Inte bara till Aurora.
Publicerat den

 
Att springa är bra träning. Ingen tvekan om det, men jag känner att det är dags för lite mer styrka. Ska ge detta en ärlig chans. Hittade den billigt på bokrean och har bara hört bra saker om metoden och sett superfina resultat på Facebook. Jag tror att kombinationen med löpningen kan bli riktigt bra. Det är ju dessutom hemmaträning det handlar om vilket inte ger några som helst ursäkter.


Från bokrean.
Publicerat den

För ett tag sedan fick jag ett mail om att man kunde förbeställa böcker på Adlibris bokrea. Jag kollade runt lite och fick se att man reade ut Auroras favoritböcker om Lilla spöket Laban till ett bra pris. Därför klickade jag hem tre stycken till henne och de kom igår. Genast läste vi alla tre och de var mycket uppskattade. Laban, spöken och monster är intressanta saker det.
 
 
 
Man fick även med en liten figur till böckerna vilket var uppskattat det också. (Labanfiguren tillsammans med en annan bok fick Aurora i födelsedagspresent.)


I'm fucking awesome!
Publicerat den

 
På fredag är det ett år sedan intervallstarten. Och vid det här laget vet ni vad det innebär. Det är testdags! Så idag när mina planer om att åka till skolan för att studera med basgruppen blev inställda så tänkte jag att det idag kunde vara den perfekta dagen. Och hur gick det? Som överskriften på detta inlägg kanske skvallrar om så gick det super! Slog mitt personliga rekord igen med en minut och fyrtiofyra sekunder. Då bör det även tilläggas att jag inte hade någon runda att springa denna gång utan fick hitta mig en runda vilket kanske inte är det optimala då man vill slå rekord. Denna runda var inte heller lika plan som den tidigare. Sedan var jag så dum att gå ut väldigt hårt. Typ maxa från första början och det är definitivt inte att rekommendera om man ska orka springa snabbt en längre sträcka. Så mot slutet var benen rätt stumma vilket jag definitivt kommer att ha i åtanke till nästa gång. För visst blir det fler gånger. Jag har nya mål att sträva mot och fler personliga rekord att slå!
 
Så här ser tiderna för rundan (2.42 km) ut:
28 februari: 27 minuter och 26 sekunder
30 augusti: 21 minuter och 35 sekunder
29 november: 19 minuter och 35 sekunder
26 februari: 17 minuter och 49 sekunder - Ny runda!
(I alla tider är fem minuter snabb gång som uppvärmning inräknad.)


Bättre dag idag än igår.
Publicerat den

I fredags kväll började jag känna mig aningen skum. Typ magsjuke-skum. Och mycket riktigt blev jag magsjuk inom några timmar. Fy farao! Räcker det inte med sjukdomar nu? Tydligen inte. Men, hellre att det är jag som åker på det än Aurora. Gårdagen spenderades för min del i soffan. Aurora fick åka hem till morfar med familj då jag kände mig som världens sämsta mamma. Höjdpunkten var då jag kräktes och Aurora samtidigt stod och vrålade i köket efter välling. Det är nog något av de jobbigaste ögonblicken jag varit med om hittills som mamma. Jag kände mig värdelös på alla punkter. Det är verkligen tur att jag har en familj som ställer upp i vått och torrt. Annars vet jag inte vad jag skulle ha tagit mig till.
 
Jag mår mycket bättre idag så det verkar som att det var en 24h-grej. Tack och lov. Nu hoppas jag bara att inte Rora åker på det, men med tanke på vår sjukdomshistorik när det kommer till magsjukor så skulle jag inte bli speciellt förvånad.


Sagt och hört en söndagsmorgon.
Publicerat den

 

I morse fick jag ett mycket trevligt uppvaknande då jag hör Rora säga:
 
- Rora tycka om Mamma älskling!
 
Underbara gullunge! Jag tycker också om dig jättemycket och du är också min älskling! För all tid och i evighet.


Sådär ja.
Publicerat den

Då var intervjun avklarad. Känns bra. Till nästa vecka kommer jag att få höra hur det gått och om jag fått jobb. Jag håller tummar och tår. Det enda problemet som rekryteraren såg var den att jag inte kan jobba kväll. Men som ensamstående mamma är inte det möjligt. Jag hoppas verkligen att det finns en tjänst där ute för mig nu till sommaren. Hoppas, hoppas, hoppas! 


Håll tummarna.
Publicerat den

Bokad på intervju för sommarjobb imorgon. Håll tummarna!


Music.
Publicerat den



Tankar.
Publicerat den

De senaste dagarna har det blivit väldigt mycket inlägg om träningen. Jag skriver inte bara för er skull utan lika mycket för min egen skull. Om inte mer för min egen skull. För att komma ihåg och för att kunna se tillbaka.
 
För någon dag sedan kom jag att tänka på att det inte bara är min kondition som har förbättrats utan även min inställning till träning och då framför allt till löpning. Förr kunde jag, om jag såg någon springa förbi, tänka att "Jaha ja, där springer en till sån där hurtbulle!". Idag tänker jag istället "Åh, jag vill också!". Det är en stor förändring. Förr kunde jag inte. Jag tänkte att det var skittråkigt och superjobbigt, men idag vet jag att jag kan och att det går bra om jag gör på rätt sätt. Jag är stolt och glad över att jag faktiskt tagit mig tid till att förändra mitt liv.


Ännu bättre.
Publicerat den

Fem kilometer idag igen. Skulle egentligen ha sprungit 6, men kroknade en aning så det blev bara fem. Är inte van att springa långpass flera gånger i veckan och det märks. Hur som, tiden blev idag 44.47 istället för 47.25 som jag sprang på i fredags. Ännu en förbättring alltså. Super!


Lovely.
Publicerat den

 


Klipp klipp.
Publicerat den

 
De här små gyllene lockarna finns inte mer. Igår gick jag lös med saxen då Aurora hade alldeles för många och olika längder på sitt hår (pga. mitt tidigare klippande). Det gick rätt bra faktiskt. Att barnet hade lovats glass som belöning för bra uppförande kan ha haft något med saken att göra.
 


Ännu en förbättring.
Publicerat den

Tog mig runt 5,5 kilometer alldeles nyss och även denna gång kunde jag förbättra min tid. Från 53.44 till 49.14. Hela 4,5 minuters skillnad. Heja mig!
 
Nu blir det dags för stretch, dusch, lunch, sommarjobbssökande och plugg. Mycket att hinna med innan det är dags att hämta lillan från dagis.


Helgen som gått.
Publicerat den

 
I lördags var jag flytthjälp då syster M med sambo skulle flytta. Flytten gick supersnabbt då vi var många som hjälpte till så det var skönt. Under tiden fick Aurora vara hemma hos sin farfar och hans fru i några timmar. Det hade gått bra även om hon var ledsen i början, men så kan det ju vara innan hon känner sig helt bekväm. Sen efter att jag hämtat Rora från farfar åkte vi hem till morfar en stund för att hon skulle få umgås med sin kusin. Det är sååå underbart att se dem tillsammans. Älskade ungar!
 
 
 
Idag har vi bara varit hemma. Eller vi var ut en stund i regnet på förmiddagen till en lekpark här i närheten. Aurora var i himmelriket med tanke på alla vattenpölar. När vi kom hem åt vi lunch och sen vilade vi någon timme. Nu på eftermiddagen har vi kollat film och jag har städat av lite här hemma. Allt som allt har det varit ett riktigt fint och lugnt avslut på denna vecka.
 
 
Aurora fick även sina finger- och tånaglar målade med nagellack, som belöning för att hon varit så duktig då jag klippte naglarna, och hennes reaktion var jätterolig! Hon sa hela tiden "Åhh!" och sen fnissade hon. Haha. Gullunge! Så nu är hon finmålad vilket hon visar och pratar om. Gud vad jag älskar den här åldern!


Fem kilometer.
Publicerat den

 
Idag gav jag mig ut på den första "distansturen" på länge. Fem kilometer var målet Och det gick rätt okej. Det är dock väldigt frustrerande när man inte har möjlighet att ge sig ut regelbundet. Schemat är så späckat hela tiden och när jag väl har ledigt så har vi drabbats av sjukdomar eller har annat inplanerat. Träningen hamnar inte ens på topp tio på min prioriteringslista just nu. Men det måste det bli ändring på. Jag ska, ska, SKA, nå mitt mål.
 
Det är även frustrerande när man känner i kroppen att den inte orkar med lika mycket som för några veckor sen. Det är hemskt! Att börja springa distanspass på sju kilometer, som är pb, är bara att glömma när inte kroppen är med på det. Det enda positiva med dagens tur var att jag sprang två minuter snabbare än om jag jämför med min första fem kilometersrunda. Då var tiden 49.21 och nu 47.25. Rätt bra jobbat ändå då kan jag tycka med tanke på hur situationen ser ut.


Kvällens underhållning.
Publicerat den

 
Jag hoppas att den är bra. Har inga egentliga förväntningar och det är ju oftast då som det blir som bäst. Det är i alla fall min erfarenhet.


Ännu ett år av saknad.
Publicerat den

Idag är det min mammas födelsedag. Hon skulle ha blivit femtio år gammal om hon hade levt. Jag blir rätt deppig av att tänka på det. Det är en stor dag som skulle ha varit en glad dag, men istället är den fylld av saknad. Jag saknar dig mamma. ♥


Över redan?
Publicerat den

Aurora kräktes sent i fredags kväll, men har inte kräkts sedan dess. Kan det redan vara över? Jag hoppas verkligen på det. Jag har börjat städa och sanera här hemma, men erfarenheterna man fått med alla tidigare magsjukor säger att det kan sluta hur som helst. Det har ju tidigare gått 48 timmar som mest mellan spyorna och än så länge är vi "bara" uppe i 34 timmar. Önska, hoppas och be att det är över kan man ju alltid göra.


Jinx!
Publicerat den

Ibland känns det bara som att man jinxar hela tillvaron för att man skriver och pratar på ett speciellt sätt. Typ som mitt inlägg om att jag hatade alla sjukdomar under 2013. Igår kväll vaknade nämligen Aurora och sa att hon hade ont i magen och mådde illa och mycket riktigt så kräktes hon inom en timme. VAD ÄR DET MED DESSA MAGSJUKOR?!! Jag hatar dem av hela mitt hjärta. Det är galet vad magsjuk dottern har varit det här året. Antalet gånger kan jag nog inte ens räkna på en hand! Fy vad trött jag blir. Jag orkar inte med detta en gång till!


Två år.
Publicerat den

Idag är det två år sedan jag startade denna blogg. Kan ni fatta att det är ett år sedan jag skrev ett inlägg om att det hade gått ett år? Galet! Så, vad är det som hänt det här året? Favoriterna är många!
 
- Jag började på högskolan igen efter mammaledigheten.
- Jag började springa intervaller och har inte ångrat mig en enda gång.
- Alla resor och utflykter vi gjort. Kryssningarna, Ullaredsresan och Göteborgsresan med familjen är mina favoriter!
- Sommaren. Så sjukt underbar!
- Att jag fått ett jobb som vikare på en plats jag verkligen trivs på.
- Vi flyttade.
- Aurora fyllde två år. Min stora tjej!
 
Och sen fanns det ju tyvärr mindre roliga saker också.
 
- Alla dessa sjukdomar.
- Begravningen utav min morfar.
- Auroras "Jag hatar dig!"- uttalande.
 
Men det positiva överväger helt klart det negativa. Året har varit helt grymt! 2014, jag väntar spänt på var du har att erbjuda!
 
 


130 dagar.
Publicerat den

Idag är det 130 dagar kvar till Å-loppet. Det vet jag eftersom jag satt en nedräknare på startskärmen på min mobil. Det gäller att hålla koll. Dagarna går så fort och helt plötsligt är det dags. När det gäller löpning är det ju dessutom viktigt att vara ute i god tid och med 130 dagar till loppet borde jag kunna nå mitt mål om att orka springa hela sträckan. Det ska bara gå.


Selfies.
Publicerat den

 
 
 
 
 
 
Istället för att göra andra saker, typ skolarbete, så har jag fotat några självporträtt. Blev helt okej får jag faktiskt säga. Jag försökte även lägga upp en av bilderna som ny profilbild, men det blev något strul, så tills jag fixat problemet så får det helt enkelt vara.


Anmälan gjord!
Publicerat den

Jag vet inte riktigt vad som gjorde att jag skickade in en anmälan, men nu är det gjort i alla fall! Den 14 juni är det dags. Loppet är 10549m långt så det är bara att komma igång med distanspassen igen. Jag är taggad!
 
 


Some new pics!
Publicerat den

 
 
 
 
 
 
Det var verkligen på tiden. Eller hur? Fina blev dem också tycker jag. Älskar den sista bilden. Måste försöka ta mer foton på oss båda tillsammans. Det är alltid kul att ha. ♥


Det färdiga resultatet.
Publicerat den

Igår när vi kom hem på kvällen så visade det sig att de äntligen var färdiga med renoveringen här hemma. Och det blev sååå fint! Tapeterna blev riktigt bra tycker jag och köket blev mycket ljusare och fräschare. Jag är nöjd. Så här blev det:
 
Köket innan (en bit in i renoveringen) där man kan se den hemska gröna tapeten som satt där innan:
 
 
Och så här blev det:
 
 
Så här såg det ut i Auroras rum tidigare:
 
 
 
 
Och så här ser det ut nu:
 
 
 
 
Eller hur blev det bra!? Jag älskar verkligen den blommiga fondväggen. Hade jag fått det omtapetserat i mitt rum hade jag också velat ha något liknande.