Vid vattnet.
Publicerat den

 


Med tjejerna!
Publicerat den

Efter att ha väntat i flera veckor är det äntligen dags. Aurora har barnvakt och jag är i grannstaden och festar med tjejerna. Det ska bli så kul! Än så länge har vi ätit god mat, blivit överraskade och promenerat omkring i staden ett tag. Det ser verkligen ut som att det ska bli en superbra kväll! 


My new!
Publicerat den

Idag fick jag hem två av tre par glasögon. Det tredje paret var tyvärr trasiga. Trist, men lika bra att jag såg det innan jag åkte hem. Uppdatering om glasögonen kommer när jag vet mer. Vad tycker ni om dessa? Jag gillar dem! 
 
 


När man varit duktig.
Publicerat den

 
Igår morse vaknade Rora och var svullen under sitt vänstra öga. Troligtvis som ett resultat av ett olyckligt myggbett. Igår så det ändå okej ut men då det idag hade blivit ännu större och även rört sig upp mot ögat åkte vi in till akuten (efter inrådan av 1177). Läkaren vi fick träffa (på ögonmottagningen två timmar senare med ytterligare en och en halv timmes väntan) sade att det troligtvis skulle försvinna om ett tag, men vi fick en salva utskriven som vi skulle använda två gånger om dagen. Aurora var jätteduktig även fast hon tröttnade efter den långa väntan på att få gå in till läkaren. Väl inne hos läkaren fick kvinnan känna på ögat och kollade Roras syn. Allt såg bra ut och av läkaren fick hon en 'padda' (sköldpadda). Rora blev jätteglad och fick order om att inte leka med den utan nappen i munnen då den var rätt liten. Allt som allt slutade besöket hos läkaren väldigt bra och nu hoppas jag verkligen att svullnaden lägger sig snart.


Min blomma med en blomma.
Publicerat den

 
Det finns mycket skojigt att kolla på när man är ute och promenerar tycker Rora. Det roligaste är dock alla stenar som ligger lite här och var. Plocka, plocka, plocka. Släppa eller kasta. Plocka, plocka, plocka. Släppa. Plocka. Kasta. Gullunge då. Det behövs inte så mycket för att roa hjärtat mitt. ♥


Betyg nummer två.
Publicerat den

Betyg nummer två har nu kommit in. VG där också. Superkul! Så, nu kan jag slappna av helt. Betygen är inne och kurserna är avklarade. I höst drar det igång igen, men det är inget som jag försöker tänka på just nu utan sommarledigheten är högsta prioritet.


På midsommar.
Publicerat den

På midsommar var vi som tidigare sagt hem till min pappa på kvällen. Det var trevligt. Vi lekte lekar och umgicks. Vi var ut och gick en sväng och hade fotografering på kullen vid min pappas hus. Här kommer några bilder från kvällen. Dessa bilder är tagna med mobilen. Jag fotograferade även med systemkameran, men dessa lägger jag upp här när jag har möjlighet att både lägga in dem och redigera dem. Jag hoppas verkligen att de blev fina. Vi fotograferade bland annat min syster och hennes familj, samt syster M och hennes hund Kido.
 
 
 
 
 


För ett år sedan.
Publicerat den

 
Denna bild togs på midsommar för ett år sedan. Tänk vad mycket som har hänt sedan dess! Dagarna rullar på och Aurora växer och utvecklas varje dag. Igår gick hon själv upp och ner för farstutrappen själv utan att hålla i sig. Hon pratar mer och mer och använder riktiga ord allt mer. Hon förstår när man pratar med henne och förstår när man ger henne instruktioner. Det är en sååå stor skillnad om man jämför med hur det var för ett år sedan. Ibland kan jag sakna det lilla knytet, men jag måste faktiskt säga att det är väldigt skönt att ha ett barn istället för en bebis. Man har lite större frihet då.
 
Idag ska vi hem till min pappa för att fira med familjen. Det ska bli kul! Om det blir som förra året blir det lekar, skratt och god mat. Låter super tycker jag!
 
Glad midsommar på er mina läsare!


Betyg.
Publicerat den

Just det, för några dagar sedan fick jag svar på hur det gick på B-uppsatsen. Det gick superbra! Jag fick VG och är nöjd. Nu väntar jag bara svar på tentan på litteraturkursen. Det kommer nog om några dagar. Jag väntar med spänning.


Ready for delivery.
Publicerat den

Alldeles nyss ritade jag klart teckningen på syrrans kille. Jag är nöjd. Hoppas att han blir det också.
 
 
Jag lägger upp för att visa er steg-för-steg så snart jag har möjlighet.


Den nya.
Publicerat den

Då Aurora älskar att gunga på gunghästar var jag igår iväg och köpte en begagnad. 60 kronor gav jag för den. Ett helt okej pris.
 
 
 
Och hon tycker verkligen om den. Det svåra är dock att ta sig av hästen, men det kommer hon nog lära sig snart.


Sjukdom och samtal.
Publicerat den

I förrgår blev Aurora sjuk. Sådär jobbigt snorig och hängig så att hon knappt kan andas då hon har mappen i munnen. Jobbigt som attan för lillan. Det var väl typiskt att hon skulle bli sjuk igen nu när hon precis slutat på dagis. Och mitt i sommaren dessutom. Förkylningar mitt i sommaren brukar ju vara svåra att bli av med. Jag-suckar-djupt-just-nu.
 
Om en stund ska jag iväg på samtal på Auroras nya dagis. Syster B kommer hit och ska vara sjuklingsvakt medan jag är borta. Det kommer säkert att gå jättebra. Rora och B brukar ha roligt tillsammans. :)


Efter regn..
Publicerat den

.. finns det vattenpölar. I massor! Jättekul tycker Rora. Mindre roligt tycker Mami som får stå och vänta vid varje vattenpöl. VARJE vattenpöl. En promenad hem från min pappa tog en halvtimme. Normalt tar det sex minuter.
 
 
 
 


Premiärturen.
Publicerat den

Igår mellan regnskurarna tog vi oss den första turen med den nya vagnen. Och det fungerade bra. Både för mig och Aurora. Jag tog mig runt den vanliga rundan på, till och med, kortare tid än innan. Benen kändes lite tunga dock, men det kan ha berott på den långa turen i förrgår. Sedan var det lagom fuktigt i luften och det påverkar ju det också. Andningen vill säga. Hur som, vagnen får helt klart godkänt! 
 
 
Sedan själva grejen med att jogga samtidigt som man ska styra en vagn är något som jag behöver träna på. Helt klart. Det tar nog ett tag innan jag lärt mig hur man ska hålla och styra med en hand på ett bekvämt sätt. Men jag har ju hela sommaren på mig.


Fredag!
Publicerat den

Idag var vi upp vid 07.15. Lite väl tidigt tycker jag som blivit van vid att få sova till åtminstone åtta, men det var ändå inte så tidigt att jag ville vända mig om i sängen.
 
Idag har vi en del inplanerat. Vid halv ett kommer en tjej och ska kolla på ena vagnen. Just för tillfället har jag tre och det känns lite onödigt så mycket bättre att den är någon annan till nytta. Sen i eftermiddag ska vi åka ut på lite äventyr jag och Aurora. Ska bli kul. Vi blir borta hela helgen. Så blir det återigen dåligt med uppdateringar vet ni att det beror på att vi inte är hemma.
 
Hoppas att ni får en finfin fredag mina läsare!
 
 
 


Nytt uppdrag.
Publicerat den

Har fått i uppdrag av syster M att rita en teckning till hennes kille då han fyller i slutet på månaden. Självklart sa jag. Det är faktiskt första gången som jag ritar en kille. Ska bli intressant. Så här ser början ut.
 
 


Den har kommit.
Publicerat den

Vagnen är här! Så kul! Mindre roligt att det regnar ute just nu. Ska tydligen hålla på mer eller mindre hela dagen. Men så fort det slutar, och det förhoppningsvis när Rora har kommit hem, så ska vi ge oss ut. Och blir det inte idag så definitivt imorgon.


En sista.
Publicerat den

Idag går Aurora sista dagen på sitt nuvarande dagis. I augusti är det dags att börja på nya dagiset och på måndag ska vi faktiskt redan dit på ett samtal. Ska bli spännande.

Jag måste faktiskt säga att det känns lite vemodigt att det är sista dagen idag. Fröknarna på dagis har varit väldigt tillmötesgående och det har verkligen varit tryggt att ha Rora där. Allt jag kan hoppas på är att det känns lika bra på det nya dagiset.


Långtur.
Publicerat den

Idag tog jag en långtur medan Rora var på dagis. 7.35 km i strålande, om något blåsigt väder! Turen i sig var dock rätt jobbig och uppehållet känns definitiv i benen. Normalt sätt brukar jag bara ta mig runt cirka 4 km, men nu var det alltså nästan det dubbla och det gjorde också att det kändes lite extra. (För övrigt har de redan skickat vagnen. Kanske har jag den hemma redan imorgon.)
 
 
 


Clouds, you are ruining this for me!
Publicerat den

 
När jag väl går ut och lägger mig för att sola kommer värsta molnen. Vad i hela friden liksom!? (Bilderna från imorse var för övrigt från igår. Jag har alltså inte legat ute sedan innan åtta imorse.)


Jag ♥ sommar!
Publicerat den

 
 
 
 


Ingen ursäkt längre.
Publicerat den

Idag beställde jag en joggervagn. En Trille jogger för att vara mer exakt. 
 
 
 
Jag har funderat på en jogger sedan jag satte igång med intervallerna i våras. Det fungerar ju inte att jag ska vara beroende av barnvakt varje gång jag ska ut. Så det här får bli lösningen. Som jag längtar efter att testa vagnen med Rora nu! Förhoppningsvis får jag inte vänta allt för länge.


Gyllene lockar.
Publicerat den

 
Att efter ett bad sitta tillsammans och mysa framför Ice age 2 och snusa i de gyllene lockarna, det är en perfekt avslutning på dagen om du frågar mig. ♥


Träning.
Publicerat den

Efter tre veckors uppehåll från intervallerna var jag så äntligen ut igår igen. Snacka om att jag har saknat det! Jag kan inte riktigt förstå hur det kommer sig att det blev ett uppehåll, troligtvis på grund av att jag varit själv rätt mycket och så allt plugg, men det får inte fortsätta så. Snacka om trist om allt tidigare slit skulle vara gjort i onödan. Nej, skärpning Rebecca! För övrigt var det superväder igår. Att kunna ge sig ut i linne och shorts, underbart!



Mycket igen.
Publicerat den

Ja nu är det mycket igen. Det har varit studentfirande, skolavslutning, plugg, jag har agerat flytthjälp, jag har varit smörgåstårte-tillverkare och en massa annat smått och gott. Jag trodde, vilket jag skrev förut, att det skulle bli lugnare den här veckan, men det har snarare varit tvärtom. Inte en lugn stund. Men nu sitter jag och skriver klart min hemtenta och när den är inlämnad har jag sommarledigt tills i september. Det ska bli sååå skönt!

För övrigt var jag till optikern idag. Önskade mig pengar till glasögon när jag fyllde år (tusen vuxenpoäng på det!) och så var jag dit idag. Om tre veckor är det då dags att hämta hem mina nya glasögon. Tre par blev det till och med. Två vanliga och ett par solglasögon. Det var nämligen tre för en så jag passade på. Dyrt blev det, men jag hoppas att det kommer vara värt det. Speciellt till hösten när det är ännu mer läsande och plugg. För övrigt fick min pappa sig några skratt under testandet av glasögon. På riktigt så undrar jag vilka som köper vissa glasögon egentligen. Senapsgult och leopardmönstrade 40-talsbrillor känns lite too much kanske. Eller så är det bara jag som tycker det.
 
Nej, nu är det dags att återgå till tentaskrivandet. Hoppas att ni får en fin fredag mina läsare!


Blommor och jordgubbar.
Publicerat den

Igår hade jag firande av mig gånger två. Första på dagen kom min familj över på fika. Till dess hade jag även gjort en tårta som jag var väldigt nöjd med. En sommarfin tårta! 
 
 
Då den även tog slut rätt fort antar jag att den var väldigt god också. Det tyckte jag i alla fall. Blommorna som är på (penséer och pelargon) är ätbara så det var bara att mumsa på. Fast jag kan rekommendera att man äter dem tillsammans med tårtan. 
 
Sen så kvällen kom två av mina kompisar över och vi grillade i ösregn och kollade på film. Allt som allt var det ett mycket lyckat firande.


En av Auroras favoriter.
Publicerat den

 
Vi ser Pettson och Findus här hemma minst två gånger per dag. Aurora älskar den. Klippet ovan är lite över en timme långt och innehåller olika äventyr som Pettson och Findus är med om tillsammans. Mami tycker faktiskt också att det är bra. (Än så länge i alla fall. Vet inte riktigt vad jag kommer tycka efter tvåhundrade gången.)