Jag trodde..
Publicerat den

.. att allt skulle vara färdigt idag när jag kom hem, men så är inte fallet. Varken köket eller Roras rum är färdigt så just nu lever vi i ett renoveringskaos. Och det är inte kul. Igår blev jag rätt irriterad faktiskt. Att komma hem och finna diskbänken nedsölad med jag-vet-inte-vad och sura äckliga disktrasor, som troligtvis använts för att torka överflödigt gips och färg, på diskbänken där man ska laga mat känns lagom kul. Hade jag vetat att det skulle se ut så här hade jag nog faktiskt skippat städningen i söndags. Men imorgon borde de väl bli färdiga va?


Beslutet är taget.
Publicerat den

 
Det här blir det. En fondvägg med blommor och resterande ljusblå. Ska bli spännande att se det färdiga resultatet imorgon. Hoppas att det blir bra.


Andra saker som kommer att fixas.
Publicerat den

 
Fick ett samtal idag om att jag ska få det lite fixat här hemma de kommande dagarna. Nice! I köket ska det målas och i Auroras rum ska det tapetseras. Det enda jag inte tycker om med det här är att jag har mindre än tjugofyra timmar på mig att bestämma tapeter. Ett riktigt i-landsproblem med andra ord. Jag tror att jag har bestämt mig, men är inte riktigt hundra än. Jag ska försöka komma ihåg att ta före och efterbilder så att ni får se resultatet.


Sådär ja.
Publicerat den

Då var det äntligen fixat. Blev helt okej. Profilbilden får vara kvar (i brist på någon bättre) och headern får vara så enkel ett tag tills jag (någon gång förhoppningsvis) har nya bilder som jag kan knåpa ihop till en ny header. 


Under construction.
Publicerat den

Tycker verkligen att det är på tiden att jag fixar ett nytt utseende här på bloggen. Det gamla upplägget har ju hängt med ett tag. Dock blir jag avbruten i mitt fixande av att jag måste hämta hem lilla damen. Så, just för tillfället får det se lite galet ut. Hoppas att ni står ut.


Då har jag kollat.
Publicerat den

Imorse när vi kom till dagis hörde jag med fröknarna om hela "Jag hatar dig"-biten. Tyvärr var det inget som de kände igen. Aurora har aldrig sagt det där och de har inte heller hört några andra barn säga det på avdelningen. Det enda som de skulle kunna tänka sig är att Aurora möjligtvis har hört det av de större barnen på grannavdelningen. Ibland gör de nämligen saker tillsammans och just de barnen har dem ju inte lika stor kolla på. Så, än så länge är frågan om vart uttrycket kommer ifrån olöst. Det enda jag kan hoppas på nu är att lilldamen slutar med det. Av fröknarna fick jag tipset att ignorera det och det tror jag att jag kommer göra. Påpekar jag det hon säger så blir hon bara mer uppmärksammad på det och då kanske hon aldrig slutar.


När det gör ont i mammahjärtat.
Publicerat den

Att barn lär sig en hel del bra saker på dagis är ju självklart. Baksidan är att de även lär sig mindre bra saker. Igår på eftermiddagen sitter vi vid köksbordet jag och Aurora. Hon pärlar (läs rotar runt i pärlburken) medan jag sitter och läser litteratur på iPaden. Gång på gång får jag säga till henne att vara försiktig så att pärlorna inte åker på golvet (där det redan ligger en hel drös). Helt plötsligt säger hon:
 
- Jag hatar dig!
 
Jag kunde inte göra annat än att gapa! Först trodde jag att jag hört fel, men sen sa hon det igen. Vart kom det där ifrån!? Sen kände jag hur tårarna var på väg att komma, men jag sansade mig. Aldrig har jag sagt något sånt till henne. Eller någon annan för den delen. Ingen i hennes omgivning använder ett sådant språk. Det kan bara vara på dagis hon hört det. Usch och fy! Hon är ju bara två! Mammahjärtat värkte verkligen. Det gör det fortfarande då jag tänker på det.
 
Även idag, då vi var inne på hennes rum och pusslade (jag pusslade och Aurora kastade omkring med bitarna), så sa hon det till mig flera gånger då jag sa till henne angående pusselbitarna. Jag känner mig helt vilsen i den här frågan. Vad ska jag göra? Ignorera det eller säga till? Efter dagens insident är det rätt uppenbart att hon inte förstår vad det egentligen betyder utan använder det slentrianmässigt. Hon sa det säkert fyra gånger efter varandra. Kanske bara för att höra hur det låter? En sak jag definitivt kommer göra är att höra med dem på dagis om hur det står till med den här saken.


Så var det snart dags igen.
Publicerat den

Den här veckan har jag jobbat måndag till torsdag och det har varit kul. Jag tycker verkligen om mitt jobb så det känns jättebra att komma dit. Hoppas att jag får och kan jobba fler dagar under våren.
 
På måndag drar högskolan igång igen med buller och brak. Efter en vecka ska vi ha bestämt oss för vad vi ska skriva om i våra examensarbeten. Jag har några tankar kring vad jag vill skriva, men det är långt ifrån bestämt ännu så jag känner mig rätt stressad över det. Men som med allt annat så brukar det ju lösa sig. Den tanken känns lite lugnande.
 
Min fredagsläsning.


Om du bara var lite större.
Publicerat den

 
Så hade jag hemskt gärna tagit med dig på din första bio, men det får vänta ett tag till.


Äntligen!
Publicerat den

 
Planen var att endast klara sig på min mobils internet när jag flyttade till lägenheten, men det fick jag snabbt ge upp. Sedan flytten har jag endast haft min mobil och det har inte varit kul. Men så idag fick jag hem det fasta bredbandet istället. Hallelulja, är allt jag kan säga. Aurora blev glad hon också. Nu äntligen fick hon se Laban (finns på svt.se och barnkanalen). Dock var det en del strul när jag skulle få det att fungera med routern och så, men med hjälp av min superpappa (som kan fixa allt) så fungerar det nu galant! Stooort tack pappa!
 
Och appropå Laban så sa Aurora något roligt inatt. Vi låg och sov i min säng och plötsligt hör jag hur Rora säger:
 
- Laban ligga här! Och sen klappade hon på kudden bredvid sig.
 
Haha, kanske hade vi påhälsning av någon inatt. Vem vet..


Personbästa!
Publicerat den

Efter över två veckors uppehåll i träningen på grund av jul, flytt, nyår och kalasfiranden så drog jag ut på en långtur idag när Aurora var på dagis. 7 km blev det sammanlagt! Ännu ett personbästa alltså. När jag var klar var jag stolt, glad och riktigt jävla trött. Haha, men så värt det. 
 
 


Två år!
Publicerat den

 
Idag är det en riktig stor dag. Idag är det Auroras andra födelsedag! Hurra, hurra, hurra! Så kul! Tänk, två hela år sedan den lilla älsklingen kom till världen. Jag kunde inte vara stoltare. ♡ 
 
Dagen idag börjad vi med att jag gjorde frukost på sängen till Rora. När jag kom in med brickan och sjöng kollade hon på mig som att jag var galen. Haha! Gullet. ♡ Sen fick hon öppna paket och det var jättekul. 
 
Sedan spenderade vi dagen med släkt och vänner som kom hit på kalas. Verkligen supertrevligt! Och ett stort tack sänder jag till alla som var här och förgyllde Auroras och min dag. Stooort tack! ♡


Installerade.
Publicerat den

 
Nu är det några dagar sedan flytten och vi är installerade i den nya lägenheten. Det är lite smått kvar att fixa, men inget som är ett måste. Och det känns riktigt bra faktiskt. En ny lägenhet och ett nytt år. 2014 kommer att bli ett sjujäkla bra år. Utan tvekan.