Så fin!
Publicerat den

Fick för någon dag sedan bilderna från Aurora dagisfotografering. Med spänning öppnade jag länken och så fick jag se bilderna. Hon var så fiiin mitt hjärta. Superduper fin. :)

Nu har jag beställt bilder till släkten och dessa kommer självklart att bli julklappar. Perfekt att bilderna kom nu ju. Jag köpte även bilderna så att jag har dem digitalt. Så här ser till exempel min nya bakgrund ut på datorn. Fin va?



Kärlek.
Publicerat den

 
 
 


Hårspänne.
Publicerat den

Köpte några hårspännen till Aurora i helgen. Små söta spännen i olika färger. Svåra att få dit men gulliga på. :)



Nails.
Publicerat den

Har roat mig idag med att fixa upp mina naglar lite extra. Jag kom över en video på Youtube igår kväll om hur man kan göra något som kallas water marble nail art. Krångligt men snyggt. Inget man gör varje dag precis men definitivt till fest eller högtider. :) Ett roligt tips från mig till er.



Tröttis.
Publicerat den

Ibland blir man trött av att vara ute och fara. Då är det helt okej att vila någon minuter mitt på golvet med snutten som kudde. Hon är så söt mitt älskade hjärta. Ibland gör hon småsaker som gör att jag blir alldeles varm inombords. Kärlek.



Varit iväg.
Publicerat den

Idag var vi och hälsade på min syster och lilla bebisen. Den lilla lilla bebisen. Jag kan verkligen inte förstå att Aurora faktiskt har varit sådär liten. Helt ofattbart. Och återigen märker man hur fort tiden går. Vilken stor skillnad det är egentligen mellan en nyfödd liten bebis och en tiomånaders bebis. Den ena kan snart gå själv och prata medan den andra är helt beroende av sina föräldrar.

Det var första gången som Aurora fick se sin kusin idag och hon tyckte att han var väldigt intressant. Så fort vi frågade vart bebisen var så kollade hon efter sin lilla kusin. Som jag längtar till den dagen då de är så pass stora att de kan leka tillsammans. Det ska bli så kul att se!


Ehm.. vi fuskar lite här hemma. Alltså det är ju snaaart första advent.
Publicerat den



Ledsen.
Publicerat den

Det tog slut med N igår. Jag är ledsen. Men det var rätt. Det vet jag innerst inne. Det kommer att ta ett tag innan jag känner mig som mig själv igen. Men så får det helt enkelt vara. Det är tur att jag har Aurora. Annars hade jag nog inte tagit mig upp idag. Hon är mitt hjärta och ljuset i mitt liv. Jag älskar henne mer än något annat. Den kärleken gör mig starkare.
 


Att ha tur.
Publicerat den

Jag och Tant Per åkte bil tillsammans nu ikväll. Utan bebis som tur var. Vi krockade med en dovhjort. Vi klarade oss utan några som helst skador. Bilen fick en bula av fotbollsstorlek. Vi hade tur. Jag kommer att ta det extra försiktigt ute i skogen när jag kör bil på kvällen. Det är ett som är säkert.

Får tacka min skyddsängel. Tack.


Skymning.
Publicerat den

En bild från promenaden igår. Jag älskar den friska luften som blir på hösten.
 
 


Hemsk natt.
Publicerat den

Igår hade jag främmande över. Det gick bra med Auroras nattning och hon sov till det att mitt främmande gick hem. Då fick lillan för sig att vakna. Halv tolv det vill säga. Jag blev inte glad alls. Då vi båda är sjuka tänkte jag att det kunde vara mysigt om Aurora sov hos mig. Men så skulle jag inte ha tänkt.

Aurora velade och for runt i sängen. Hon pratade och gjorde en massa ljud. Allt var roligare än att sova. Eller hon var lite mysig då hon gosade in sig för någon sekunder men sen var det full fart igen.

Två timmar senare fick jag nog. Halv två lade jag tillbaka henne i sin egen säng. Där slocknade hon på två röda sekunder. Då blir man lite knäpp på sig själv faktiskt. Det roliga var ju att jag fick problem att somna om sen också. Vid halv tre somnade jag och vaknade sedan vid halv åtta. Fem timmars sömn och så en förkylning på det. Jag tycker faktiskt lite synd om mig själv idag. Punkt.


Handling.
Publicerat den

När vi var och handlade idag tröttnade Aurora på att sitta i barnsitsen på kundvagnen så jag testade då att sätta henne i kundvagnen istället. Där fanns det en massa olika och roliga saker att kolla och känna på så det gick mycket bättre.

Här är en bild på en nöjd Aurora.



Fotografering.
Publicerat den

Igår var vi vill Aurora dagis för första gången. Vi var där och träffade några fröknar och en massa barn. Det var riktigt roligt. Efter bara någon minut kröp Aurora iväg från mig och började plocka med leksaker. Hon är så duktig mitt hjärta. Fröknarna tyckte att det var riktigt roligt att se att hon var så framåt och de trodde inte att det skulle vara några problem med inskolningen.

Idag var vi tillbaka på Auroras dagis. Denna gång för fotografering. Man tog både gruppbild och porträttbild. Jag ser verkligen fram emot att se bilderna. Jag var mest nervös inför gruppbild då det innebar att Aurora skulle sitta i knä på en mer eller mindre främmande människa, men det gick bra. Hon sade inte ett ord utan satt nöjd i famnen på fröken. Under porträttbilden log Aurora mot kameramannen och jag tror att bilderna blev riktigt bra. :) Nu ser jag ännu mer fram emot inskolningen. Det kommer att bli bra det här.


Så var det löst. Jag är glad.
Publicerat den

Har fixat en annan dagisplats till Aurora nu. En som ligger bättre till för mig logistiskt sätt. Jag är glad och nöjd. Det kändes som att en sten föll från mina axlar.
 
Jag har även fått ett datum för inskolning av Aurora. Det känns så jäkla bra. Är så tacksam över att man är tillmötesgående på Auroras nya dagis. Ska till och med skola in henne så att allt är klart innan jag börjar skolan. Det känns som att det kommer att vara nog stressigt och virrigt då jag börjar igen så att ha inskolningen avklarad är superbra. Både för min och Aurora del.


Så glaaad!
Publicerat den

Jag blev moster igår till en liten kille. På farsdag och allt. ;) Jag är så glad och stolt! Ska upp och kolla på det lilla knytet ikväll. Jag längtar som galen!!


Mmm.. bullaaar..
Publicerat den



En första för allt.
Publicerat den

Håller på och bakar bullar för tillfället. Det har jag inte gjort tidigare så jag hoppas att det blir bra bullar. Det bådar gott i alla fall. De ser fina ut och det luktar gott. Jag lägger in en bild här sen när de är klara så får ni se hur det blev. :)


Utevistelse.
Publicerat den

Idag har jag och N promenerat runt hela Torshälla. Typ. Sammanlagt blev det närmare sju kilometer och över en och en halv timmes promenad. Vi promenerade även förbi min mammas grav och åt lunch ute. Mysigt.

Nu sitter vi och myser framför Tv:n. Välförtjänt tycker jag. :)



Vad gör man inte för att roa de små?
Publicerat den

Ett tag nu har vi sparat lock från Aurora barnmatsburkar. De är riktigt roliga att leka med tycker lillan. Aurora kan leka med dem ett bra tag och det finns ingen chans att de går sönder. Ett annat plus är att de inte går att sätta i halsen. Ett tips till alla föräldrar där ute. Man får snabbt ihop några lock och recycling är bra det. ;)
 
 


Promenad.
Publicerat den

Var ut på en promenad med syster M nyss. Helt underbart skönt. Temperaturen ligger runt nollan och det var fortfarande frost på många ställen. Så fint. Hade jag bara en fullt fungerande systemkamera hade jag gått ut och fotat frosten. Men nu går det ju inte. Apropå kameran ska jag nog ta och ringa Garant nu och höra hur det går med mitt ärende. Jag har inte hört något på flera månader nu. Vilket inte är okej. Men av någon anledning är jag inte speciellt förvånad. Suck på den.

Nedan kommer några bilder från promenaden.

 
 


Onsdag.
Publicerat den

Två bilder från idag. En Mami och bebis och så en ensam bild på Mami.
 
 
 


Aldrig.
Publicerat den

Fick veta idag att vi har fått en dagisplats. Men på ett dagis som jag inte ens har sökt. Utav tre platser fick jag inte en enda. Aldrig tänker jag. Jag blev så besviken att jag kände hur tårarna brann bakom ögonen när jag fick veta beslutet.

Det dagiset vi fick plats på ligger 20 minuters promenad åt helt fel håll då jag måste in till skolan på morgonen. Jag tänker inte gå dit varenda morgon i snö och rusk. Jag förstår om man är två och kan dela på hämtande och lämnande eller om man har bil, men för mig fungerar det inte. Jag är ensam, men det tar man inte hänsyn till alls. Jag är så besviken

Jag har nu pratat med min moster och vi ska försöka lösa det. På något sätt. Jag ska försöka få in Aurora på ett annat dagis istället. Som ligger närmare stan och som blir bättre logistiskt sätt för mig. Jag hoppas verkligen att det fungerar. Hoppas, hoppas, hoppas. Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till.


Tio månader.
Publicerat den

Tio månader idag på dagen. Galet! Bara den senaste månaden har lillan utvecklats otroligt mycket. Hon har fått flera nya tänder. Hon står nu själv allt oftare och hon har tagit de första stapplande stegen. Otroligt! Hon klarar nu pincettgreppet galant och förstår allt fler ord man säger. Nu kan hon bland annat lampa, klocka, boll och Krille (min kusin) och så mamma förstås när hon själv vill. Haha.
 
Jag är så glad och stolt över att vara Auroras mamma. Det finns inget bättre. Jag tycker verkligen att det är riktigt synd att mammaledigheten snart är över. Jag skulle kunna vara hemma ett år till. Minst.
 
 
 
Jag gillar:
- Att busa. Det är speciellt roligt att bli jagad och att krypa efter någon om de stampar med fötterna.
- Att åka bil och vagn. Så länge som det rullar är jag nöjd.
- Moster Micki. Den ständiga favoriten.
 
Jag gillar inte:
- Att bli pillad i näsan. Denna punkt är svår att slå.
- Dammsugaren. En läskig grej, men jag börjar vänja mig vid den.
- Att vara trött och hungrig. Då orkar jag inte med mig själv.


Trist!
Publicerat den

Ringde idag och kollade hur det går med dagisansökan. Det gick inte bra alls. Jag fick veta att förstahandsvalet var helt ute ur frågan. Känns riktigt trist. Blev lite nere när jag fick höra det. De skulle ha möte idag om januaribarnen så får se hur det går. Hoppas verkligen på andrahandsvalet nu. Annars kommer det att vara skit tråkigt. :( Håll tummarna nu!


Söndag.
Publicerat den

Idag var det, om möjligt, en ännu skönare dag än igår. Det började med att jag fick sovmorgon till halv elva! OMG! När hände det senast? Sedan var vi uppe några timmar och åt frukost och lekte lite. Sedan var det dags för vila för Auroras del. Vi myste ner oss i min säng och där somnade vi båda två. Ännu mer sömn för min del alltså. Så himla skönt!

När vi vaknade åt vi en sen lunch och så lekte vi lite till. Efter det gav vi oss ut på en promenad. Över en timme tog det och sex kilometer blev det, enligt Runkeep. (En riktigt bra app om ni frågar mig.)

Nu har vi ätit lax i folie och potatis till middag. Aurora har diggat till Babblarna och sover nu sött. Mitt älskade barn. Om bara några dagar blir hon hela tio månader och snart, snart går hon fram själv. Allt oftare står hon helt själv och alla runt omkring blir lika förvånade och glada varje gång det händer. Jag mest av alla tror jag.

Till ikväll har jag precis bakat en kladdkaka som vi ska mumsa på framför en film. Andra filmen i Stig Larssons trilogi. Flickan som lekte med elden. Bättre sent än aldrig. ;)
 
 
 


Lördag.
Publicerat den

Idag har vi inte gjort så mycket mer än att ha varit och handlat och varit en sväng till kyrkogården. Vi besökte mammas och farmors gravar och tände lite ljus.

Det har varit en riktig slappardag. Skönt med sådant emellanåt. Igår sov syster P över här så hon har hängt med hela dagen. Roligt.

Nu ikväll latade vi oss med hämtmat och nu sitter vi framför Tv:n. Blir nog att se någon film och sen blir det sängen. Hoppas att ni får en riktigt skön lördagskväll ni också. :)


Första stegen!
Publicerat den

Idag tog Aurora sina fyra första steg. Helt underbart och fantastiskt! Jag och Auroras moster M försökte locka henne mellan oss för att hon skulle gå och så plötsligt bara hände det. Hon tog fyra steg för att nå sin favoritmoster. Vi försökte att locka henne flera gånger efter det, men då ville inte lillan. Helt okej med mig. Jag är superglad ändå. :D


Nya bilder.
Publicerat den

 
 
 
Lyckades få liv i systemkameran idag och tog dessa bilder. Snacka om att lillan börjar bli stor nu! Tycker att man ser en väldigt stor skillnad nu och för bara några veckor sedan. Och utvecklingen går framåt varje dag. Nu har Aurora fått sin femte tand. (Hon slipper alltså vara vampyr för evigt. Haha.) Hon går allt mer fritt själv och behöver inte hålla i sig med båda händerna längre. Jag är så stolt och glad! Tänk, snart så GÅR hon faktiskt. På riktigt. Det är nästan så att jag måste sätta mig ner vid tanken på det. Älskade, älskade unge!


I'm in love.
Publicerat den

 
 
Handlade detta OPI nagellack i förrgår på Kicks utav ett presentkort jag fått från mina systrar (men som jag nästan glömt bort att jag hade). Och jag måste säga att jag ÄLSKAR det. Nagellacket heter The living daylights och gick på hela 150kr. Inget som jag skulle lägga på mig själv annars, det är ett som är säkert. Nagellacket är egentligen genomskinligt, men här har jag använt ett brunt nagellack under och så blev det så här fint! Ett riktigt partylack eller bara ett lack som blingar upp vardagen. ;)