlar med andra ord om de suddiga delarna i ett fotografi.


Bilderna blev helt okej tycker jag. Krävs dock mer övning för att jag ska kunna använda metoden i min vanliga fotografering. Men övning ger ju färdighet.


Ut med de små..
Publicerat den



..och in med de lite större. Nu är kläderna i storlek 56 bortsorterade och kläderna i storlek 62 har fått komma fram. Känns lite vemodigt. Hade ju så mycket söta kläder till Aurora i storlek 56, men nu är det som sagt istället dags att börja använda alla söta kläderna i storlek 62.

Tänka sig, mitt lilla hjärta börjar bli stor!


Charmtroll.
Publicerat den



Igår fick Aurora sitta hos moster P en stund. Moster måste har varit rolig hon. Aurora smilade som aldrig förr. Min lilla älskling. Mitt charmtroll. ♥


Söndagspromenad.
Publicerat den




Miniverse.
Publicerat den

Love these! Har fått två par virkade miniconverse till Aurora från Tant Pers mamma. Ett par marinblå och ett par ljusrosa. Så söta. Eftersom att de är virkade är de även mjuka och sköna. Helt enkelt perfekta.

Nu kan mami och bebis matcha fin fint med varsina converse. Tack tack!




Våffeldagen.
Publicerat den

Igår var det våffeldagen så då passade vi på att äta våfflor. Är inte ett så stort fan egentligen, men en gång om året går väl an.




Lördag.
Publicerat den

Igår åkte jag och Tant Per på loppis och handlade en massa grejer till Aurora. Lillan fick vara hos moster A under tiden. Där hade hon det mycket bättre än på en trång loppis. 

Har sagt det förr, säger det igen, älskar loppisar! Handlade sammanlagt 37 klädesplagg, tre böcker och en leksak Allt detta för ca 450kr. Tyckte även att denna loppis var mycket bättre organiserad än den förra som jag och syster B var på. Dit kommer jag definitivt att åka igen i höst!

Efter loppisen veckohandlade jag med syster B och så blev det filmmys och pizza med systrarna och Tant Per. Undebara lördag!

Hittills har det varit en helt underbar helg. Hoppas att dagen blir precis lika bra den också!



Fredagen som var.
Publicerat den

I fredags var jag och Aurora ute på vift heeela dagen. Vi åkte till Västerås med systrarna A, M och B. Där öppnade nämligen Dollar Store. En affär där de säljer lite allt möjligt till billiga priser. Var kanske inte det bästa att åka dit på öppningsdagen då det var supermycket folk och trångt, men är ju lätt att vara efterklok. Det värsta var nog ändå att vi fick stå i kö i säkert en timme! Fy farao! Jag stod och bar på Aurora hela tiden. Höll på att bli knäpp. Nyutbildade i kassan till råga på allt. Snacka om dålig planering.

Efter det åkte vi hem till pappa och käkade middag och bara myste. Det blev ett mycket bra avslut på dagen. Så som det ska vara en fredag. Fint väder hade vi också. Vår, vår älskade vår!





Uppdatering.
Publicerat den

Kommer en mer ordentlig uppdatering imorgon. Har haft fullt upp heeela dagen. Hoppas att ni får en trevlig lördagskväll!


She's trying to eat me.
Publicerat den


Det är inte bara de egna händerna som tuggas och bits på utan även mina händer är intressanta. Får väl säga att det är tur att Aurora inte har fått några tänder än. DÅ skulle jag nog inte vara så villig att agera tuggleksak.


Närbild.
Publicerat den



Vårväder.
Publicerat den



Gårdagen spenderades med syster A och Freja. Blev en långpromenad och första glassen ute för i år. Twister, mums!

Var tvungen att kolla termomentern när jag kom hem. Toppnoteringen vad på hela 16.2 grader. I skuggan! Inte konstigt att vi tyckte att det var varmt. Sommaren är nog här snart ska ni se! ;)


Light.
Publicerat den



Mami och Aurora.
Publicerat den



Det är inte lätt att fota bebis. Bilderna blir inte alltid som jag vill. Kanske kan jag visa er några av de mindre bra bilderna någon gång.

Måste säga att jag faktiskt gillar den svartvita bilden även om den blev suddig. Tycker om känslan i den. 



Läsning för liten.
Publicerat den

Ser fram emot att Aurora blir lite äldre så att vi kan läsa böcker tillsammans. Eller jag kan läsa böcker och hon kan kolla på bilderna. Blir garanterat mamma-dotter mys! Köpte två böcker till hjärtat på bokrean. Nu är det ju halva reapriset så då kunde jag inte låta bli.



Innehåller mycket färgglada bilder. Så som det ska vara.


Framtidsplaner.
Publicerat den

I förrgår var jag och träffade studievägledaren för att lägga upp mina framtida studier. Studier som känns långt bort, men ändå så nära. Just nu är det enda, som jag vill, att fokusera på Aurora och min mammaledighet, men samtidigt måste jag planera lite för framtiden.

Jag måste verkligen se till att ta tillvara på månaderna som mammaledig för i höst drar det "vanliga" livet igång igen. Det vanliga livet som student. Som student med bebis. Hur ska det gå? Jag ser inte speciellt jättemycket fram emot att vara ensamstående och studera samtidigt som jag har en bebis. Det kommer att bli tufft, men det går nog. Det måste gå.


Är väl bara att acceptera.
Publicerat den

Ja nu får jag väl bara acceptera att amningen är över. Suck. Vill inte egentligen men har nog inget annat val. Känns väldigt ledsamt. Jag har försökt, men nu känns det som att gränsen är nådd för vad jag orkar stå ut med.

Jag har aldrig haft mycket mjölk, så fick efter någon vecka börja med ersättning för att Aurora skulle gå upp i vikt. Hon gick nämligen ned mer än de där 10% av som är okej. Sedan jag började med ersättning har hon varit en annan bebis. En mycket gladare bebis som sover längre stunder. Vi blev båda mycket nöjdare med tillvaron.

Det fungerade några veckor med att både amma och ge ersättning, men bröstet blev allt mer en snuttesak och nu har det kommit till en punkt när Aurora bara skriker om jag lägger henne vid bröstet. Hon vägrar. Hon kan vara hur glad som helst innan jag försöker, men så fort jag lägger henne i famnen gallskriker hon. Hon gallskriker tills jag tar bort henne från bröstet. Jag orkar inte med denna stress. Jag orkar inte med att försöka när jag vet att hon bara skriker.

Samtidigt som jag innerst inne vet att detta är det rätta beslutet så känns det jävligt jobbigt. Jag vill kunna amma mitt barn. Jag vill ha de där mysstunderna. Jag vill känna den närheten som man känner när man ammar. Men inte om vi båda ska må dåligt av hela situationen. Aurora behöver ju inte amma då hon klarar sig på ersättningen. Hela den här situationen handlar egentligen om mina känslor kring amningen. Mina ouppklarade känslor.

Jag vet att jag inte är en sämre mamma för att jag inte kan amma mitt barn, men jag har ändå svårt att acceptera situationen. Jag vill inte, men att sluta amma är det bästa för oss båda. Nu är beslutet taget.

Sanna ord:
Don't cry because its over, smile because it happend.



Det var på tiden.
Publicerat den

Jag låter bilderna tala för sig själv.



Butiksbiträdet kommenterade även mina gamla välanvända skor. Han sade att han hade sett Converse som var i värre skick. Ihopsatta med silvertejp och superlim då eller? Jag vill nog inte veta hur de skorna såg ut. Haha.


Ekokläder.
Publicerat den



Igår inhandlades billiga ekologiska kläder till Aurora. Jag köpte två bodies och fyra par byxor för 140kr. Rena fyndet! Affären jag köpte kläderna på är bara tillfälligt i stan vilket är synd. Men man kan ju alltid hoppas att de kommer att
stannar kvar. Jag skulle definitivt fynda där igen!


Mer färg och mer vår!
Publicerat den


Bilder från igår. Idag snöar det och är dåligt väder. Ge mig mer färg och mer vår istället!


A windy walk.
Publicerat den




Smink.
Publicerat den

Förra veckan beställdes smink från England av märket elf. Billigt smink. Jag köpte en ögonskuggsborste, eyeliner, ögonskugga och läppglans/penna. Allt för 106 kr. (Sedan tillkommer även frakten på 40kr.)

Jag säger bara, kolla in deras hemsida! http://eyeslipsface.se/




Måndagskäk.
Publicerat den

Mamma fixar käk och Aurora käkar på händerna.




Första skrattet. ♥
Publicerat den

Igår eftermiddag när vi kom hem efter dopet skrattade Aurora för första gången! Att mamma kunde vara så rolig visste jag inte. Snacka om att jag smälte direkt. Skrattet talade direkt till mitt mammahjärta. ♥

Tidigare har Aurora lett och pratat med en om man skojar med henne, men nu kom alltså första riktiga skrattet. Kärlek. ♥


Nyaste.
Publicerat den

De där händerna måste vara riktigt goda. De sitter i munnen mer eller mindre jämt.




Uppklädd bebis.
Publicerat den

Så här såg Aurora ut på dopet igår. Klänningen och bodyn fick hon av Tant Pers föräldrar. Så himla söt. Av märket newbie. Helt klart en favorit.

Dopet var förresten jättefint. Lillkillen var hur söt som helst och glad hela tiden. Trevligt till tusen!

När det kommer till Auroras dop så har jag inga som helst förhoppningar om att hon ska sköta sig. Damen har nämligen ett jäkla humör ibland. Men jag ska inte ta ut något i förväg. Kanske kommer hon att slå mig med häpnad och vara världens snällaste bebis. Hoppas kan jag ju alltid göra.

Lite idéer fick jag i alla fall till Auroras dop. Så nu kan jag börja spåna.




Bettan.
Publicerat den

Igår fick Bettan sig en rejäl omgång. Vi kan kalla det en vårstädning. Det var alllt för länge sedan. Bettan är för er som inte vet det syster Bs och min gemensamma bil. En gammal rosaröd Volvo som ibland lever sitt eget lilla liv. 

Visst blev det en liten skillnad.



Sedan kan man ju önska att den röda färgen var permanent, men nej. Tydligen var det något fel med färgen man använde det året Bettan blev till. Så vi får helt enkelt stå ut med att hon har en mer rosa nyans. 

Här har vi två bilder på min lilla isbjörn som låg och sov i vagnen medan jag och syster B städade.


Gillar stilen. Hands up!


Lördagsmums.
Publicerat den

Bananasplitt eller marängswiss. Kalla det vad du vill. Gott var det!




Dop.
Publicerat den

Idag är det dop för min väninnas lilla son. Ska bli mysigt. Nu var det ett tag sedan jag träffade lilla familjen så det ska bli kul att se om lillkillen har vuxit något sedan sist. Han är ju några månader äldre än Aurora och lite mer med i allt som händer.

Att gå på dop kickar väl även förhoppningsvis igång min dopplanerarlust. Har knappt börjat fundera kring Auroras dop ännu och nu är det ungefär en och en halv månad kvar till den stora dagen.  

Eftersom att vi ska på dop ska vi ju också vara lite finklädda. Jag har redan valt kläder till Aurora, men de väntar jag med att ta på. Med en kräkbebis vill man inte ta större risker än nödvändigt. Jag vill inte utamana ödet. Blir första gången som mitt lilla hjärta ska ha klänning på sig. Bilder kommer! :)


Fredagsbilder.
Publicerat den




Äntligen.
Publicerat den

Igår köpte jag mig en ny vattenkokare. Äntligen! Som jag har irriterat mig på min gamla. Den glappade nämligen något så otroligt mycket.

Jag försökte få den gamla vattenkokaren att leva ett längre liv än vad som troligen var menat. Jag tog till och med fram min fixarsida. 

I början fungerade det att lägga en kniv under för att den skulle fungera, men denna kniv blev till slut till en sked(!). Inte ens skeden fungerade hundraprocentigt och vattenkokaren blev ett enormt irritationsmoment. När man går upp mitt i natten för att fixa med mat åt en skrikande bebis så är en krånglande vattenkokare det sista man vill hålla på med. 

Jag gav till slut upp och fick se mig besegrad. Så nu står det en ny vattenkokare redo på köksbänken. Redo att fylla en massa flaskor med ersättning. 


(Lyser blått gör den också. Lite spaceat sådär. Haha.) 


Mor och dotter.
Publicerat den



Tänkte att det kunde vara roligt att se både en bild på mig och en på Aurora när vi var små. På min bild är jag ca sju månader. Aurora är 10 veckor och en dag på sin bild (fotad idag). Så det är ju en ganska stor skillnad i ålder mellan oss på korten. 

Vi är väl inte sådär jättelika. Men visst finns det likheter. Näsan är ju kopior av varandra. Sen verkar vi ha samma färg på ögonen. Det ska bli spännande att jämföra bilder på mig och Aurora sen när hon blir lite äldre!



Lördagsmorgon.
Publicerat den


(Fotat med datorkameran.)
Uppe med tuppen som vanligt. Idag vaknade vi vid 06.00. Ingen sovmorgon här alltså. Men jag klagar inte. Så länge som jag får sova okej på natten så har jag inget emot att gå upp tidigt. Visst skulle det vara skönt om man någon gång fick sova till typ nio. Men jag klarar mig faktiskt med som vi har det nu. Aurora är pigg och glad när hon vaknar på morgonen så då blir jag pigg och glad.


I see you.
Publicerat den




Fredag.
Publicerat den

Äntligen fredag! Älskar fredagar.

Idag har jag och Aurora en veckohandling inplanerad tillsammans med syster B. Sedan ska vi hem till pappa/morfar. Där ska vi promenera och möta upp min minsta syster, syster P, när hon slutar skolan. Och sedan får vi helt enkelt se vad vi hittar på resten av dagen.

Fredagar är nog min favoritdag eftersom att jag träffar min familj då. Tycker att det är så skönt att åka hem till min pappa. Jag får lite avlastning av mina systrar och pappa vilket är underbart. Sedan tycker jag om det faktum att jag får andra vuxna att prata med. Jag älskar min dotter över allt annat, men hon är inte speciellt pratsam ännu. Haha.

Dagens bebis. Just add milk, thank you!



Jaha och sen slutade det så här.. Andra dagen hon somnar liggandes i babygymmet. Hon lever. Jag lovar.


Nu blev jag fundersam.
Publicerat den

En fråga som jag har funderat på sedan igår är om det är okej att blogga om vad som helst? Om sitt barn? Är det okej att lägga upp bilder och skriva saker om sitt barn offentligt?

Igår läste jag en blogg där en mamma ställde sig just de frågorna. Det gjorde även mig fundersam. Barnet väljer ju inte själv att vara med på nätet och i bloggen. Hur ska man se på saken? Vad är rätt och vad är fel?

Är det kanske okej att blogga om barnet/barnen när de är så pass små att de inte är medvetna om det. Eller gör det saken värre?

Hur skulle ni ha gjort? Anser ni att det är fel att blogga om sitt barn?

En av anledningarna till att jag skriver denna blogg, vilket jag nämnde i mitt första blogginlägg, är för att minnas de saker som jag och min dotter har gjort tillsammans samt för att kunna gå tillbaka och läsa om hennes utveckling. Man vill minnas allt, men det är omöjligt. Nedskrivna ord varar ju längre.

Något jag vet är att jag aldrig skulle skriva om saker eller visa bilder som vore oanständiga. Det är helt uteslutet. Här skulle magkänslan få styra.

Ytterligare en anledning till att jag skriver är för att jag känner att det är bra för mig att skriva av mig. Att få se mina tankar och funderingar på pränt.

Jag skulle vara tacksam om du som läsare kunde avvara några minuter för att svara på mina frågor. Vad tycker du är okej? Skulle du kunna blogga om ditt barn?


Inte okej.
Publicerat den

Här hemma brukar vi vakna vid sex- halv sju. Då äter vi frukost ganska så direkt. I och med att vi äter så tidigt har det nu blivit så att jag börjar funderar på lunch sådär vid klockan tio. Inte okej alltså.

Det handlar inte om att jag är hungrig vid tio utan om att jag tror att klockan är mycket mer än vad den egentligen är. Jag lever helt enkelt två timmar i förtid. Det håller inte. Några tips? Kanske ska jag lägga in en andra frukost?  

Och här har vi boven i dramat. Den sötaste boven någonsin om ni frågar mig. ;)



The Baby with a Superpower.
Publicerat den

Jag ser att klockan börjar närma sig 18. Då tänker jag att det är dags att mata och byta på lillan så att hon är en nöjd och glad bebis ett tag framöver. Sedan sätter jag henne i babysittern och sätter igång. Hon sitter lugn och stilla medan jag förbereder. Jag hinner bli klar (!) och hon är fortfarande lugn. MEN så fort jag sätter ner tallriken på bordet så börjar hon grina, gnälla och böka. 

Så här är det nästan varenda gång jag ska äta. Det spelar ingen roll om det är frukost, lunch eller middag. Aurora verkar ha ett sjätte sinne för när jag ska äta. 

Detta gör att jag alltid äter stressad, vilket jag avskyr. Som det ser ut nu åker maten ner på under fem minuter. Som jag längtar till den dag då jag kan njuta av att äta igen. Hade man varit två som hade tagit hand om lillan hade man ju kunnat turas om med att hålla henne, men som situationen ser ut nu är ju det en omöjlighet. Jag får helt enkelt slänga i mig maten och hoppas att det inte leder till magsår.

Det kommer inte att vara så här för alltid. Det måste jag påminna mig om regelbundet. Aurora kommer att börja äta själv om några månader. Det kommer att bli bättre.

You now know my superpower. My namne is..

 



Liten men stark. ♥
Publicerat den



Promenad.
Publicerat den

Är nyligen hemkommen från promenaden med syster A. Jag tog med mig min bebis och min syster tog med sig sin, om något större och hårigare, bebis Freja. 



Det var trevligt att bara kunna prata syster A och jag. Det blir allt för sällan att bara hon och jag gör något tillsammans. Men så är det ju ibland. Man har ju ofta fullt upp med sitt.

Fördelen med att ha syskon är ju den att det inte spelar någon roll hur lång tid det går mellan det att man ses. Syskonen finns ändå där för en. En kompis i ur och skur.



El gato negro.
Publicerat den

Har en promenad inbokad idag med syster A. Ska bli trevligt. Jag tar nog med mig kameran för att fota lite. Kanske blir det lite fina bilder på hennes hund Freja. :) 

Här är, appropå bilder, två stycken på Trollis, katten som bor hemma hos pappa. Exakt vems katten är vet jag inte. Min pappa var inte så på idén om att skaffa katt. Men om man tänker på vem Trollis tyr sig till mest så är det syster P.

Tycker att det är så tråkigt att jag är allergisk. Vore jag inte det hade nog jag också funderat på att skaffat katt. 


 


Mörkt, mysigt och varmt.
Publicerat den

Så kan man väl summera denna sovplats Aurora valde igår eftermiddag.




Bunny slippers.
Publicerat den



Lillans små söta kanintofflor. Varma, sköna och mysiga. Inhandlade på Ullared. Kanske inte så praktiska med öronen dock.

Praktikaliteten är faktiskt något som jag har funderat kring med barnläder och saker. När jag var gravid och handlade till bebisen i magen så tänkte jag: "Åh, men vad sött! Tänk dig bebisen i dessa!" Jag tänkte inte alltid steget längre. Nu skulle jag definitivt välja det praktiska före det söta.

Men det bästa måste jag väl säga är om man kan kombinera båda. ;)


Ser ni vad jag ser!?
Publicerat den



Inget mer grus! Så in i bomben skönt. :)


Bara för att jag kan.
Publicerat den

Ny header igen! Går från denna..



.. till denna! Tyckte att det behövdes lite mer färg! :)




Sakta men säkert.
Publicerat den

Sakta men säkert håller Aurora på att växa ur sina kläder i storlek 56. Imorse när jag skulle ta på henne bodyn på bilden märkte jag att den nästan var för liten. Sista gången den används idag alltså.



Riktigt trist tycker jag. Älskar den här bodyn. Är en av mina favoriter. Men för att se på det positivt så kan hon nu börja använda alla fina kläder i storlek 62 istället. :)


Orkidée.
Publicerat den



Denna blomma står i mitt kökfönster. Finns det några finare blommor än orkidéer? Tveksamt.


Dagens planer.
Publicerat den

Idag ska jag och Aurora promenera till sjukhuset. Dags för mig att återvända en sista gång, för denna graviditet i alla fall, till barnmorskan. Ska på efterkontroll. Har inte riktigt koll på vad man ska göra där, men det går nog bra. Blir väl att prata lite om graviditeten och förlossningen. 

Just nu är inte vädret det absolut bästa. Men det har utlovats sol och ännu mer vårväder. Hoppas, hoppas!  


Nu är det väl ändå vår?
Publicerat den



Tog en promenad på två timmar med syster B, Cleo och Aurora. 13 plusgrader och soool ute. Härmed bestämmer jag att våren är här. Ingen kan väl säga annat!


My sleeping little..
Publicerat den



..monkey?



Ny kamera.
Publicerat den

Har köpt mig en ny kamera. Eller ny och ny är den inte, men ny för mig. Köpte den av min systers kille som hade tre systemkameror. Jag var i större behov av en kamera än vad han var. Haha. Så här ska fotas!

 

Här är en bild som min syster tog med kameran i somras. I love butterflies!


Loppis!
Publicerat den

Äntligen har jag lite tid att skriva om loppisen. Jag och syster B kom dit 20 minuter innan de öppnade och då var det KÖ! Som tur var hamnade vi rätt så långt fram ändå. Dörrarna öppnades och folket strömmade in. Blev fullt på bara några minuter.

Det lustiga var det att ibland var luftigt mellan borden och ibland trångt så att folk stod som packade sillar. Om man är rädd för folksamlingar ska man helt skippa loppisar. Eller i alla fall gå dit senare på dagen.

Det helt galna var att folk tog med sig BARNVAGNAR och bar på bebisar i BILBARNSTOLAR! Helt jäkla sjukt. Skulle jag aldrig göra! Då skulle jag hellre skippa hela loppisen.

Hur som helst så gjorde jag lite fynd. Var ute efter ett babygym och kläder till Aurora och det hittade jag. Nöjd mami!

Köpte 25 kläderplagg för 270kr och babygymmet för 50kr. Fyndat var ordet!



Älskar tomeklänningen. Köpte den för 10kr. Hoppas bara att lillan kan ha den till jul. ;) 


  


Prickigt och randigt.
Publicerat den



Dagens bebis. Rött, vitt, prickar och ränder. Går både prickar och ränder ihop? Ja men det tycker jag nog.


Fy på mig!
Publicerat den



Jag har fortfarande inte uppdaterat om mina loppisfynd. Fy på mig. Bilder kommer. Jag lovar. Var inte hemma på hela dagen igår utan vi befann oss hos Auroras morfar hela dagen. Så jag har helt enkelt inte hunnit.

Idag är vi säker ute far också så får tidigast bli imorgon.


Love.
Publicerat den




Sjusovarbebis.
Publicerat den

Det började med att Aurora var vaken tre timmar senare än vad hon brukar igår kväll. I två och en halv av dessa var hon övertrött, grinig och ledsen. Jobbigt till tusen. Så jag gav upp och lade henne bredvid mig i soffan. Där låg hon och kollade på tvn en stund. Efter det lade jag henne i sängen och matade med flaskan. Då somnade hon mer eller mindre direkt. Aurora somnade vid 22 och sedan sov hon till hela 06.30!

Tyvärr sov inte jag hela tiden utan vaknade vid 04.30 och låg och vred och vände på mig i en timme innan jag äntligen somnade om. Men idag är vi båda pigga och glada!

Nu på morgonen ska jag bada den spyluktande bebisen och sedan bär det av till Auroras morfar. Han ska vara barnvakt så jag får gå på loppis utan skrikande och missnöjd bebis. Det tackar jag för. En trång och varm loppis är inte den optimala platsen för en liten bebis.

Uppdaterar senare om mina eventuella loppisfynd!


Smart sagt.
Publicerat den

Barn är som myggor. När de blir tysta vet man att de har något fuffens för sig.


Sant?
Publicerat den




Loppislängtan.
Publicerat den

Imorgon ska jag tillsammans med syster B på barnloppis. Jag längtar! Känns lite som att jag kommer att go bananas!Typ Ullared bananas! Så billigt, oftast fina grejer och så shopping av bland annat barnkläder. Kan det bli roligare?! Jag längtar!


Lustgasen tas bort!
Publicerat den

Nu ska lustgasen tas bort från förlossningsavdelningarna runt om i landet. Tydligen är det skadligt för personalen och dåligt för miljön.

Vad tycker jag?
Jag använde mig endast av lustgasen under min förlossning. Den hjälpte mig otroligt mycket. Visst hade jag klarat mig utan den, men min förlossningsupplevelse blev mycket bättre tack vare den. Självklart förstår jag att de som arbetar på förlossningen inte vill arbeta i en skadlig miljö, men kan man inte förbättra den miljön och lustgasanvändningen istället för att ta bort den?

Att det sedan är skadligt för miljön är en annan fråga. Vad är inte skadligt för miljön idag? Jag anser, som man i artikeln skriver, att kvinnor som upplever den värsta smärtan i sina liv är värda att få den smärtlindring som finns utan att de ska behöva tänka på miljön. Genusperspektivet skulle jag även kunna diskutera hur mycket som helst, men väljer att inte göra det. 

Här är artikeln om ni skulle vara intresserade av att läsa:
http://helahalsingland.se/hudiksvall/1.4452402-lustgasen-ska-tas-bort


Dagens bebis.
Publicerat den



Tröjan är i storlek 56, men är alldeles för stor. Oversizetröja kanske.


Glad morgonbebis.
Publicerat den

Har tre dagar nu vaknat och haft en riktigt jätteglad bebis bredvid mig. En bebis som ler åt allt och pratar mycket med mig. Sånt blir man glad av. En perfekt start på morgonen.

Dock håller det inte i sig speciellt länge Det håller i sig tills lillan inser att hon är hungrig. Och då ska jag trolla fram maten snabbt som attan.

Men de där minuterna innan betyder mycket. Får verkligen hoppas att det håller i sig nu.


Ibland blir det bara så bra.
Publicerat den



Jag är inte en sådan som följer recept när jag lagar mat utan jag höftar. Fick mos över från middagen igår så idag blev det potatis och morotsbullar. Mumsigt och varierande.

Tyvärr har jag inget recept att erbjuda utan ni får helt enkelt höfta ni också om ni skulle bli sugna på att testa. ;)


Aurora och pappa.
Publicerat den



Idag fick Aurora träffa sin pappa. Det var två och en halv vecka sedan de träffades sist. Med andra ord var det på tiden.


Spyor.
Publicerat den

Om det är något som jag inte tycker om med att ha en liten bebis så är det alla dessa spyor. Jag klarar av bajs, kiss och dreggel, men spyorna är värst.

Fem anledningar: 

1. Man måste bära omkring på och ta med sig de där äckliga och ofräscha spyhanddukarna överallt. Det spelar ingen roll hur ofta man byter dem. De blir äckliga inom en halvtimme igen, typ.

2. Lukten. Gammal spya luktar vedervärdigt. Jag behöver inte säga mer.

3. Man går omkring och känner sig ofräsch hela tiden och nybadad eller bebis i nya kläder lever farligt.

4. Mängden. Man vet aldrig hur mycket spyor det kommer. Ibland kommer det spyor i dreggelformat och ibland som kaskadspyor.

5. Man vet aldrig när de kommer. Spyorna kan komma direkt efter matning eller efter två timmar. Med andra ord lever man i, mer eller mindre, ständig skräck.

Gud vad jag längtar till denna spyperiod är över.
 


Två månader.
Publicerat den

Idag blir Aurora två månader. Tänk vad fort tiden går!  

Jag märker att lillan blir mer och mer självständig. Hon klarar av att ligga själv längre stunder, utan att jag behöver hålla i henne jämt, och hon får bättre och bättre koll på omvärlden. Springer jag runt i lägenheten har hon koll på vart jag är. Hennes nacke blir också allt starkare och stabilare. 

Det nyaste är att hon har börjar suga mer på händerna och det verkar som att hon har blivit lite mer medveten om att hon faktiskt har händer. Hon har även börjat att dreggla mer. Kanske är det tänder på gång? Rulla runt från mage till rygg har hon nu gjort flera gånger, men ännu är det lite krångligt och motigt. När det väl händer så verkar det mest vara lyckoträffar. 

Ler gör hon allt mer. Speciellt då man pratar glatt glatt med henne. Med andra ord är hon inte speciellt svårflörtad. Lillan blir även allt mer verbal. Pratar man med henne så pratar hon gärna tillbaka och viftar med händerna.  





Mitt älskade hjärta.


Kräks.
Publicerat den

Inatt var det en såndär underbar natt med en massa spyor. Aurora åt och sedan härmade hon den där tjejen i Exorcisten. På riktigt alltså. Jag överdriver inte. Hon skulle nog inneha rekordet i att spy längst som bebis. Om det nu skulle finnas ett sådant rekord.

Fräscht inlägg. Jag vet.
  


Långpromenad.
Publicerat den

Drog med syster B på en långpromenad till pappa/morfar i det fina, om än lite kalla, vårvädret. Där kollade vi film och åt mat. Trevligt värre! Mycket mer sällskapligt än att sitta hemma med bebis själv. Bebisar är ju inte det mest pratsamma sällskapet precis.





Och det är bara måndag.
Publicerat den

Tror att jag kan släppa morgonens lilla oro över att inte ha något att göra i veckan. Det är bara måndag och jag har redan planerat in två roliga saker. Fika med mammorna från föräldragruppen på torsdag och sedan barnloppis på lördag med syster B. Den här veckan kommer nog att gå fort den också.


Mitt hjärta med hjärtan.
Publicerat den




Insikt.
Publicerat den

Insåg just att jag och Aurora inte har något inplanerat den här veckan, förutom en tvättid på fredag. Hmm..

Jag haft minst tre saker inplanerade varje vecka sedan lillan föddes och har därför inte hunnit bli uttråkad av att gå hemma. Är det kanske den här veckan som tristessen kommer att sätta in? Vi får se.. vi får se..


Söndagsförmiddag.
Publicerat den

Blev en promenad med syster B nu i förmiddags. Det var nog det skönaste och vackraste vädret på länge! Underbart.

Något som jag kunde reflektera över under vår promenad är att det finns en speciell relation hundägare emellan. Alla som går med hund hälsar och pratar med andra som har hund. Normalt sett undviker man ögonkontakt när man möter en främling, men detta gäller inte hundägare. Det finns tre standardfrågor som utbyts ägare emellan: Vad är det för ras? Hur gammal är den? Är det en tik eller hane?

Ibland kan man även möta hundägare som av någon anledning börjar berätta sin hunds livshistoria. Ursäkta mig, men jag är inte intresserad av om din hund har en 12kg tung kattkompis eller inte.

Hundar verkar altså föra främlingar tillsammans på ett mycket speciellt sätt.
  




Girls night out.
Publicerat den

Tänkte bjuda på en bild från igår. Blev som planerat middag och utgång. Riktigt trevligt hade vi det. Jag kom hem först vid tre så jag är ganska trött idag. Men det var det faktiskt värt. Tack tjejer!

Får även tacka min syster för barnpassningen. Hon var riktigt duktig med Aurora. Lillan hade inte en av de bästa dagarna igår heller så det betyder mycket att hon tog hand om henne. Tack syster B!
 



Kunde inte låta bli.
Publicerat den

I väntan på syster B gjorde jag mig en ny header till bloggen. Kunde inte låta bli. Nöjd? Japp. Riktigt nöjd! 

Så fort syster kommer blir det fix och sen drar jag iväg. Anxious? Oh yes.


De där händerna.
Publicerat den







Ikväll.
Publicerat den

Ikväll ska jag vara barnledig för första gången sedan Aurora föddes. Jag ska äta middag och gå ut tillsammans med några tjejkompisar. Det blir en girls night out

Jag både längtar och gruvar mig inför kvällen. Det längsta jag har varit ifrån Aurora är en halvtimme. Ikväll blir det flera timmar! Hur ska det gå?

Lillan ska passas av moster B så hon kommer ha det bra. Det hela handlar väl om att jag måste kunna släppa taget lite och låta någon annan ta hand om hjärtat några timmar. Jag kan ju inte vara med henne hela tiden. Aurora måste ju lära sig att vara med andra utan mig, samtidigt som jag måste få lite egen tid så att jag kan ladda batterierna.

Jag kommer säkerligen att ringa min syster för att kolla så allt är bra, men det får hon stå ut med. Jag ska verkligen försöka att slappna av, men det kommer nog att vara svårt.

 


För så här kan man ju också sova.
Publicerat den



Fredag.
Publicerat den

Tycker att det har varit en riktigt produktiv och trevlig dag idag. Tvättat, städat, veckohandlat samt umgåtts med systrarna. I alla fall majoriteten av dem. Vi saknade syster M. 

Några bilder från idag.




Nu ikväll blir det mys med bebis, film och lite gott att äta. Jag ska försöka ta mig igenom en hel film i alla fall. Det var ett tag sedan. Jag blir ju annars ofta avbruten i filmkollandet av grinig, hungrig eller trött bebis. Sedan brukar ju mamma också vara rätt så trött och ha svårt att fokusera på filmen. Som tur är kan man ju faktiskt pausa i filmtittandet. Teknikens under, ni vet! ;)

Hoppas att ni får en trevlig helg!



Åtta veckor.
Publicerat den

Idag blir Aurora åtta veckor. Stora tjejen! 



Öppna förskolan.
Publicerat den

Idag var jag och Aurora en sväng till öppna förskolan med några tjejer från föräldragruppen och deras små bebisar. Kul att se dem igen. Riktigt mycket folk var det där också, tydligen mer än vad det brukar vara. Vi kom precis till sångstunden, vilken jag tyvärr inte såg så mycket av då lillan skrek, vilket berodde på att mamma hade byltat på för mycket i vagnen. Förlåt hjärtat. Jag ville bara väl. Det är inte lätt att bädda nu när vädret är som det är.

Så jag satte mig i ett annat rum och ammade istället, men kunde höra på håll hur det sjöngs och pratades. Nästa gång får vi förhoppningsvis se mer. Efter öppna förskolan tog vi mammor en liten promenad vilket var trevligt!

Just nu ligger lillan och sover i vagnen så jag tänkte nog ta mig en liten tupplur. Skönt ska det bli!


Hemsk dröm.
Publicerat den

Inatt drömde jag en riktigt hemsk dröm. Skulle ut på promenad med Aurora i vagnen. Men det började regna. Ösregna. Det regnade så mycket att vagnen blev fylld med vatten. Det märkte jag först efter ett tag eftersom jag småsprang och var upptagen med att komma bort från regnet. Lyfte upp lillan, men hon var lelös. Ringde efter ambulans, men vaknade innan den hann komma. Hemskaste drömmen.