Juligt värre.
Publicerat den

Nu är julgranen uppe! Och plötsligt blev det ännu juligare hemma. Än så länge har granen fått stå orörd då Aurora är smårädd för tomten som står under granen. Vi får se hur länge det tar innan nyfikenhet tar över. 
 


Oh joy!
Publicerat den

Det började så smått igår och inatt bröt det ut. Hej och välkommen förkylning nummer tre(?) denna höst/vinter bara. Fy farao vad dåligt tajmad du kunde vara. Fem dagar kvar till julafton nu och jag kommer inte hinna bli frisk till dess. Fast hoppas kan jag ju alltid göra.


Kan man bli glöggberoende?
Publicerat den

Tidigare har jag varit en sådan som inte tycker om glögg, men inte längre. Förra helgen testade jag glögg och jag ÄLSKAR det! Så gott. Och med en massa mandel i blir det ju ännu bättre. Mums. Vid frukosten idag tänkte jag. "Åh vad ska jag dricka till mackorna? Glögg kanske?" Haha, jag håller nog på och blir knäpp. (Det blev ett glas mjölk. Ännu har jag inte blivit helt galen.)


Uppdatering.
Publicerat den

I fredags var Aurora själv på dagis från nio till ett. Min duktiga lilla tjej. Det hade gått jättebra sade fröknarna. Aurora hade dock inte sovit så mycket men det var tydligen inte ovanligt. Det brukade ta ett tag innan barnen blev vana vid att sova på dagis.

När jag sedan hämtade Aurora blev hon riktigt glad av att se mig. Då värmde det i mammahjärtat. Det tråkiga var att Aurora hade fått feber. Inte heller helt ovanligt när de små börjar på dagis. Detta innebär även nu att vi är hemma några dagar till. Så trist att det blir ett avbrott i inskolningen, men så får det helt enkelt vara. Förhoppningsvis kan Aurora gå på torsdag igen.


Så fint.
Publicerat den

Möttes av denna i morse. Då blir man glad. :)
 

Det står för er som inte ser, att man hälsar Aurora välkommen till avdelningen.




Första lunchen.
Publicerat den

Idag stannade vi så pass länge att vi åt lunch på dagis. Det fungerade bra. Till lunch var det köttbullar och makaroner. Perfekt mat för Aurora att äta själv. Idag var lillan dessutom riktigt framåt när vi kom till dagis. Hon gick genast ifrån mig så fort jag satte ner henne. Vi var även med på samlingen där man dansade och sjöng. Fast detta var Aurora mer skeptisk till och satt i mitt knä istället för att fara omkring som de andra barnen.

Imorgon är det första ensamma tiden på dagis. Det ska bli intressant. Får se hur det går. Jag får erkänna att jag är lite nervös inför hur det kommer kännas att lämna Aurora och gå därifrån. Jag vet ju att hon kommer att ha det bra, men samtidigt kommer det nog att vara jobbigt och skära lite i hjärtat. Önska oss lycka till!


Andra inskolningsdagen.
Publicerat den

Det gick bra även idag. Aurora var lite mer tillbakadragen men mot slutet tinade hon upp och kröp iväg från mig. Imorgon ska Aurora äta på dagis för första gången. Det ska bli spännande att se hur det går för damen med ätandet då det finns en massa kompisar runt bordet. Kommer hon bli allt för distraherad eller kommer det fungera bra? Jag får helt enkelt se imorgon.


Inskolning.
Publicerat den

Så var fösta inskolningsdagen avklarad. Det gick lika bra som förra gången vi var och hälsade på. Medan jag fyllde i papper kröp Aurora själv iväg och lekte. Min duktiga lilla tjej! Så nu väntar några dagar då jag följer med och finns i närheten på dagis för att sedan gå över till att hon är där helt själv. Jag undrar verkligen hur det kommer att kännas när vi väl är där. Bara tanken känns helt främmande. Att hon kommer att vara på dagis själv medan jag är hemma. Men det ska nog gå bra. Det är som sagt tur att det går sakta nu i början. Både för Aurora och mig.


Adventsfika.
Publicerat den

Igår hade vi en riktigt trevlig adventsfika här hemma. Jag hade bjudit in Aurora pappas sida för en trevlig stund tillsammans och det blev det. De är verkligen riktigt goa Aurora farfar och hans familj. Så här såg fikabordet ut. Det fanns förhoppningsvis något för alla i fikaväg. Tror att vi räknade och kom fram till att det fanns tolv olika kakor och bullar. Helt galet mycket. Vi har inte legat på latsidan här hemma i alla fall. ;) 
 


Fixat.
Publicerat den

Fick hem Aurora dagisfoton igår så idag åkte jag iväg och köpte ramar till bilderna. Gjorde mig till och med ett kap på ramarna. Dessa kostade 15 kr/st på rusta. Riktigt bra pris tycker jag. Annars brukar ju ramar vara ganska dyra. Visst blev det fint? Jag är riktigt nöjd.
 
 


Elva månader.
Publicerat den

Idag blir Aurora elva månader. Stora tjejen. Om en månad blir hon ett år. Ett HELT år. Jag kan verkligen inte fatta det!

Idag när vi varit ute och skottade snö fick Aurora åka lite pulka igen och denna gång var det lite roligare än förra gången. Jag fick till och med några leenden under åkturen.

Den senaste månaden har hjärtat tränat mer och mer på sin gång. Hon blir allt stabilare och för någon dag sedan gick hon alldeles själv med gåvagnen. Denna är dock lite svår att styra så mamma får hjälpa till ibland att styra mig rätt. Aurora säger även sina först ord nu. Hon säger titta och tutte (till nappen). När man säger till henne då hon gör något hon inte får så brukar hon även härmas och säga baja baja (aja baja).


Jag gillar:
- Att äta plockmat. Till exempel ärtor och macka. Det är mycket roligare när man får äta själv.
- Att göra sådant som jag egentligen inte får. Då blir jag tyst så att ingen ska upptäcka något.
- Att åka bil och vagn. Jag gillar att vara på väg.
 
Jag gillar inte:
- Mina nya vinterskor. Jag får av någon underlig anledning panik av att de sitter så hårt på fötterna, men det börjar gå lättare nu.
Att vara trött och hungrig. Vem är speciellt glad då egentligen?
- När mamma säger till mig på skarpen. Då börjar jag ibland att grina.


Snö.
Publicerat den

Det snöar och snöar här hemma. Bussarna är inställda och posten kommer inte idag. Det har även utfärdats en varning med tanke på vädret. Galet. Så skönt att vi slipper ge oss ut idag i vädret idag. Eller jag ska skotta till min moster innan hon kommer hem, men mer än så blir det inte. Får vi en vit jul månntro? 



Första pulkaturen.
Publicerat den

Idag åkte Aurora pulka för första gången. Då det var så kallt ute, hela minus åtta-nio grader, så hade Aurora på sig en massa kläder och hon såg mest skeptisk ut under hela pulkaturen. Det kan ju ha berott på att hon knappt kunde röra sig. Haha. Sötisen. Dock blev det inte en så lång tur då Aurora kinder blev röda ganska fort och jag blev orolig för att hon skulle frysa söder dem. Här är en bild på pulkaåkar'n.



Baka baka liten kaka.
Publicerat den

Eller flera kakor för att vara mer exakt. Vi bakade kakor i nästan fyra timmar igår och idag har jag bakat i två timmar. En massa julbakat har vi nu. De här mandelmusslorna bakade jag idag. Kände mig väldigt duktig. För er som inte har gjort dessa kakor tidigare så är det en massa pillande i att få i dem i formarna. Det tog minst en halvtimme bara att få i dem i formarna. Trodde aldrig att jag skulle bli klar. Det tog sin lilla tid men nu var det gjort. Duktiga mig.

Åh just det. Vi har inte bakat klart än..