Sommar!
Publicerat den

Idag har vi badat i poolen här hemma första gången. Det var underbart skönt. Då poolen står omringad av tre väggar blir det väldigt varmt just där och detta gör det ju också väldigt varmt i vattnet på soliga dagar. 
 
 
Här kommer vi att spendera många timmar i sommar. Aurora tyckte också att det var skönt att bada. Dock råkade hon få sin första kallsup vilket inte alls var lika roligt, men hon lugnade sig snart och så var det kul att bada igen.


Love.
Publicerat den

 
Ni har säkert hört talas om Passengers Let Her Go. Som för övrigt är en skitbra låt. Men jag kan verkligen rekommendera er att lyssna på deras skiva All the Little Lights. Den blir bara bättre ju fler gånger man lyssnar på den.


Finally!
Publicerat den

Nu får den vara klar. Jag är nöjd. Så jäkla nöjd! Jag kan verkligen det här. Egoboost delux.
 
 
Och apropå ego. Nu ska jag se filmen Ego. Förväntningarna är höga.


Den vackraste, sötaste och mest underbara lilla person som finns. ♥
Publicerat den

 
 
 


Det är ingen vanlig dag..
Publicerat den

.. nej det är ingen vanlig dag! För det är Rebeccas födelsedag, hurra, hurra, hurra! :D Japp så var man ett år äldre. 24 år gammal. Låter ju skitgammalt ju. Men bara att vänja sig antar jag. Haha!

Idag har jag varit på lektionen i Västerås igen. Just för tillfället sitter jag på bussen hem och ska sen hoppas på nästa buss i stan. Ikväll blir det att läsa igenom en klasskompis arbete då vi har ventilering imorgon. Sen tänkte jag nog kolla film och äta marängsviss. Det tycker jag definitivt att jag förtjänar en dag som denna. För övrigt har jag två lektioner kvar, imorgon och på fredag, och sen är det sommarlov! Okej, inte riktigt då jag får en hemtenta på fredag och så ska det slutliga versionen av uppsatsen in snart. Men tanken på att det snart är ledigt gör mig superglad! En hel sommar hemma med Rora. Som jag ska njuta!


Det är mycket nu.
Publicerat den

Så mycket som jag har att göra den här veckan har jag inte haft på flera år känns det som. Inte sen jag fick barn i alla fall. Därför kan det komma att bli lite tystare här på bloggen tills den värsta stressen har lagt sig. Hoppas att ni har överseende.


Girlsnight.
Publicerat den

 
Idag blir det middag och bio med girlsen! Ska bli skitkul. Som ni kanske minns fick jag i födelsedagspresent middag och bio förra året. Det är vad vi ska göra nu. Känns ganska lägligt med tanke på att jag fyller år nästa vecka. ;) Haha. Hur som så ska vi se Fast six. Jag är taggad!


En mindre.
Publicerat den

 
Ibland känner jag bara att jag är så jäkla bra och jante kan slänga sig i väggen! Som när jag får på mig en storlek mindre i byxor. Då jäklar får man ny energi och vilja. Jag gör rätt. Jag gör det på mitt sätt och det fungerar. 


Vi slutar där vi började.
Publicerat den

Framför Babblarna och med världens bästa Rora vid min sida. ♥
 
 
 
Snart, när lillan väl sover, ska vi vuxna kolla film och bara ta det lugnt. Det är vi värda efter en fullspäckad dag med bland annat gräsklippning, plugg och omkringåkande till diverse affärer. Vi ska se Jack Reacher. Hoppas att den är bra. Det känns som det.


Babblarna XL.
Publicerat den

Min moster köpte sig en ny tv igår. En sån där smart-tv. Imorse fick Rora se på Babblarna i stooort format. Väldigt mycket större än på till exempel min telefon. Och hon blev helt fast. Stod som fastfrusen framför tvn.
 


Plötsligt händer det.
Publicerat den

 
Att dra ut klockan sju och träna det har nog aldrig hänt förut, men imorse var jag duktig. Vaknade 06 av en ledsen Aurora. Var och hämtade henne till min säng och där myste vi ett tag. Vi hann till och med göra koja för att gömma oss från en fluga som flög runt. Som jag älskar dessa små ögonblick med min dotter. ♥

När min mormor sen gick upp gick även vi upp. Jag drog på mig träningskläderna. 40 minuters intervalltur orkade jag med. Idag kortade jag även ner gå-minuterna emellan och det kändes. Kommer nog att ligga på den här nivån ett tag nu, men det känns helt okej faktiskt. Jag är glad så länge jag märker att det faktiskt går framåt.
 
Väl hemma igen åt jag frukost och vinkade av Rora som åkte med min moster till dagis. Efter ett tag var det dags för mig att bege mig till stan för att röra mig mot Västerås. Idag hade vi lektion om svensk 1700-tals litteratur. Rätt intressant faktiskt. Jag har även läst ut Goethes "Den unge Werthers lidande" idag som var en väldigt tragisk och känsloladdade bok som handlade om olycklig kärlek och självmord. Alltså, den var faktiskt bättre än vad den låter. Haha.
 
Väl tillbaka i stan igen var det bara att trampa hemåt igen. Över en mil på cykeln hann jag med idag också. Det kändes bra. Nu är det dags att sova och det känns verkligen att det har varit en fullspäckad dag. God natt mina läsare. Vi ses imorgon!


De nya.
Publicerat den

 
Jag köpte ett par nya skor igår. 99 kronor var de definitivt värda. Som jag älskar sommaren då man slipper ta på sig tjocka och varma skor! I och för sig kommer jag nog inte att ha så mycket skor på mig i sommar utan kommer säkert mest att springa barfota här hemma på tomten.


Traktorrallyt.
Publicerat den

 
 
 
 
 
Så här såg det ut i lördags på traktorrallyt. Det var över 200 traktorer i olika konstellationer som åkte genom landsbygden. Det enda jag önskar är att Aurora hade varit med. Hon skulle ha älskat åkturen.
 


Jag vet, jag vet.
Publicerat den

Det har varit dåligt uppdaterat här nu i några dagar. Men så kan det bli ibland. Det har varit fullt upp. Jag har varit på traktorrally, sett Eurovision med två av mina mamma-vänner, varit ute massor, ätit grillat, mysit med en sjukling här hemma, tränat, shoppat, läst och pluggat. Ja det har varit fullt upp. Veckan som kommer hoppas jag blir lite lugnare. Ska försöka lägga upp bilder från traktorrally här imorgon. För övrigt, vilken grej! Att sitta och skumpa runt på ett traktorflak ute på landet i nästan två timmar, det var verkligen en upplevelse! Jag har redan anmält mig till att åka med nästa år. Och då hoppas jag verkligen att Rora kan följa med (så hon inte är sjuk som i år). :)

Hoppas att ni också har haft en trevlig, upplevelserik och varm helg mina läsare! :)


På väg.
Publicerat den

Så sitter jag på bussen igen. Som jag nämnde igår väntar fem timmar lektion. Jag hoppas verkligen att vi har raster och lunch. Annars finns det en risk att jag dör. Skojar inte. (Eller jo det gör jag, men ni fattar grejen.) Idag ska vi gå igenom Diderot, Voltaire och Swift. Och säkert en massa annat. Det kommer garanterat att bli intressant. Speciellt med den läraren vi har. Än har jag bara gott att säga om honom och jag hoppas att jag tycker likadant i slutet av denna kurs. Haha

Väl tillbaka i Eskilstuna ska jag svänga förbi och hämta upp Rora på dagis. Blir en lång dag för henne idag. Sen när vi kommer hem tänker jag inte göra ett skit. Blir fredagsmys, gos med Rora och säkert någon film. Det tycker jag faktiskt att jag förtjänar efter en dag som denna. 


Dagen.
Publicerat den

Dagen idag började med en väldigt mysig start. Jag och Aurora åt frukost tillsammans i lugn och ro. Man märker verkligen hur mycket mer honom är med när man pratar med henne nu än om man jämför för ett halvår sen. Plus att hon själv säger när saker är gott, om hon vill ha mer och om vems macka det är till exempel. Man blir så bubblande och själsligt glad över att ha en så härlig och go unge! ♥
 
Efter frukost och morgonbestyren cyklade vi till dagis. När jag hade lämnat Rora cyklade jag till Bibblan här på orten. Då jag var lite tidig hann jag läsa en del till skolan. Jag satte mig på en väldigt solig och varmt plats vid vattnet. Det var hur mysigt som helst!
 
 
 
Väl hemma igen efter boklånet lade jag mig ute på gräsmattan i två timmar för att sola och så passade jag på att läsa ytterligare. Hur skönt som helst! Efter lunch var det dags att hämta Rora igen, men den här gången var jag lite lat och tog bilen. Haha. Idag hade de haft ett litet race för barnen på dagis så Aurora hade fått ett diplom med sig hem. Det var lite kul. :) Väl hemma fikade vi och Rora lekte med vatten på altanen. Det kommer hon definitivt göra fler gånger i sommar. Hon älskar verkligen vatten. Men vilket barn gör inte det egentligen? ;)
 
 
Nu ska jag avsluta kvällen med att läsa ut boken till imorgon. Då är det nämligen dags för nästa seminarium. Fem timmar. Det kommer definitivt att kännas i huvudet imorgon kväll. Men förhoppningsvis ger det lika mycket som gårdagens lektion och då kommer det vara värt det.
 


Som en vuxen.
Publicerat den

Det nya roliga är att sitta på en vanlig stol tycker Aurora. Så här såg det ut imorse när jag satt och åt frukost.
 
 
Observera gummistövlarna. De är en annan favorit. 


Det var definitivt inte igår.
Publicerat den

Idag bär det av till Vås för min del. Börjar en ny kurs idag så det ska bli intressant. Bara jag kommer dit i tid och utan strul på vägen så är jag nöjd.
 
Inatt drömde jag nämligen att det var kaos att ta sig till skolan. Bussen var försenad. Jag visst inte vart jag skulle. Trodde att det var någonstans i Norrköping (??). Plus att jag skulle trixa med väskor, barnvagn och barn. Hur det kommer sig att Aurora skulle med till skolan har jag ingen aning om. Antagligen stod jag utan barnvakt.
 
Tydligen är jag mer nervös än vad jag trodde för att "återvända" till skolan. (Den andra kursen jag läser räknas inte riktigt tycker jag då jag inte varit på mer än tre-fyra lektioner under hela terminen.) Det kommer säkert att gå jättebra idag, men jag är väl bara lite ringrostig helt enkelt.
 
                                                       En bild på nattstressar'n.
 


Det blir aldrig som man tänkt sig.
Publicerat den

Nehepp, idag vaknade ett varm och halvt febrigt barn här hemma. Allt jag känner är: när tar det slut med dessa sjukdomar!?


Två små listor.
Publicerat den

Igår:
- Började det med en tripp till Donken och ett skrattanfall vid tre på morgonen.
- Sov jag fyra timmar mitt på dagen.
- Mådde jag sådär.
- Kollade jag film. Hans och Greta, häxjägarna. (Titeln låter för övrigt mycket coolare på engelska.)

Idag:
- Har jag klippt gräset här hemma. Första gången för i år.
- Har jag tagit en intervalltur som inte alls gick sådär bra som som jag hoppats på.
- Har jag läst klart Rameus brorson av Diderot. Som var hundra sidor skit, om du frågar mig.

Så här har de senaste dagarna sett ut för min del. Imorgon ska Rora till dagis och jag ska fixa uppsatsen. Looking forward to it!


Bortbjudna.
Publicerat den

Idag har vi blivit bortbjudna på middag hemma hos min pappa. Resten av min familj kommer också. Alla systrar med pojkvänner och min systerson, gullungen. Det känns som att det kommer bli en riktigt fin dag idag. Jag hoppas bara att vädret blir lite bättre så att vi kan sitta ute då det står grillat på menyn. ;)


Soliga dagar.
Publicerat den

 
Tydligen ska det bli sämre väder nu i några veckor. Hur dåligt låter inte det då?! Ge mig mer sommar, värme och sol istället!


Done it again.
Publicerat den

Nicholas Sparks. Jag säger då bara det. Han vet verkligen hur man göra romantiska filmer. Sparks är definitivt en av mina favoritförfattare. Ikväll såg jag Safe Haven. Se den! Ni kommer inte bli besvikna.


Teckning av Cleo. Steg för steg.
Publicerat den

Här kommer teckningen på Cleo steg för steg. Ännu en gång verkar jag ha slarvat bort några mellanbilder. Eller så var det så enkelt att jag inte tog några. Haha. Ni får gärna säga vad ni tycker om teckningen. Konstruktiv feedback är alltid bra. :)
 
 
 
 


En av de nya favoriterna.
Publicerat den



Grattis i efterskott syster B!
Publicerat den

I måndags blev syster B ett år äldre. Grattis i efterskott syster! I 19 dagar till kommer vi nu att vara lika gamla. 23 år gamla. Typ. Haha.
 
I födelsedagspresent av mig får min syster idag, då vi firar henne, en teckning precis som mina andra systrar fick när de fyllde. Ritobjektet denna gång var min systers hund Cleo. Denna teckning gjorde jag i mitten på januari och jag måste faktiskt säga att jag blev jäkligt nöjd med den. Hoppas att syrran blev nöjd hon också. :)
 


När man sträcker på sig lite extra.
Publicerat den

Vi hade som sagt en miniventilering idag. Och det gick super! Första ventilerade jag på en tjej och sen hon på mitt. Jag hade några saker jag skulle förbättra, men inget av det kom egentligen till någon större förvåning. Det roliga var sen när min lärare skulle säga några saker om min uppsats. Jag fick sådana beröm! Så jäkla förvånad jag var. Han tyckte till och med att det var synd att jag bara skrev en B-uppsats nu då den var på C-nivå. Tack tack tack! Snacka om att jag blev lite generad där i klassrummet. Men allt slit blev helt plötsligt väldigt värt det. Nu ska det faktiskt bli kul att ta tag i det sista ändringarna och förbättra uppsatsen ännu mer.


When you need some sparkle.
Publicerat den

Glitter på glitternagellack. Det blir glittrigt det. ;)
 
 


Tisdag.
Publicerat den

Barnet är lämnat på dagis. Nu är det dags för mig att ta tag i plugget. Lite sånt här på morgonen är väl aldrig fel, eller? ;) 
 
 
Just nu läser jag Candide av Voltaire. Som faktiskt är mycket bättre än jag trodde att den skulle vara. Kul när man blir positivt överraskad. Senare idag ska jag förbereda till ventileringen imorgon och sen tänkte jag ge mig på att sola en stund innan det är dags att cykla och hämta Aurora från dagis. En helt okej dag faktiskt. Hoppas att ni också får en fin, solig och varm dag mina läsare!


En av de bättre dagarna.
Publicerat den

Dagen började med sovmorgon. Så skönt! (Jag håller på och blir bortskämd här hemma förstår ni. Min mormor har nämligen tagit Rora på morgonen några gånger nu. Det tackar jag verkligen för samtidigt som jag faktiskt tycker att det är lite jobbigt att belasta någon annan. Förstår ni vad jag menar? Det är lite ovant när man inte är van att ta emot hjälp så ofta.)
 
Ute var det finaste vädret på länge! Soligt och varmt. Säkert sjutton grader. När jag och Rora skulle åka buss in till stan fungerade inte mitt kort. Vilket var mindre bra, men som tur var fick jag åka med ändå. Det tackar jag för! Väl inne i stan var jag och Aurora på playdate med Linda och Eddie. Vi var till en park där barnen fick springa omkring. Sen fikade vi och pratade en massa. Riktigt trevligt var det.
 
När det var dags att ta sig hem så valde jag att promenerade hem. Fem kilometers promenad i underbart väder. Väl hemma åt vi mat på altanen och njöt ännu mer! Allt jag kan säga är att jag och Aurora har haft en underbar dag idag. Jag hoppas att ni också har tagit tillvara på denna söndag. Här kommer tre bilder på Rora från idag.
 
 
 


I'm sorry little ones.
Publicerat den

För några dagar sedan planerade jag, på inrådan från min mormor, ut de små Doroteablommorna. Tyvärr verkar det inte som att de kommer klara sig. Det skulle vara riktigt tråkigt om så är fallet. Antingen var de helt enkelt för små eller så har det varit frost på nätterna som gjort att de har halvdött. Men än så länge är dem lite gröna. Kanske, och förhoppningsvis, tar de sig nu om det blir lite varmare ute.
 
 


Duktigt promenerat och lek med mostrarna.
Publicerat den

Igår var jag och Rora ut med syster M och P till en lekpark här i närheten. Jag hade tagit med mig fika som vi mumsade på. Aurora åt dock majskrokar och banan. Det blev en riktigt mysig stund ute tycker jag.
 
 
 
 
Jag måste verkligen berömma Aurora. Hon var så duktig under promenaden till lekparken. Hon gick alldeles själv i ungefär en kilometer. Och jag överdriver inte! Det gick sakta, men framåt. Så stolt jag blev! Det kommer garanterat att bli många promenader i sommar.


Rita är kul.
Publicerat den

Att rita är roligt tycker Aurora. Att käka på pennorna är inte så tråkigt det heller.
 
 
 
Fast Mamma tycker nog ändå att det är roligast att se lilla damens miner då Aurora studerar det hon ritat. Älskade unge. ♥ (Och om ni undrar så är det jag som har ritat en boll, en tulpan och ett moln på pappret. Inte Aurora. ;))
 
 
 


Some pics from today.
Publicerat den

 
 
 


Tvåordsmening.
Publicerat den

Idag hörde jag för första gången att Aurora sa en tvåordsmening. Hon sade "gunga borta". Hon menade att gungan som hon skulle till var där borta. Det stämmer nog som min moster säger. Det tar nog inte lång tid nu innan Aurora pratar på riktigt.


Tillåt mig presentera.
Publicerat den

 
Mitt arbete. 24 sidor långt. 7389 ord. Alldeles nyss skickade jag inte det. På onsdag ska vi ha en miniventilering. Om det nu blir några fler som skickar in sina arbeten förståss. Om fyrtiofem minuter ska arbetena vara inne och än så länge är det bara en annan tjej som har lämnat in sitt arbete. Vi har verkligen bra framförhållning i min klass.
 
Helt ärligt så tror jag aldrig att jag har skrivit ett så här stort arbete. Men något som jag tycker är riktigt skönt med att skriva är när man ser att bitarna börjar falla på plats. Känslan när man kan scrolla upp och ner, upp och ner, och när man ser att det står rader och rader av text. Min text. Då känner man sig lite stolt faktiskt. Jag har presterat det där liksom. Det har varit jobbigt och stundtals väldigt tråkigt, men nu börjar jag bli klar. Känner ni igen er? Det kanske bara är jag som tänker så? Haha. Och sen håller jag självklart tummar och tår för att jag inte behöver skriva om hela skiten sen också. ;)


Tänkte bara tala om..
Publicerat den

..hur roligt (egentligen inte alls) det är att transkribera samtal till mitt arbete. (Och säkert att transkribera samtal för övrigt också.) På nio timmar. Nio hela timmar har jag hunnit transkribera fyra minuter och två sekunder. FYRA MINUTER OCH TVÅ SEKUNDER! Hur sjukt är inte det egentligen!? Jäkla arbete att ta tid.

Men nu är det färdigtranskriberat. Jag transkriberar inte en enda minut till. No way! Nu ska jag bara försöka knåpa ihop ett resultat också av dessa ynka minutrar. Wish me luck!


Solig dag och cykeltur.
Publicerat den

Idag på eftermiddagen tog Aurora och jag en cykeltur in till en park här i stan för att träffa Roras pappa. Jag hade dessutom bjudit in Tant Per då det var länge sedan vi umgicks. Jag och Tant Per satt på en bänk i parken och pratade medan Rora lekte med sin pappa. Jag och Per knatade även iväg till en affär lite snabbt och köpte årets första glass. Twister. Godare glass får man nog leta efter!
 
Efter nära två timmar var det dags att cykla hem igen. Aurora skötte sig jättebra under cykelturen och sammanlagt trampade jag oss en mil idag. Det kommer garanterat att kännas i min ovana bakdel imorgon. Haha.
 
 
                                        Jag fick även denna blomma av Aurora.
 
                                                        Den soliga parken.
 
                                                            Mmm.. glass!


Valborgsbilder.
Publicerat den

Här kommer några bilder från igår! Vi hade en riktigt trevlig kväll här hemma. Vi bjöd in familjen och grillade och hade det bra. Vi åt bland annat syster Ms goda glasstårta till efterrätt. Mums! Vi såg dock ingen eld, men hade en bra Valborg ändå. Hoppas att ni hade en trevlig dag och kväll också mina läsare.