Färg.
Publicerat den

Fick hjälp av killen igår att lägga lite färg i håret. Det blev riktigt bra. Jag är nöjd. Tråkiga är att det är en intensivtoning vilket gör att den kommer försvinna efter ett tag. Får kanske kolla upp någon permanent färg med samma färg senare.
 
Tack för hjälpen N! Verkligen jättesnällt av dig. Puss!


Halloween.
Publicerat den

Igår kväll gjorde jag en tårta till mig och killen för att fira halloween. Det är väl ungefär så långt jag kan sträcka mig i firandet av denna högtid.
 
Den blev faktiskt riktigt god min tårta. Fuskade lite med bottnarna dock då vi köpte färdiga. På första lagret hade jag hallon blandat med grädde. På andra lagret hade jag chokladmousse och sedan lade jag grädde överst vilken jag garnerade med smält choklad för att det skulle se ut som ett spindelnät. Smaken på tårtan var bra, den var inte för söt, och utseendet blev okej.
 
 
 
 


Välkommen!
Publicerat den

I förrgår/igår kom Aurora fjärde tand. Är inte hundra på exakt när då jag inte kollar lillans mun hela tiden, men välkommen säger vi. :)


Aldrig.
Publicerat den

Aldrig har jag suttit så mycket på golvet som när jag fick barn. Det brukar gå bra, men då jag igår vaknade upp med en ond rygg är det inte lika kul. Dock tycker Aurora att det är bättre att jag sitter på golvet med henne så jag får stå ut och hoppas att ryggen blir bättre snarast.



I like your style.
Publicerat den

Ja, vad säger man? Pippi sover med fötterna på kudden. Aurora äter med foten på matbordet.
 
 


"Jag ser det..
Publicerat den

.. snöar, jag ser det snöar! Det var väl roligt, hurra!"

Den första snön har alltså fallit. Minimalt med snö, men ändå. Det räknas. Snacka om att tiden går fort. Det är mindre än tre månader tills Aurora blir ett helt år och mindre än två månader kvar till julafton. Galet! Det känns ju som att det fortfarande borde vara sommar. Men icke. Jag hänger inte med. Tiden har aldrig gått så fort som när jag fick barn. Undrar hur det kommer sig egentligen. Någon som vet?


Det hör inte till vanligheten.
Publicerat den

Bebis sover. Killen sover. Mamma är vaken. Hej hopp! Vaknade ofrivilligt av ett sms från min moster nu på morgonen och efter det kunde jag inte somna om. Trist när jag hade haft möjligheten. Nu får jag faktiskt säga att det är rätt skönt ett ha Internet i mobilen. Har redan kollat Fejjan och läst några bloggar. Tekniken är bra när den väl fungerar, som jag brukar säga.

Nu ska jag dock ge det en till chans, det där med att sova. Annars blir det att bege sig upp och fixa frukost. Hoppas att ni får en fin och inte allt för kall torsdag, mina läsare! :) God natt! (God morgon!)


Några bilder. Några dagar.
Publicerat den

 
 
 


På restaurang.
Publicerat den

Idag hade vi en mysdag i Nyköping/Oxelösund. (Ja där är vi nu för tillfället. Nyköping alltså)

Vi tog det lugnt hemma och åkte sedan till Oxelösund där vi åt lunch ute. Buffé med kinamat. Mums! På restaurangen charmade Aurora några gäster som satt vid ett bord i närheten. Det var riktigt roligt och spännande när en tjej vid bordet bredvid vinkade tillbaka och pratade med henne. Mitt älskade charmtroll.

Här är några bilder på busungen.





Bilar.
Publicerat den

Bilar är bra att ha, men att fixa dem är inte riktigt min grej. Idag fick jag se ett oljebyte. Det räcker bra för mig. Jag vet vart oljestickan finns, men där tar min kunskap slut. (Det visste jag faktiskt innan också.)

Alltså bara för att förtydliga. Jag skulle kunna OM jag bara ville.



Astrid.
Publicerat den

Hon går alltid hem. Astrid Lindgren alltså. Nu på morgonen satt vi och kollade på Ronja Rövardotter. Speciellt rumpnissarna. De fick ett stort leende från hjärtat mitt.
 
 
 


Nya.
Publicerat den

Var till arbetsterapeuten idag och fick denna. Ska ha på mig detta handledsstöd nu i tre veckor. Dag som natt. Enligt terapeuten som jag träffade så var det inte ovanligt för förstagångsmammor att få inflammation i handleden. Man gör nya rörelser och belastar på nya sätt. Hoppas verkligen att detta tillsammans med sprutan gör att jag blir bra igen.
 


Mamibild.
Publicerat den



Burr.
Publicerat den

Det börjar bli kallt nu. Jag har på mig både kofta, tofflor och scarf inomhus. Aurora är varm i sin nya joggingdress. Är hon inte söt?



På riktigt?
Publicerat den

Är det bara jag som tänker på något heeelt annat när jag ser Greta gris?



Låt mig presentera..
Publicerat den

kaninen Herman. Auroras nya vapendragare.

 


'Får inte jag smaka?'
Publicerat den

Varje gång jag äter har jag någon som står och spanar på mig och som vill komma åt min tallrik. 'Mamma, kan inte jag få en LIIIITEN tugga åtminstone?'
 
 
 
 
 


Mums!
Publicerat den

Hade äpplen som har legat ett längre tag och av detta blev det en mumsig äppelpaj. Gott att äta på denna väder-tråkiga måndag.
 
 


Luras.
Publicerat den

Aurora har de senaste dagarna börjat stå själv utan stöd korta stunder. Men bara om man lurar henne till det. Till exempel brukar jag be henne att klappa händerna samtidigt som hon står upp mot ett bord eller liknande. Det fungerar inte alltid men ibland så glömmer hon bort vad hon gör och då släpper hon taget. Som mest har hon stått cirka tio sekunder alldeles själv. Jag blir lika förvånad varje gång det händer och kan inte låta bli att gapa av förvåning. Tänk, snart står och går mitt hjärta! Jag längtar.


Söndag.
Publicerat den

Japp, då var det söndag. Igen. Kan tiden gå fortare? Jag tror faktiskt inte det. Igår hade jag tre av mina bästa vänner över på filmkväll. Trevligt var det. Vi kollade film och pratade. Var dock vaken lite väl länge får faktiskt erkänna. Att Aurora fick för sig att vakna och strula mitt i natten gjorde inte saken bättre. Jag var supertrött imorse när klockan ringde.

Varför hade jag ställt klockan en söndagsmorgon? Jo det var så att jag och syster A skulle åka på barnloppis. Alltid lika kul. Värt att gå upp lite tidigt för. Jag gjorde lite fynd och handlade några grejer till syskonbarnet. Jag längtar tills jag äntligen blir moster!

Nu ska jag ta det lugnt. Aurora sover redan så det får bli en tv-kväll ikväll. En bra avslutning på denna vecka. Hoppas att ni också har en trevlig söndag!


Happy B-Day!
Publicerat den

Grattis på födelsedagen pappa! Gamlingen blir ett år äldre idag. ;) Det kommer vi fira ikväll. Ska bli skoj. :)


Minus.
Publicerat den

Jag säger bara. Kolla in graderna.
 
 


Känner mig som en gamling.
Publicerat den

Detta är min frukost denna morgon. En tallrik fil med sylt och äggröra. Gott? Inte så tokigt faktiskt, men är så sugen på mat som inte känns som gamlingmat. Mat som jag kan tugga normalt. Hoppas att det känns bättre i munnen snart.
 


Lever.
Publicerat den

Jag lever. Tänkte bara meddela det. Ifall ni undrade. Det där med att operera bort en visdomstand var inte skoj. Nu hoppas jag bara att jag blir som normal igen. Snarast möjligt.


Panta mera!
Publicerat den

Aurora vet hur man gör! ;)



Klappa händerna.
Publicerat den

Alldeles nyss klappade Aurora händerna för första gången. Jag har försökt lära henne det ett tag nu, men det har inte fungerat så bra. Men nu vid lunchen släppte det. Riktigt roligt!

Jag sprang snabbt och hämtade kameran och lyckades till och med få det på film. Filmen avslutades så fint med att lillan nyste och snorade ner hela sig, vilket var lite typiskt.


Nervös.
Publicerat den

Imorgon ska jag vill tandläkaren för att dra ut en visdomstand. På sjukhuset dessutom. JAG VILL INTE! Är nervös till tusen och får ont i magen på fort jag tänker på det.
 
Andas in, andas ut.


Svårt.
Publicerat den

Ibland är det svårt att komma fram på telefon. Riktigt svårt. Jag har ringt nu i tre dagar till arbetsterapeuten men har inte kommit fram. Frågan är vad jag ska göra nu? Fortsätta ringa? Antar det..


Angående bussen.
Publicerat den

Resan in till stan gick bra. Hemresan gick sämre. Fick vänta på en buss extra då en kvinna åkte med en lång dubbelvagn. Hon tog upp hela utrymmet med långtradarvagnen. Vågat tyckte jag att det var att åka buss med en sådan vagn. Hursomhelst så kom vi hem i alla fall. Det var inte helt smärtfritt, men vi överlevde.
 
Jag är inte så mycket för att åka buss. Men det märkte ni kanske med denna lilla text. ;)


På bibblan.
Publicerat den

Vi hade en riktigt trevlig träff på bibblan idag. Aurora kröp omkring och undersökte hela barnhörnan. Det är riktigt kul att se när hon far omkring. I början var hon lite mer tillbakadragen, men det släppte ganska snabbt. (Det här med dagis ska nog gå fint ska vi se.)
 
Sedan är det riktigt kul att se de andra barnen också. Så de växer! Svårt att föreställa sig att våra små bebisar snart ska börja på dagis. Snacka om att tiden går fort! Tycker även att det är riktigt kul att vi mammor kommer så bra överens. Hade nog haft en riktigt långtråkig mammaledighet utan dem.
 
Här kommer en bild på Lillröjarn.
 
 


Bussåkande.
Publicerat den

Det är roligt att åka buss tycker Aurora. Mycket nytt att kolla på.
 


Mys.
Publicerat den

Aurora blir allt mysigare. Gosigt och kul tycker jag. :)
 


Träff.
Publicerat den

Idag ska vi ner på stan för att träffa tjejerna och deras bebisar på bibblan för en liten play-date. Ska bli kul. Skönt att komma hemifrån för en stund. Hoppas bara att det går bra med bussen. Vagn och buss är inte den bästa kombon.


Skogstur.
Publicerat den

Idag begav sig jag och Aurora ut på en skogstur med systrarna M och B samt deras hundar. En riktigt mysig hösttur. Vi plockade svamp och njöt av promenaden. Höstkantateller blev det. Mumsigt! Aurora satt i bärselen och nöjd hela tiden. Hon börjar dock bli lite för tung att bära omkring på nu. Tråkigt då det är så mysigt!
 
 
 


Lite smått och gott.
Publicerat den

- Handleden är under behandling. En spruta rakt in i senan var lagom kul.
- Man kan skära sig i fingret med en brödskiva. True story. Börjar fundera på om det är möjligt att kanske till och med döda någon med en limpa? ;)
- Jag och N var på födelsedagsfest igår. Vi hade superkul. Mer sånt, tack! 
-Aurora var vaken till 01.00. Det har aldrig hänt tidigare. Galet. Kan inte förstå varför. Vi fick sovmorgon vilket var skönt i alla fall.


Nio månader.
Publicerat den

Igår blev hjärtat nio månader. Jag kommer med ett mer utförligt inlägg om detta nästa gång jag sitter vid datorn. Här är en bild från dagen. Alltså, nio månader och en dag.
 
 


Gullebjörn.
Publicerat den

Här är Aurora i sin höstoverall som jag inhandlade på en loppis för ett tag sedan. 50kr gav jag för den. Helt okej pris får jag nog säga. Overallen är bra på så sätt att den är alldeles lagom varm just nu. Det finns även tygflikar som man kan vika upp över händer och fötter. Supersmidigt. Då slipper man vantar och skor.
 
 


Bulle.
Publicerat den

Kanelbullens dag. Jag äter en bulle, eller två. ;)
 


Morgonen.
Publicerat den

På morgonen har vi en liten rutin nu för tiden. Vi sätter igång Vakna med the voice på tvn. Jag gillad snacket medan Aurora gillar musiken. Avslappnande samtidigt som man får lite sällskap då man äter frukost. 
 
 
 
 


Olika redigeringar.
Publicerat den

Den senaste tiden har jag skrivit inlägg från mobilen. Vilket fungerar helt okej. Lättare än att starta igång datorn och lägga in bilder med sladd för att sedan kunna redigera och använda dem.

Jag har även här, på mobilen, hittat ett redigeringsprogram som jag använder mig av. Lägger in fyra olika redigeringar på en och samma bild här nedan. Tänk vad mycket man kan göra med en bild eventligen.
 
 
 
 


Lek.
Publicerat den

Aurora tycker att inflyttninspresenten från Tant Per är en riktigt rolig sak. Det hamras, trycks och dansas till spelet. Tack Tant Per!
 
 
 
 


Ställa upp.
Publicerat den

Jag fick för några dagar sedan en fråga från syster P om jag kunde följa med när hon skulle ta spruta på skolan . Självklart sade jag. Visst ställer jag upp. Allt för mina systrar. :)

Det gick hur bra som helst för syster yster. Hon sade inte så mycket och det var över på några sekunder.

Här är en bild på syster P och Aurora några minuter innan sprutan.



Sötis.
Publicerat den

Mitt lilla hjärta. Du betyder så mycket för mig. Mer än vad jag kan säga med ord. Du får mig att le och gör mig varm innombords. Jag älskar dig och skulle gå genom eld och vatten för dig, min underbara och älskade dotter.
 


Sjukling.
Publicerat den

Här hemma fortsätter det att snoras. Aurora far runt som vanligt emellanåt, men är samtidigt mycket mammigare och gosigare än vanligt. Mysigt tycker jag att det är att få gosa mer än vanligt, men det är inte kul att se när lilla hjärtat är superförkyld. Förkylning, be gone.
 


Nummer tre.
Publicerat den

I förrgår kom tand nummer tre. Hej och välkommen! :)


Sjuk.
Publicerat den

Aurora har gått och blivit sjuk. Det snoras som aldrig förr och hon har dessutom fått feber. Stackars liten. Så jobbigt för lillan. Själv tycker jag att det är superjobbigt och jag fasar för natten. Hoppas att Aurora kommer att få sova ordentligt och mamma med henne. En sjuk bebis är inte en speciellt rolig bebis att ta hand om mitt i natten. Ni får önska oss lycka till!


Inflyttningsfest.
Publicerat den

I lördags hade vi inflyttningsfest här hemma. Familj och vänner kom över och vi bjöd på tacos och fika. Som en liten bonus hade vi, jag och moster, gjort lekar till kvällen. Hoppas att de uppskattades. :)
 
Här är en bild på mig och N från i lördags.
 


Söndag.
Publicerat den

Igår kväll var vi ut och promenerade en sväng. Tänkte även handla lite grejer till middagen. Det jag kunde konstatera var att hösten definitivt är här. Jag hade mössa på för första gången denna säsong.

Aurora njöt av vagnturen och N fick kolla lite båtar så jag tror att vi alla var nöjda efter promenaden.