När den där Jante kan slänga sig i väggen.
Publicerat den

Igår var det nio månader sedan jag drog igång med intervallerna och därför tyckte jag att det skulle vara bra med ett litet test. Därför drog jag ut idag, istället för att köra ett längre pass, för att springa min testrunda på cirka 2,5km. Och vet ni vad, så här jobbigt har inte löpningen varit sedan, ja sedan jag kan inte ens minnas när. Jag fick blodsmak i munnen och hade nästan spykänslor när jag var färdig. Detta säger mig en rätt viktig sak, man kan faktiskt utvecklas utan att springa tills man får blodsmak i munnen. Det är jag emot annars.
 
 
Så här ser tiderna för rundan ut:
28 februari: 27 minuter och 26 sekunder
30 augusti: 21 minuter och 35 sekunder
29 november: 19 minuter och 35 sekunder
(I alla tider är fem minuter gång som uppvärmning inräknad.)
 
På tre månader har jag alltså utvecklats så att jag springer hela två minuter snabbare. Fy farao vad jag är bra! 


Morgonskratt.
Publicerat den

Vi ligger i min säng nu på morgonen och gosar. Jag pussar Aurora över hela ansiktet. När jag slutar säger hon:

- Nej, svettig! (Syftar på att hon blir lite blöt i ansiktet.)
- Va, blir du svettig? Haha!
- Inte roligt!
- Haha, jo jag tyckte visst att det var roligt! Haha!

Gud vad jag älskar den här åldern alltså.


En månad!
Publicerat den

Idag är det en månad, EN månad, kvar tills jag får nycklarna till lägenheten! Som jag längtar! Vi har fått ett tidigare inflyttningsdatum (med sex dagar) då de som bor där nu ska flytta ut tidigare. Så jäkla bra tycker jag. Känns som att det skulle ha blivit rätt mycket med flytt och två tvåårskalas inom en vecka. Så, det här blir super! Det är bara en hemförsäkring kvar att fixa, och sen det sista av packningen. Hoppas att det går snabbt fram till jul nu.


Hjärtebröd.
Publicerat den

Idag fick jag för mig att göra något som jag normalt inte gör. Att baka bröd. Som variation. Jag bakade hjärtformade tekakor med linfrö. Var de goda? Ja, riktigt goda. Dessa kommer jag garanterat att baka igen. 
 
 
 
Pssst, vill ni ha receptet så hittar ni det här!
http://www.annsann.com/2010/01/08/tekakor-med-havregryn-och-linfro/


Jodå!
Publicerat den

Och mycket riktigt tog jag mig en fyra kilometers joggingrunda igår. Och det var precis så nice som jag trott att det skulle vara. Flåset kändes bra och benen var aningen tunga (som vanligt), men det gick! Så stolt över mig själv. 4,5 km nästa måndag? Troligtvis.
 
 


Lördagsträning.
Publicerat den

 
Ännu en träning som har passerat. Idag fick jag sällskap av syster C. Vi sprang intervaller i stege. Ännu ett sätt att träna löpning om man ser till det förra inlägget jag skrev. Och det roliga var att jag knappt tyckte att det var jobbigt! Det var månader sedan jag sprang intervaller i stege och då tyckte jag att det var skitjobbigt, om jag inte minns helt fel. Så utvecklingen går definitivt framåt. Snacka om att jag ser fram emot måndagen nu!


Tre olika sätt.
Publicerat den

Precis hemkommen från dagens tur. En tur av typ tre som nämns nedan.
 
För några veckor sedan började jag att träna löpning på olika sätt när jag är ute. Tidigare har jag helt enkelt bara sprungit intervaller så här:
 
5 min gång
x min jogging varvar med x min gång
 
Och antalet minuter har ju sett väldigt olika ut beroende på hur kroppen känns. Men nu har jag även lagt till två andra sätt att spring. Antingen:
 
5 min gång
x min jogging i sträck
 
Eller:
 
5 min gång
2 min jogging i sakta mak (ungefär puls 175) efterföljt av 1 min i snabbare takt (ungefär puls 190) som sedan leder till 2 min gång
 
Och det känns riktigt bra det här! Variation förnöjer och jag tror att det behövs för att man ska kunna utvecklas. Det ska även bli kul att se hur denna variation påverkar konditionen på lång sikt. Jag tror att det är ett riktigt bra upplägg.


Hejsan!
Publicerat den

Så har det återigen några dagar sedan jag var in här och skrev. Beror på lite olika saker. Bland annat har Aurora varit sjuk (igen). Min tentafredag blev en vabbdag istället. På lördagen fick Aurora åka hem till min pappa en stund då jag verkligen var tvungen att skriva klart tentan. Hon kändes lite bättre också så det gick bra. Söndagen användes till städning och lite annat. Igår var jag in till skolan, på den andra lektionen, på den nya kursen jag läser. SNARK vad tråkig den är! Allt jag har att säga är att det är tur att jag har så bra klasskamrater. Jag blir även förundrad över att det kan vara så stor skillnad på lärare. Han som vi hade i förra kursen var superbra, men han som vi har nu är världens torrboll. Jag tänker: Bara sex lektioner kvar, bara sex lektioner kvar! Det är verkligen trist att det ska vara så då ämnet är så intressant!
 
Jag måste även berätta att jag var ut och tränade igår. Och jag tänkte testa att springa lite längre i sträck än sist. 3.5km blev det sammanlagt. Och det gick riktigt bra. Det roliga är att jag känner min kropp allt bättre. Jag var inte speciellt anfådd när jag var klar och det eftersom att jag höll koll på pulsen. Det var bara benen som kändes tunga. En skön känsla faktiskt. Nästa måndag ska jag ge mig på 4km. Jag längtar!
 
 
 
Det var en liten sammanfattning om vad som hänt sen sist. Nu är det dags att återgå till det här:
 
 


Att testa något nytt.
Publicerat den

 
Då jag för inte så länge sedan fick smak för sushi bestämde jag mig igår för att testa att göra det hemma själv (med assistans av syster C). Och det var inte alls speciellt svårt. Det smakade helt okej också med undantag för det vinägersmakande riset. Nästa gång jag gör sushi så blir det med naturellt ris. Och då kommer det säkert att smaka riktigt bra. Det ser ju ut som riktig sushi nu i alla fall.


Det blir aldrig som man tänkt sig.
Publicerat den

Jag hade tänkt skriva tenta idag, men sen ringde dem från jobbet istället. Så nu ska jag dit och vikariera i svenska några timmar. Känns bra. Får ta tag i tentaskrivandet ikväll istället. Det går minst lika bra.


Sån jäkla bra start på dagen!
Publicerat den

Innan turen.
 
Ni får se mycket pulsklocka-bilder nu. Jag hoppas att det inte gör något.
 
Idag när jag var ut och skulle träna så var planen att jogga 2,5 km. Det lyckades jag med, på en tid på 24.50. Då flåset fortfarande kändes helt okej tänkte jag att jag skulle ge mig på ett av mina mål som jag haft sedan jag började med intervallerna, att orka jogga trettio minuter i sträck. Och det lyckades jag också med! Och det kändes så bra! Det känns så jäkla bra! Att faktiskt nå ett mål som man jobbat mot så länge. Det gick sakta, men det gick! Så, nu är det bara att jobba mot nya mål. Då jag inte bara klarade av 2,5 km idag utan även 3,11 km får nästa mål bli på fem kilometer. Jag är taggad!
 
Åh, just det! Sen fick jag ett samtal från jobbet idag. Jag ska dit och vikariera några timmar på torsdag. Den här dagen kunde nog inte ha börjat bättre!


Träningsvärk var det ja.
Publicerat den

 
Tog mig en långtur idag efter att jag lämnat Aurora på dagis. Började med fem minuters promenad och körde sedan två minuter jogging varvat med fyra minuter gång resten av sträckan. Benen kändes aningen tunga efter kvällsturen, men det gick helt okej ändå. Det var nästan lite irriterande att bara jogga i två minuter då det var då som jag fick upp en bra rytm. Men jag har lovat mig själv att försöka ta det lugn nu efter uppehållet. Dock kändes det lite som att gå in i en vägg vid 5.5km och inte så konstigt då jag normalt  brukar ta mig runt fem kilometer. Det känns rejält i benen nu på eftermiddagen kan jag säga, men inget ont som inte har något gott med sig.


En kvällstur.
Publicerat den

 
Den första faktiskt. I regn och fyra grader. Det var mycket skönare än man kanske skulle kunna tro. Jag gick de fem första minuterna och sprang resten. Jag är jäkligt nöjd och det känns bra att veta att jag fortfarande har en del av kondisen kvar. Bara att fortsätta.


Ur munnen på den lilla.
Publicerat den

Att Aurora är en bestämd dam kan man inte gå miste om. Här är uttrycken hon använder just nu.
 
"Vill inte!"
"Släpp Jåja!"
"Nej!"
"Kolla mej!"
"Mamma, kom!"
"Vänta mej!"
 
Och min personliga favorit:
"Nejööö!" (Som avslutas med en pussmun.)
 
Haha, den här åldern är verkligen riktigt rolig när det kommer till allt som kommer ur munnen på den lilla. ♡


Det är inte kul just nu.
Publicerat den

Varenda morgon och eftermiddag, vid hämtning och lämning av Aurora, ska det bråkas. Kläderna ska inte på. Vantarna ska definitivt inte på. Alla vattenpölar ska hoppas i. (En stund tycker jag att det är helt okej, men en längre stund känns inte speciellt roligt för mamma som mycket hellre vill gå hem.) Sen när vi ska till och från dagis finns det så mycket roliga saker att leka med och kolla på på vägen. Gunghästar, spadar, bollar, hinkar, maskar, stenar, brunnar där man kan slänga ner saker, personer man möter på vägen. Utan barn tar promenaden från dagis fem minuter. Med barn trettiofem. Vagnen är inte speciellt roligt den heller så det är inte ett alternativ. Jag tycker verkligen inte om att vara en tjatmamma vilket denna procedur gör mig till. Har ni några tips på vad man kan göra med en snart-två-åring som har en väldigt stark vilja?
 
Scen från morgonen: Mamma, vill inte! Bort!! (Mamma, jag vill inte! Ta bort vantarna nu!!)


En första.
Publicerat den

 
Idag när jag lämnat Aurora på dagis tog jag mig en första intervalltur med den nya pulsklockan. Och träningen var ju densamma men jag fick en bättre överblick på om jag ligger på en bra nivå för att förbättra konditionen. Och det gjorde jag! Superbra. Sammanlagt blev det fem kilometer i en medelhastighet på 5.99km/h. Helt okej, men det kan bli bättre. Det ska bli bättre.


Ny leksak.
Publicerat den

Då jag har svurit på att komma igång med löpningen igen, efter typ sex veckors konstant sjukdom (hos antingen mig eller Rora) har jag idag investerat i en sån här sak. En tidig julklapp till mig själv.
 
 
Bild lånad från Google.
 
Så, imorgon blir första intervallpasset med en pulsklocka. Jag längtar! Självklart kommer en uppdatering om hur jag tycker att det är att springa med hjälp av en sådan och om hur bra själva klockan är. 


Anställning.
Publicerat den

Och bara sådär så har jag fått en anställning fram till sommaren som vikarie på timmar. Och det känns jäkligt kul! Bara att vänta tills dem ringer från skolan nu då. Helst igår. Jag är redo!


Två månader!
Publicerat den

Och så var det två månader kvar till flytten! Nedräkningen fortsätter! :D


Ett möte.
Publicerat den

Idag ska jag på ett möte. Som jag hoppas går riktigt bra. Det kan innebära jobb. Jag kommer med en mer noggrann uppdatering när jag vet mer. Önska mig lycka till!