Mami and baby.
Publicerat den

          Tänk att du snart har funnits hos mig i fem månader. Mitt hjärtegull. ♥ Jag kan inte tänka mig ett liv utan dig.


Förrådsstädning.
Publicerat den

Igår tog jag då äntligen tag i städningen av mitt förråd. Fick hjälp av syster M med passning av Aurora och så hjälpte syster B mig att slänga en massa skräp. En massa skräp! Så jäkla skönt att det nu är gjort. Tackar båda suupermycket för hjälpen. :) 

Visst blev den en liiiten skillnad? Nu kan jag med enkelhet ställa in barnvagnen i förrådet igen. Förut kom man knappt in en meter. 

                                                                   Förrådet fotat med mobilkameran.


Birthday gift.
Publicerat den




Fullt upp.
Publicerat den

Ojojoj, hade fullt upp igår och kommer även att ha fullt upp idag. Men jag kan i alla fall säga så mycket som att det blev en superduperbra födelsedag. Berättar mer på fredag då några planer förhoppningsvis går i lås och blir mer bestämda.

Det blev till och med så att vi sov över hos pappa/morfar inatt för att det skulle falla sig bättre med dagens planer. Skriver därifrån nu.

Jag ska bland annat hjälpa min moster och rensa i mitt förråd. Rensa i förrådet är ett riktigt skitgöra, men ett måste. Har en sådan tur att syster M kan vara barnvakt idag. Tack syster M!

Hoppas att ni får en finfin dag mina läsare. :)

(Bifogar bild på en sovande Aurora och morgonens underhållning.)



Sötis då.
Publicerat den

På riktigt. Kan man bli sötare? Hon ba "Whaaat?" Haha!



Happy birthday!
Publicerat den

To meee! Idag blir jag 23 år gammal. Ojojoj. Didn't see that one coming. Haha.

Idag har jag fullt upp med mycket roligheter. Åh, det känns verkligen som att det kommer bli en superbra dag idag!  

                                                       En bild på en numera 23-årig Rebecca. :)


På tvären.
Publicerat den

Min lilla gulleplutt är ibland väldigt tvär. Haha. Jag hoppade in en snabbis i duschen nu på morgonen och när jag kom ut hade Aurora vänt sig i sängen. Ser lite trångt ut.  ;) Glad är hon ju i alla fall. 



Sunrise.
Publicerat den

                                                          It feels like it's going to be a good day today.


Effektivitet kallas det.
Publicerat den

Nu ska ni få höra. Vid 10.30 hade jag ätit frukost, givit bebis frukost, duschat, dammsugit, gjort två cheesecakes till imorgon och tvättat. Samtidigt som jag har tagit hand om Aurora. Slå den ni! ;) Effektivitet kallas det.

Har även haft besök av babypappan nu på förmiddagen. Han har inte träffat sin dotter sedan dopet. Över tre veckor sedan. No comments på den.

Om ett tag ska jag och Aurora promenera till affären och handla lite mer till fikat imorgon. Och vid 16 blir vi upplockade av min moster och kusin. Fullspäckad dag idag alltså. Är kanske bra. Då kan jag njuta mer av dagen imorgon. :)


Chill.
Publicerat den



Igår fick jag agera stol (?). Även min systers hund Cleo njöt av värmen, Så himla trist att det ska bli sämre väder!


Morsdag.
Publicerat den



Igår bjöd systrarna på fika för att fira morsdag. Helt galet att även jag får fira denna dag. Ojojoj, tänk att jag är mamma. Vet inte om jag riktigt har förstått det än. När sjunker det in egentligen?


Grattis.
Publicerat den

Efter att ha läst på Facebook insåg jag att Sverige vann Eurovision igår. Grattis, grattis, grattis Sverige! Själv såg jag inte finalen, men tycker att låten är helt okej.

Dock måste jag säga att jag har lite svårt för själva framträdandet. Jag tycker att det är lite för likt en scen ur en av mina favoritfilmer, Memoirs of a Geisha. Med kläderna, det långa håret och med snön i slutet, framför allt. Nu är ni säkert många där ute som tycker att jag är knäpp och inte alls kan se likheten, men det är er åsikt. Jag har min. 

Ni kan ju kolla in klippet nedan så får ni själva göra er en uppfattning.



Hur som helst så var själva poängen med detta inlägg att gratulera Sverige till vinsten. Grattis Sverige! :)


Lördag.
Publicerat den

Snart ska jag bege mig ut på en promenix med syster B och Cleo. Jag har bakat en liten paj som jag tänkte ta med mig. Me love picknick! ;) Äpple och blåbär blev det denna gång. Det har jag aldrig testat. Ska bli intressant.



Sedan i eftermiddag ska jag iväg en sväng med min moster och kusin. Bra lördag idag. :)

Hoppas att ni också får en superbra lördag! :)


Snabbivisit.
Publicerat den

Auroras farfar kom alldeles precis förbi med en liten present till Aurora som de hade hittat på loppis. En potta i lite roligare modell. Väldigt trevligt av dem att tänka på henne! :) Blir så glad över att hon har en sådan trevlig farfar och låtsasfarmor.




Just det ja..
Publicerat den

Igår i värmen, hemma hos pappa, fick vi för oss att dra fram vattenspridaren. Och ja, jag tog mig igenom den några gånger. Haha. Kallt som bara den, men riktigt skönt. Vi försökte få mina systrars hundarna att gå igenom den också, men de var inte så villiga som vi trott att de skulle vara. Själv försökte jag att få mina systrar att joina mig, men tråkmånsarna ville inte.

Just nu går vi alla och väntar på att pappa ska fixa poolen så att vi kan bada! :) Det trista är dock att det ska bli sämre väder nästa vecka. Jag vill inte!


Ge mig!
Publicerat den





Mamma vill fota, men Aurora vill mycket hellre leka med kameran. Sötnosen då! ♥


Akuten-besök.
Publicerat den

Imorse var jag med om något väldigt väldigt läskigt. Det absolut värsta jag varit med om under mina månader som mamma.

Jag gick in i köket för att göra frukost till mig. Plötsligt hör jag en smäll och sedan illtjut. Jag springer in och ser då mitt älskade hjärta ligga som en liten illröd och skrikande boll på golvet. Aurora hade ramlat ur min säng! Huvudet först! Fy farao alltså! Jag tar snabbt upp henne och försöker trösta och trösta. Hon gråter och gråter. Till slut börjar jag också gråta. Känner mig som en urusel mamma. Världens sämsta mamma. Mitt hjärta. Mitt älskade hjärta. Att jag kunde låta något sådant här hända henne!   

När hon lugnat ner sig ringer jag sjukvårdsrådgivningen och där säger de att vi ska åka in till akuten. Jag ringer syster B och så beger vi oss in.

Inne på akuten får vi snart träffa en läkare som gör en bedömning. Aurora är pigg och med i det som händer. Inga blödningar. Fontanellen känns bra. Ögonrörelsen är bra. Armstyrkan är bra. Allt ser bra ut och jag får order om att hålla koll på Aurora under dagen. Självklart säger jag. 

Sådan jäkla tur att allting faktiskt gick bra. Jag undrar dock vem av oss som fick mest men av det som hände. Aurora fick ett blåmärke i pannan och sedan skrapade hon sig lite vid ena ögat, men annars är hon som vanligt. Jag däremot mår illa så fort jag ser blåmärket i hennes lilla panna. Den påminner mig om vilken dålig mamma jag är. Tänk så illa det hade kunnat gå. Hemska tanke. Ännu värre är ju att jag hade kunnat förhindra det här! Ett som är säkert är att jag ALDRIG kommer att lämna henne själv igen då hon ligger på något annat än golvet.  

Förlåt, förlåt, förlåt mitt hjärta. ♥ Tusen gånger förlåt.


Bok utläsd.
Publicerat den

I förrgår läste jag ut en bok. Den första sedan jag tog en paus i mitt pluggande på högskolan. Boken heter Förgörelsen och är skriven av Guillermo del Toro och Chuck Hogan.



Detta är den andra boken i en triologi. Böckerna handlar om vampyrer och några få människor som försöker stoppa dem från att ta över världen. Mer komplicerat än så är det inte. Eller jo det är väl lite mer komplicerat än så, men det är själva huvudhandlingen. Böckerna är helt okej måste jag säga. Något som jag tycker är intressant med böcker om vampyrer är det faktum att alla författare beskriver vampyrer på olika sätt. Och vampyrerna i denna bok behandlas väldigt detaljerat. Dock måste jag rekommendera er att läsa ettan innan ni läser tvåan. Annars skulle det nog kännas som att man blir inkastad mitt i handlingen. Vilket är typiskt serier.

När jag pluggar på högskolan har jag så mycket annat att läsa att jag helt enkelt inte orkar läsa något utöver kurslitteraturen. Därför tänkte jag försöka passa på nu i sommar, när jag är hemma och mammaledig, att läsa lite sådant som jag väljer själv och är intresserad av.


Soligt värre.
Publicerat den

                                                                  En liten nakenfis ute i det gröna.

Igår blev det mycket riktigt ett besök hemma hos min pappa. Vi promenerade dit vid kvart över nio och kom inte hem förrän vid halv sex. Trötta som få. ;) (Syster B skjutsade hem oss. Jag hade aldrig orkat promenera hem i värmen.)

Under dagen solade jag ett tag och Aurora låg och filosoferade på en filt i skuggan. Där trodde jag även att hon skulle somna, men inte då. Utan jag fick helt enkelt ta in henne och lägga henne istället. Där gick det bättre. Kanske var det för varmt ute.

Jag måste faktiskt säga att jag tycker att det är väldigt svårt att klä en, snart femmånaders, bebis när det är så varmt ute. Min termometer visade på hela 25.7 grader. Helt galet varmt.


Nu är det sommar.
Publicerat den



Doften av solskydd. Kan det bli mer sommar?


Soool.
Publicerat den

Idag har ännu en dag med sol och varmt väder utlovats. Superduperskönt! Vi har inget inplanerat idag så vi får helt enkelt se vad som händer. Jag funderar på att promenera hem till pappa. Där finns det nämligen en gräsmatta som man kan ligga och sola på. ;)

Pass upp, nu kommer en bild på bebis och mama!




Bilder från dopet.
Publicerat den

Här kommer äntligen några bilder från dopet!

Bilderna är fotade utav min systers kille Filip och redigerade utav mig. Kolla gärna in Filips hemsida också. http://www.filiplundh.se/



Dag 30 – Bästa tidsfördrivet.
Publicerat den

Jag säger bara I N T E R N E T! Här kan man ALLTID hitta något skojigt att fördriva tiden med. Kan man inte det har man en väldigt dålig fantasi.

Härmed avslutar jag denna kategori. Hoppas att ni tycker att det har varit lika roligt att läsa som det har varit för mig att skriva. :)



Gårdagen.
Publicerat den

Igår var jag och Aurora på vift mellan halv tolv och sju.

Först träffade vi syster A på stan en snabbis. Sedan picknickade vi med Tant Per i en park här i stan. Till sist träffade vi syster B och gick på promenad med henne och Cleo. Efter promenaden gick vi hem till syster B där hon bjöd på middag och efterrätt. Grillad lax med potatismos och marängswiss till efterrätt. Mums!

Jag var även snäll och klippte min syster. Första gången jag klippte någon annan än mig själv. Toppade bara så det var inte så komplicerat. Hoppas att hon blev nöjd. :)

Aurora sov hela promenaden hem från sin moster. Haha. Vi var båda heeelt slut efter dagens strapatser.

Nedan är några bilder från picknicken med Tant Per.









Översvämning avvärjd.
Publicerat den

För några dagar sedan klev jag ur badkaret och märkte att det var lika mycket vatten utanför som i badkaret. Översvämning. Översvämning innebär igenpluggat avlopp. Äääckligt!

Jag har skjutit på det, men så igår tog jag tag i det. Usch, fy och blä för att rensa avloppet alltså. Det är nog en av de saker som jag avskyr mest med att vara ensam. Jag måste sköta alla de praktiska sakerna hemma. Ingen att vända sig till. Nu menar jag såklart inte bara det äckliga som att rensa avloppet utan även andra praktiska saker i vardagen. Vissa dagar längtar jag helt enkelt mer efter att ha någon att vända mig till.

Samtidigt kan jag se att det är bra att vara själv också. Jag är självständig och jag vet att jag kan klara mig själv. Alltid något.



Dag 29 - Fem sanningar om mig.
Publicerat den

1. Min superkraft är att jag vet vilka apelsiner som är goda och inte, om man ska plocka i affären.
2. Jag läste naturvetenskapliga programmet på gymnasiet, även om jag inte alls är/var intresserad utav de ämnena.
3. Jag har fem småsyskon. Enbart systrar.
4. Jag tog körkortet en månad efter att jag fyllde 18. Starkt jobbat om ni frågar mig!
5. Jag fyller år om en vecka! :)


Dag 28 - Min profilbild på Facebook.
Publicerat den

Jag har samma profilbild som här. Fast svartvit.


Sugmärke.
Publicerat den

Nu på morgonen såg jag att Aurora hade blåmärkena på armen. Först fick jag hjärtat i halsgropen tills jag insåg att det var sugmärken som lillan hade lyckats göra på sig själv.

     

                                                   Du får inte skrämma mamma sådär!



Kvällen som var.
Publicerat den



Lillan sover och jag läser bok och dricker smoothie. Kan det bli bättre? Ja lite kanske. Det hade varit lite bättre om jag hade fått sitta ute i den varma kvällen. Men det går ju inte då vi bor i lägenhet och Aurora sover i sin säng. Jag får helt enkelt vänta tills jag någon gång flyttar till ett bättre läge. Längtar.


Vakna!
Publicerat den

Vakna! med the voice är intressant enligt Aurora. Är dock inte så smart att sitta typ en decimeter från tvn. Inlevelsen blir kanske bättre? Vem vet. ;)

                                  (Jag tog bort henne direkt efter det att bilden togs. Inte bra för lillans små ögon.)



Frukost.
Publicerat den



Här började vi dagen för ungefär 1,5 timme sedan. Grötfrukost till oss båda. Aurora gillar verkligen gröt. Godare än både banan och potatis. Lite kul att vi båda nästan kan äta samma mat också. Utveckligen går framåt.

Idag ska det vara fint väder ute så troligtvis kommer vi att promenera till någon park och sätta oss. Får dock vara lite försiktig då jag brände mig igår då jag och syster B picknickade ute. Blir då allra först att gå förbi Apoteket och inhandla lite solskydd. Både till mig och Aurora.

Hoppas att ni får en riktigt superfin söndag!

Uppdatering: Apoteket var ju självklart stängt idag. Söndag och allt. Så får inhandla solskydd någon annan dag istället.


Dag 27 - 5 saker jag ska ha gjort innan jag dör.
Publicerat den

1. Åkt till Australien.
2. Jobbat som lärare.
3. Träffat mina barnbarn.
4. Sett ett norrsken.
5. Levat tillsammans med den jag älskar och förhoppningsvis givit Aurora syskon.



Hoppas, hoppas.
Publicerat den



Nästa vecka säger de på SMHI att det ska bli över tjugo grader och soool. Jag hoppas! Nu får det faktiskt bli sommar. Oh, yes. I'm ready!


Aurora.
Publicerat den

                                                                     Mys hos moster M.

Hur fina ögon får man ha egentligen?! Jag hoppas verkligen att Aurora får behålla den underbart vackra blå färg som hon har på ögonen.


Dag 26 - Någon jag vill träffa just nu.
Publicerat den

Ja, det finns någon jag verkligen vill träffa just nu. No names mentioned. Men det får ta några veckor till innan det blir möjligt.


Inte än..
Publicerat den

Idag har vi övat på att sitta. Upp-pallad med en massa kuddar, men det gick inte så bra. Rumpläge blev ryggläge.

Som man brukar säga så ger övning färdighet. Vi fortsätter helt enkelt att öva.



Dag 25 - Mitt favoritställe.
Publicerat den

Ett av mina favoritställen måste vara mitt andra hem. Hemma hos min pappa. Att åka hem till pappa är inte som att åka bort utan jag säger automatiskt att jag ska åka hem. Där kan jag vara mig själv och slappna av.


Tre timmar i friska luften.
Publicerat den




Igår gick jag och Aurora på promenix med systrarna A, B, syster As sambo samt deras tre hundar. Det blev en gruppromenad med andra ord. Trevligt att få komma hemifrån och prata av sig.

Idag ska jag och Aurora promenera hem till pappa/morfar där vi kommer att spendera natten. Min pappa ska nämligen iväg på kryssning så då har syster P bett mig sova över. Trevligt att umgås med lillsyrran och så är det ju skönt med lite variation också.

Sedan ska jag även träffa och samtala med min moster och planera lite framtida saker. Uppdaterar er när jag vet mer säkert.


Dag 24 - Vad ska mina barn heta?
Publicerat den

Det här med namn tycker jag är något väldigt personligt och privat. Därför väljer jag att inte gå ut här med vad för namn jag har på eventuella framtida barn.



Aurora x 3.
Publicerat den




Dag 23 - Så här kommer jag att vara som gammal.
Publicerat den

Jag har jobbat tre somrar inom hemvården och har då mött många äldre personer. Det jag har lärt mig är att det finns två typer av gamlingar.

1. Den glada och positiva. Gamlingen som ser ljust på den tid som varit och som kan vara nöjd över det liv hen har levt. En person som glatt delar med sig av sina erfarenheter och som försöker att njuta av den sista tiden.

2. Den sura och negativa. Den här gamlingen försöker att förpesta livet för så många som möjligt under den tid som hen har kvar att leva. Den här personen snäser ofta av en och vet bäst. Denna person undviker man helst att interagera med då man vet att man kommer att må dåligt av att umgås med honom/henne.

Jag menar inte att man som gammal måste vara så extrem, men jag tror att man ofta har mer eller mindre dag utav någon av dessa.

Jag hoppas verkligen att jag kommer att vara den glada och positiva gamlingen. Jag försöker se till att leva och göra sådant som jag vill nu när jag är ung. Jag vill inte ångra något och jag vill definitivt inte vara en bitter gammal kärring som ingen vill umgås eller prata med.



Eftermiddagspromenad.
Publicerat den

Att promenera löser inte problemen, men som tur är gör det åtminstone tankarna lite klarare.




Jag vill sova..!
Publicerat den

Hemskaste natten på länge.

Matar 19.00.
Matar 23.00.

Matar 02.30. Byter blöja. Här kom det en kaskadspya i Auroras säng vilket innebar att jag var tvungen att tända lampan för att städa undan. Jag flyttar henne till min säng. Vad händer då tror ni? Jo, Aurora vaknar till. Då ska det pratas, skrikas, sparkas, hon ska vända på sig för att sedan inte bli nöjd i magläget och då får jag vända tillbaka henne, sedan ålar hon runt i sängen och gnäller. Det tog 1,5h innan hon äntligen somnade om igen. Kl. 04.00!
Matar 06.00. Sedan sover Aurora en timme till och då var det tydligen dags att gå upp.

Allt jag kan säga är att jag läääängtar tills Aurora sover hela nätter!


Hur söt är inte den här?
Publicerat den




Blåsigt och kallt.
Publicerat den



Igår var jag och Aurora ute på promenix med föräldragruppsmammorna och deras bebisar. Blåste storm gjorde det! Som tur var regnade det inte i alla fall.

Blev en utelunch under denna ek. Mysigt var det fast det blev lite kallt efter en stund då vi satt stilla. När kommer sommaren egentligen? Vi är ju inne i mitten på maj nu!

Nu får vi se när vi träffas nästa gång. Troligtvis nästa vecka. Vi har ju träffats en gång i veckan sedan vi började med träffarna på bvc, så det skulle kännas konstigt att inte ses på en hel vecka.


Dag 22 - 5 saker som jag blir irriterad över/ tycker är konstigt.
Publicerat den

1. Folk som har en blogg men som inte bloggar regelbundet. Man tröttnar helt enkelt på att gå in på en blogg då man med all säkerhet inte kommer finna något nytt och inspirerande att läsa.
2. Folk som särskriver. Det heter inte jätte roligt utan jätteroligt!
3. När man inte lägger upp "avdelaren" efter sig när man ska betala i kassan. Ska det vara så svårt!?
4. När man hamnar bakom en sölkorv i trafiken. Vissa ska helt enkelt inte ha körkort. Är du rädd för för höga farter. Köp dig en cykel!
5. Telefonförsäljare eller försäljare som stoppar en på stan. Vill jag köpa något av ett företag tar JAG kontakt med företaget själv.


Dag 21 - Här bor jag.
Publicerat den

Så här ser det ut när man kommer hem till mig och Aurora.



Söndagspicknick.
Publicerat den




Igår gick jag och Aurora på picknick med Tant Per. Värsta söndagsmyset. Bra väder hade vi också. Blev egengjord kycklingsallad och sedan hade jag tagit med mig frukt- och bärsmoothie. Mums! Aurora fick smaka lite också och det verkade som att hon tyckte att det var smasken.

Efter picknickandet gick vi runt lite på stan och jag gjorde lite fynd. Ibland måste man unna sig själv något också. :)


Swanlake.
Publicerat den



Två missar på tio minuter.
Publicerat den

Igår var jag iväg med min moster och kusin till Västerås. Jag var tillfrågad om att vara vägvisare vilket jag självklart tackade ja till. Vi åkte till centrum där min kusin köpte sig kläder till studenten och sedan åkte vi till Ikea där min moster skulle handla lite saker till min kusins studentfest.

Miss nummer ett:
Precis när vi ska gå in i varuhuset är det någon som ropar "Rebecca!" Då jag går i min egen lilla världen tänker jag att det är någon förälder som ropar på sitt barn och svarar lite tyst för mig själv, utan att kolla upp, "Jaaa!" Bara för att vara sarkastisk. Sedan fortsätter jag vidare in genom dörrarna. Men där stoppar min moster mig. Tydligen var det mig som någon ropade på. Haha. Vid Ikea träffar jag alltså en kompis från högskolan som jag inte sett sedan i höstas. Väldigt trevligt!

Miss nummer två:
Väl inne på Ikea ska jag och moster leta reda på ett skötbord då jag var tvungen att byta på Aurora. Vi går till toaletterna. Vi är alltså helt fokuserade på att leta reda på en skylt som visar vart det finns ett skötbord.
Vi ser en dörr och travar in. Jag hinner tänka "Oj, de här toaletterna har jag inte sett förut!" och går in några meter. Det första jag ser då är en man som står och kissar vid en urinoar. Shit, vart var vi?! Killtoan. Definitivt. Stackars karl. Hoppas vekligen inte att han råkade klämma något. Haha. Snabbt som attan går vi ut samma väg vi kom. Pinsamt? Oh, yes!


Dag 20 - Bästa filmen.
Publicerat den

Jag har sett många filmer i mina dagar. Det går inte för mig att bara säga en. Omöjligt. Jag väljer att nämna fem, några av mina favoriter.

1. The Notebook
2. Pearl Harbor
3. Transformers
4. Lady in the water.
5. Constantine



Rainbow.
Publicerat den






Redigering.
Publicerat den

Jag har fått mycket fina kommentarer om mina bilder, vilka jag tackar jättemycket för! Därför tänkte jag berätta lite om hur jag brukar redigerar dem.

Först och främst, JA, jag redigerar mina bilder. Inget jag skäms för. De blir finare och bilderna som jag lägger upp på bloggen är sådana som jag vill kunna stå för. Det är upp till var och en om hur man vill göra med sina bilder och jag väljer att redigera mina.

Det program jag använder mig utav är ett gratisprogram som heter Photoscape. Jag har aldrig använt mig utav Photoshop, men har hört att det kan vara rätt krångligt, så då är Photoscape definitivt ett lättare alternativ.

Så här kan det se ut:

Grundbilden. Det är bra om man väljer en bild med bra skärpa och som har ett bra grundljus.


Sedan höjer jag kontrasten.


Ljusar upp bilden.


Drar lite i färgkurvor, mättnad och luminans.


Lägger på någon som kallas för Region (utan fokus) suddighet. Detta gör att bakgrunden blir suddig och huvudet blir mer i fokus.


Till sist lägger jag på Region (utan fokus) skärpa. Vilket gör att ögonen blir klarare. Och så är bilden klar!


Här är en jämförelse på bilderna.

Visst blev det en liten skillnad! Jag tycker att det är fint när bilderna blir ljusare och ögonen blir klarare. Men smaken är som baken. ;)

Nu vet ni lite mer om hur jag gör med mina bilder. Så nu tycker jag defintivt att ni ska ladda ner programmet och leka själva! :)


Dag 19 - Det här gör jag aldrig om.
Publicerat den

Jag har endast en gång druckit så mycket att jag har fått minnesluckor. På min tjugoårsdag. Allt jag kan säga är att, det gör jag ALDRIG igen. Fy farao vad läskigt. Som tur var hade jag vänner som tog hand om mig, men det kunde ha gått riktigt illa.

Jag har lärt mig av mina misstag. Det är ett som är säkert.



Jag kan inte göra annat än att skratta!
Publicerat den

Som bloggare får man vara beredd på kommentarer. Det visste jag. Hittills har jag endast fått positiva och fina kommentarer, vilka jag tackar suuupermycket för.

Men så idag loggade jag in och då hade jag fått denna kommentar.
 
Anonym om Dag 15 - En person som alltid gör mig glad.:

Men kom ut i garderoben någon gång då!!!

Först och främst. Man kommer ut ur garderoben. Hur står det till med svenskan?

Komma ut ur garderoben? Hahaha. Jag är INTE homosexuell bara för att jag skriver mycket om min allra bästa kompis. En kompis som har funnits där för mig genom allt jag har gått igenom. Som fanns där då jag var i en relation där jag grät mer än jag skrattade. Som fanns med mig genom hela min graviditet. Som aldrig dömer. En person som jag kan vara mig mig själv med till hundra procent.

Allt jag har att säga till dig som kommenterar anonymt är att du inte är anonym. Din IP-adress kommer med på kommentaren. Visste du det? Själv tror jag bara att du som skrev denna kommentar är avundsjuk på mitt och Tant Pers vänskapsförhållande.

Over and out.  



Barnprogram.
Publicerat den



Igår kväll satt jag och Aurora och kollade lite på barnprogram. Första gången faktiskt. (Har läst att man inte ska låta bebisar kolla för mycket på tv.) Hur som helst så kollade vi lite på den tecknade Mr Bean. Riktigt bra, tycker till och med jag. Två delar hann vi med innan Aurora tröttnade.

I den första delen skulle han hjälpa en guldfisk att slippa undan en katt vid namn Scrapper (en läskig enögd katt). Vid ett tillfälle tränar Mr Bean guldfisken att hoppa genom ringar och att balansera en boll på huvudet. Värsta delfintricket. Det andra avsnittet handlade om att Mr Bean skulle klippa gräsmattan. Men när gräsklipparen inte fungerade byggde han ihop sin egen, av åtta kaniner!

Varför skriver jag då detta? Jag undrar helt enkelt vem det är som sitter och kommer på historierna till alla barnprogram! Att delfin-träna en guldfisk och bygga ihop en gräsklippare av kaniner kräver långt mer fantasi än vad jag har. Tur att det finns dem som faktiskt har en bra fantasi. Jag skulle fastna på första avsnittet.


Nysmakat.
Publicerat den

                           Nae du, det här var ingen höjdare det heller. Kanske får jag lite fruktpuré nästa gång?

Igår smakade Aurora potatis för först gången. Jag vet inte om det var en så stor hit det heller. Men det verkar som att något litet faktiskt kom ner i magen denna gång i alla fall. Vi fortsätter testandet.

Det är verkligen roligt att se minerna som Aurora gör när hon smakar på maten. Först blir hon konfunderad över konsistensen och smaken. Sedan kör hon runt det i munnen lite, men sen kommer mer eller mindre allt ut igen uppblandat med en massa spott. Väldigt fräscht. Det gäller då att vara snabb att fånga upp det som kommer ut igen.

Det kommer nog att ta ett tag innan hon gillar den nya maten. Men vi har ingen brådska.


Dag 18 - Det här får mig att skratta.
Publicerat den

Att busa med mitt älskade lilla charmtroll. Vem kan låta bli att skratta när en liten gulliplutt som denna skrattar och ger en en rad olika miner?




Mmmm..!
Publicerat den



Har testat på denna idag. Det smakar verkligen sommar. Mums!


Trötter.
Publicerat den

Efter en snabbhandling med syster B somnade Aurora i bilstolen. Pluttis då! 

 

Jag flyttade henne till sängen efter ett tag. Men det var nästan så att jag struntade i det då det såg så mysigt ut.


Dag 17 - Bästa resan.
Publicerat den

Oj vilken klurig fråga! Den var jag tvungen att fundera på ett tag. Men jag tror att svaret är en roadtrip som jag och Tant Per gjorde tillsammans med en annan tjej sommaren 2009.

Under denna roadtrip åkte vi till Gränna, Smygehuk, Kalmar och Öland. Tre tjejer på äventyr!

Det var faktiskt under denna resa som jag och Tant per bråkade för första, och enda gången. Då var det inte så kul, men nu så här i efterhand kan vi båda skratta åt det.

Hur som helst så är nog den här en av de bästa resorna då jag, och vi, faktiskt fick testa på vingarna själva för första gången. Utan föräldrar. Och vi fick göra bara sådant som vi verkligen ville göra.




Kärlek.
Publicerat den

Det blev en liten vilostund. Sååå skönt. Nu känner jag mig genast mycket piggare.

Att vi båda somnar medan Aurora håller ett stadigt grepp om pekfingret är kärlek. Då blir jag riktigt varm i mammahjärtat. ♥


Regnigt väder och fika.
Publicerat den



Idag var det regnigt väder så det blev fika tillsammans med föräldragruppen. Jag tog med mig kladdkaksmuffins som jag hade kokat ihop. Mumsigt! :)

Nu ska jag se om Aurora vill sova lite. Det vill mamma i alla fall!


Glad att jag bara har en.
Publicerat den

Olika redigeringar. Vilken tycker ni är finast? Jag tror att jag föredrar den nedersta faktiskt.

Igår under den dagliga promenaden gick jag och Aurora förbi en park där det rinner ett litet vattendrag. Där simmade en andfamilj förbi med nykläckta små dunbollar. Supersöta små dunbollar. Jag fick det till tio stycken små pluttar.

Allt jag kan säga är att jag är glad att jag bara har en! Tänk om det hade kommit tio bebisar på en gång! Hemska tanke.


Dag 16 - I min handväska.
Publicerat den

Min handväska är numera utbytt mot en skötväska. Allt som normalt sett ligger i min handväska ligger med andra ord tillsammans med alla Auroras saker. Så därför får ni se skötväskans innehåll istället.

För övrigt tycker jag punktens namn borde heta: Vad finns inte i din handväska. Med bebis så följer man scouternas motto: Alltid redo.



I skötväskan finns:
- Underlägg
- Termos
- Ersättning
- Vattenflaska
- Näsdukar
- Nässug
- Servetter
- Spyhanddukar
- Haklapp
- En massa blöjor
- Plånbok
- Bindor
- Solglasögon till oss båda
- Nässpray, ögondroppar och inhalator
- Handkräm
- Mobil
- Ombyte till Aurora
- Busstabell
- Piller
- Ipod
- Leksaker
- Napp


"Den blomstertid nu kommer.."
Publicerat den




Första dopbilderna.
Publicerat den




Här kommer de första dopbilderna! Fick dem av Sara som fotade flitigt under dopet. Tack Sara! Fler bilder kommer ju även senare. :)


Dag 15 - En person som alltid gör mig glad.
Publicerat den

Tant Per. Helt klart. Tant Per har en förmåga att alltid göra mig på bättre och gladare humör. En av de egenskaper jag älskar hos henne! ♥


Ny header.
Publicerat den

Mer rosa och lite mer romantiskt. :)

Gamla:


Nya:


Vad tycks?


Dag 14 - Det här får mig att gråta.
Publicerat den

1. När jag skär lök. Vem gör inte det egentligen?
2. Titanic, Pearl Harbor och andra sorgliga filmer. Hallå, oundvikligt ju!
3. När jag tänker på min mamma. Min älskade och saknade mamma.
4. När de man älskar sviker en gång på gång. Hur mycket orkar man egentligen stå ut med?
5. Att busa med Aurora, tills jag gråter av lycka. De bästa tårarna av alla!


Första smakisen.
Publicerat den

Igår när Aurora blev fyra månader fick hon smaka banan för första gången. Ingen hit dock. Lika mycket som kom in i munnen åkte ut igen.





Tycker att hon ser sådär lagom skeptisk ut. ♥ Bättre lycka nästa gång.



Mirror, mirror on the wall. Who's the fairest of them all?
Publicerat den





Tänk att en spegel kan vara så rolig. Att den egna spegelbilden kan göra så att man nästan kiknar av skratt. Helt underbart att beskåda kan jag i alla fall intyga! Älskade hjärta. ♥


Fyra från igår.
Publicerat den



Födelsedagsbarnet, fika, grillade hamburgare och en gosig bebis. En underbar söndag med bra väder, trevligt sällskap och gott att äta. Perfect!


Grattis!
Publicerat den

Hipp, hipp hurra! Grattis på födelsedagen systeryster!

Idag fyller syster B hela 22 år (vilket innebär att vi kommer att vara lika gamla i en månad! Nästan. ;))                                                          Do you remember? London, baby!

Idag blir det kalas för hela slanten. Oj, vilken firarhelg det blev denna helg. Super! :)


Dop och dopbilder.
Publicerat den

Då jag hade händerna fulla igår var det inte jag som fotade utan syster Ms kille. Därför har jag ingen aning om exakt när jag får tillgång till bilderna. Han ville även redigera dem innan jag fick dem så det kan ta ett tag. Just so you know.

Väntar ivrigt på resultatet! Ni med hoppas jag? ;)

Dopet var för övrigt jättefint och jag är supernöjd! Prästen var hur trevlig som helst och ceremonin i kyrkan kändes hemtrevligt och inte så där stel som det ibland kan vara. Fikat efteråt gick också bra och det verkade som att alla tyckte att det var gott. Aurora fick en massa presenter både nödvändigheter som kläder och en gåstol till smycken och prydnadssaker. En salig blandning.

Angående fikat så tyckte Tant Per att jag ska öppna ett eget konditori med mina tårtor och muffins, men jag tycker nog att det räcker med det som var igår.

Så här såg kladdkaksmuffinsen ut. Spritsade rosor uppepå. Lite svårt att se det på den här bilden dock.



Dopet var verkligen jättefint och jag är supernöjd med allt! Var det värt stressen och allt slit? Ja definitivt!


Fyra månader.
Publicerat den

Idag blir Aurora fyra månader.

Jag gör som jag gjort tidigare. Här kommer en lista på tre saker som Aurora gillar och inte gillar just nu.

Jag gillar:
-
Att stå upp. Det bästa som finns.
- När mamma gör konstiga ljud och pratar med olika tonlägen. Då ler och skrattar jag.
-
Att sova med två filtar inlindade vid huvudet och nappen i munnen. Då blir det varmt och tryggt.

Jag gillar inte:
- Att vara hos främmande människor. Jag har nu börjat bli blyg och känner mig tryggast hos mamma.
- Ryggläge. Nu när jag kan rulla runt själv så föredrar jag faktiskt att ligga på mage.
- Att suga rent näsan. Hemska mokajäng.




                                                                     Fyra månader gammal.


Dag 13 - Så här är jag i skolan.
Publicerat den

Med tre ord. Ordentlig, frågvis och framåt.

När jag var yngre och gick på grundskolan var jag mer tillbakadragen. På gymnasiet började det släppa lite och nu när jag går på högskolan finns det inga hämningar, nästan. Vill man veta något så måste man ju fråga! Haha.

Mitt 14-åriga jag skulle aldrig våga ifrågasätta en annan student i en stor hörsal full med folk. Men det vågar jag nu! (Varför ifrågasatte jag? Studenten tyckte att barn som blev mobbade fick skylla sig själva! Helt galet. Någon var ju tvungen att säga något.) Om jag bara visste vad jag vet nu. Oj, vad långt jag hade kunnat komma då!



Dop idag!
Publicerat den

Nervös, förväntansfull, stressad, glad och virrig. Alla möjliga känslor far runt i denna kropp just nu. Andas in, andas ut. Det kommer att gå bra.

Uppdaterar er imorgon om hur det gick. Kanske får ni se de första bilderna då också. :)


Dag 12 - En bild på min frukost.
Publicerat den




Matstol.
Publicerat den





Igår tog jag och syster B en sväng förbi Ikea när vi ändå var i Västerås och handla det sista till dopet. Så då passade jag på att inhandla en matstol till Aurora. 

Som med mycket annat och bebis så ta det ett tag att vänja sig vid nya saker. Fem minuter gick bra i stolen men sedan var det inte roligt längre. Men nu på morgonen gick det lite bättre. Då kunde hon sitta hela tio minuter. Sakta men säkert blir hon ju stadigare och orkar sitta längre och längre.


Bakning pågår.
Publicerat den




Dag 11 - Din bästa vän.
Publicerat den



Tant Per. Min bästa vän. Vi har varit vänner i över 18 år, tror jag (svårt att veta exakt när vi var så små då vi träffades första gången.) Tant Per var med vid min dotters födelse. Hon vet allt om mig och jag litar på henne till hundra procent. Vi kommer sitta där tillsammans på varsin gungstol när vi är gamla och grå. Helt klart.

Jag är så himla glad över att du finns i mitt liv. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dig. Älskar dig. ♥


Just det..
Publicerat den

Igår fick jag första brännan för i år. Gör det ont? Nee, det är inte så farligt faktiskt. Blev inte jätteröd, men en liten bränna blev det. Får se till att börja smörja in mig när det är så fint väder som det var igår. Måste definitivt börja smörja in Aurora i alla fall. Även om hon nu för tiden mest ligger i vagnen när man är ute, så kommer det ju inte att vara så hela sommaren. Snart sitter hon ju själv och kryper runt.


Full-rulle-dag.
Publicerat den

Idag kommer vi att ha fullt upp hela dagen.

Snart bär det iväg med syster B för att inhandla och fixa fram det sista till dopet. Sedan blir det bakning och fix med tårtorna och dekorationer.

Nu är det endast två dagar kvar. Vart tog tiden vägen?

Stressad? Ja.


Dag 10 - Bild på min handstil.
Publicerat den



Ja.. så här ser den ut. Enligt syster A ser den ut som en typisk lärarhandstil. Ska jag ta det som en komplimang?


Bilder från en solig dag ute.
Publicerat den


Fikastället.


Tjejernas åk.


Killarnas åk.


Fia och Aurora. Det gick en stund i alla fall. :)


Hjärtat.


Albert.


Katarina och Albert.


Sara och Wilma.


Fia och Frank.


Frank.

Herre min je vad skönt väder det var ute idag! Det blev lunch och sen hade Fia tagit med sig fika till oss. Kladdkaka. Mumsigt. 

Det är verkligen trevligt att träffa tjejerna. Finns så mycket att prata om. Det är riktigt roligt när man kommer så bra överrens som vi gör. Lycka! :)


Onsdag.
Publicerat den

                                                                       We're ready!

19 grader och sooool idag. Underbaaart!

Med solbrillor på och lunch nedpackad i väskan ger sig jag och Aurora ut på promenad med mammor och bebisarna från föräldragruppen. Kan det bli bättre?

Kameran följer självklart med! :)


Dag 9 - Favoritskor.
Publicerat den

Converse. That simple.






Dag 8 - Bloggfavoriter.
Publicerat den

Jag har fyra bloggar som jag läser dagligen.

http://endenise.se/index.html
Den här bloggen skrivs av en tjej som är mamma till två supersöta ungar. Jag älskar hennes bilder, texter och ärlighet. Spana in den vettja!

http://spiderchick.nu/
Denna blogg skrivs av en tjej vid namn Moa. Hon har en liten son och väntar sitt andra barn. Denna blogg tycker jag om då den är skriven med glimten i ögat. Ofta får man sig ett litet fniss när man läser den.

http://smäm.se/
Denna blogg är en illustrationsblogg. Tjejen som bloggar här ritar/målar/illustrerar riktigt fina bilder. Om jag bara kunde!

http://saraelizabeth.blogg.se/
Sist, men absolut inte minst, måste jag tipsa om min kompis Saras blogg. Hon skriver kort, koncist och pricksäkert. Så som det ska vara. :)


Tröttare än tröttast.
Publicerat den

Ca 4 timmars sömn inatt. Zooombie här alltså. Ibland blir det helt enkelt inte som man tänkt sig eller önskat.

Hur som helst ska jag och Aurora ge oss ut på en promenad om ett tag. Hoppas att jag blir lite piggare då. Och sen får jag hoppas att jag inte får en nysattack. Våren är fin, men pollen är avskyvärt jobbigt om man är allergisk.


Bildbomb från Valborg.
Publicerat den