Det Aurora pratar mest om just nu.
Publicerat den

Ju äldre Aurora blir desto mer pratar hon här hemma. Just nu brukar hon prata väldigt mycket om tomten, spöket och trollet. Det är verkligen roligt att lyssna på när hon resonerar kring dessa figurer. När det kommer till tomten pratar hon om att han kommer med paket. Trollet (från Bockarna Bruse) ska komma och ta henne, men här säger självklart mamma att trollet är snällt. Spöket tror jag att hon har sett i någon film eller barnprogram, och här säger mamma också att spöket är snällt. Det roliga är när hon väver ihop alla tre till en egen historia. Då kan jag inte göra annat än att lyssna och le. Gud vad jag älskar hennes små berättelser och att få höra om hennes tankar! ♡


Ibland har man flyt.
Publicerat den

Igår såg jag en annons på Facebook där en tjej skänkte bort en fåtölj med fotpall. Och jag tänkte, varför inte? Jag har länge funderat på att jag behöver mer sittplatser i mitt vardagsrum så det här kunde ju inte ha kommit lägligare när det snart är dags för flytt. Gratis är ju aldrig fel det heller. ;) Och jag älskar fåtöljen. Den är riktigt skön och det luddiga tyget är riktigt varmt och mysigt. Här kommer jag definitivt att sitta när det är dags för filmmys här hemma i vinter.
 
 


Sjukling.
Publicerat den

Och så var det dags att ha en sjukling här hemma igen. Eller egentligen har det bara eskalerat för den lilla damen i huset. Aurora har nämligen varit förkyld ända sedan jag blev förkyld, men så i förrgår började hon kännas varm och blev dålig i magen. Inte bara det utan igår fick hon även utslag på hela kroppen. Väldigt konstigt. Så nu har jag ringt bvc för att höra med dem om vi ska komma in på koll eller inte. Jag hoppas på det då det. Älskade lilla plutt. Det är inte roligt att var sjuk.
 


Ser ni kaninen?
Publicerat den

För två dagar sedan fick Aurora en påse med tolv små plastdjur, inhandlade på ÖB för en billig peng. Det fanns bland annat en häst, en ko och en kalkon, men det djur som Aurora fastnade för var en vit kanin. 
 
 
 
Vi hade även det här samtalet imorse när hon tog fram djuren för dagen.
 
Jag: Men vad heter kaninen? Lille Skutt?
Aurora: Nej! (Med eftertryck.)
Jag: Sötis?
Aurora: Ja! (Som om det var det mest självklara namnet i världen.)
 
Och så enkelt fick sig den lilla vita kaninen ett namn. Det är även roligt att se hur Aurora leker med kaninen. Det är som att hon tror att den är riktig. Ibland sover kaninen. Ibland är den vaken. Och när hon har den i knät då hon kollar film klappar hon den emellanåt. Gullunge!


Lite tidigt, men..
Publicerat den

.. idag har jag kollat igenom mina lådor nere i källaren inför flytten. Jag har flyttat om i några lådor och sedan har jag packat lite av de saker som jag inte använder här hemma. Och ja, det är väldigt, väldigt, tidigt, men jag kunde inte låta bli. Jag längtar så otroligt mycket till flytten. Det är 68 dagar kvar idag och förhoppningsvis kommer det att gå fort, om inte finns det en risk att jag blir lite smått galen.
 
P.s. Jag har en rejäl träningsvärk idag, men det känns helt okej ändå. D.s.


Äntligen!
Publicerat den

Idag gav jag mig ut på en intervalltur för första gången på evigheter. Och det kändes så skönt! Så skönt att låta kroppen göra sitt och så skönt att äntligen vara fri från den där envisa förkylningen. Jag tog det lugnt för att inte pressa kroppen för hårt och framför allt för att undvika benhinneinflammation.
 
Dagens plus:
- Det fina vädret.
- Min nya mössa som kommer användas flitit under träningen i vinter.
- Känslan av att vara rätt klädd. Varken för varmt eller kallt.
 
Dagens minus:
- Känslan av att kroppen inte riktigt orkar med som tidigare.
 
 
 


Två månader.
Publicerat den

Till er som inte har reflekterat över vilket datum det är idag kan jag meddela att det är den 24 oktober. Det är med andra ord två månader kvar till julafton. Två ynka månader. Och som för att fira detta kan jag även idag meddela att jag redan är klar med alla julklappar (och Auroras födelsedagspresenter också för den delen). Alltså klar som i att jag redan har slagit in de presenter som ska slås in. Och det känns rätt bra faktiskt.
 
Hur brukar ni göra med julklapparna? Blir julklapparna köpta i sista minuten eller är ni långtidsplanerare som jag?
 
 


Den första snön.
Publicerat den

Så kom den inatt. Den första snön. Lite väl tidigt tycker jag, men ändå rätt mysigt. Och vädret idag har även varit fantastiskt! Bara en sån sak har gjort mig glad denna fredag.
 
 
 


Plötsligt händer det 2.
Publicerat den

När vi här hemma borstar tänderna utan bråk och skrik. (Dock med en mamma som spexar till max.) Och Rora samtidigt somnar på en minut i den egna sängen. Då känns det riktigt, riktigt bra.


Plötsligt händer det.
Publicerat den

 
Plötsligt händer det. Efter sexton dagar sover Aurora första hela natten i sin egen säng. För ungefär en vecka sedan bytte jag från spjälsängen till en barnsäng och varenda natt sedan jag tog bort sidan på spjälsängen har hon kommit in till mig någon gång under natten, men inte i natt. Och det känns rätt stort.


Vila.
Publicerat den

Aurora skulle bestämt vila på vägen hem från affären idag. Det såg ut så här:
 
 
Vi kan säga som så att det är roligt ibland att ha ett viljestarkt barn. Och ibland inte. För övrigt var jag barnvakt till min systerson idag också. Och han är verkligen världens snällaste. Men nu är jag helt slut. Det tar på krafterna att passa två barn samtidigt. Men det är väldigt mysigt stundtals ändå. ♡
 
 


Ett tag sedan nu.
Publicerat den

Det var ett tag sedan jag skrev nu. Och det har sina anledningar:
 
- Ett, jag och Rora har varit sjuka här hemma. Jag var så dåligt i tisdags att jag fick leja min moster att gå med Rora till och från dagis. Jag har nämligen haft en envis förkylning som övergick i bihåleinflammation vilken gav mig huvudvärk som gjorde mig illamående. Ja ni hör ju. Men nu är vi på bättringsvägen båda två och det känns så jäkla bra. Jag är trött på att vara sjuk och vill börja träna igen. Tre veckor uppehåll känns verkligen sååå tråkigt.
- Numer två, jag har skrivit hemtenta och det tar ju tid och fokus.
- Numer tre, jag har lånat och kopierat böcker som en galning till nästa kurs.
- Fyra, jag har börjat läsa litteratur som en galning till nästa kurs. Och det är tydligen vad jag kommer att sysselsätta mig med de kommande veckorna. Vi ska läsa tolv böcker på fyra veckor. Eeehhh?! Hallå, hur tänkte min lärare där egentligen? Jag kan bara gissa..
- Fem, vi har varit och firat min pappa som fyllde år igår. Och det var lika trevligt som alltid när familjen samlas.
- Numer sex, idag har vi haft besök av Auroras farfar och hans fru. Supertrevligt! Jag säger som jag brukar, det är verkligen tur att Rora har dem i sitt liv. 
 
Så, det var väl en rätt bra sammanfattning om vad vi har haft för oss de senaste dagarna. Och nu tänkte jag faktiskt kolla någon film och bara ta det lugnt. Hoppas att ni har haft en fin vecka också!


Som jag längtar!
Publicerat den

 
Ett tag nu har jag känt att det var dags för eget boende igen och nu är det alltså bestämt. Papprena är påskrivna och den första januari går flytten. Eller det blir väl egentligen den andra januari då den första är en röd dag. Och som jag längtar nu! Dagarna kan nästan inte gå fort nog. (Och till er som undrar om vi flyttar till adressen som står ovan kan jag meddela er att så inte är fallet utan där har bara fastighetsbolaget sina lokaler.)
 


Nödvändigt ont.
Publicerat den

Idag inhandlades dessa två par vinterskor till Rora. Jag anser det vara ett nödvändigt ont. Ett, jag vill inte ens tänka i banor om snö och flera minusgrader ännu, men det är väl lika bra att vara förutseende. Två, skor till barn bör man inte köpa begagnat, så att faktiskt lägga flera hundra på nya skor känns inte speciellt kul när man lever som student, men det är ett nödvändigt ont.
 
 


Uppdatering.
Publicerat den

Nu har det gått två nätter sedan jag introducerade den en-sido-lösa sängen för den lilla damen i huset och ni undrar kanske hur det har gått? Joråsåatte, det har nog gått som jag förväntade mig. Man känner sina löss, som man brukar säga. ;)
 
Den första natten höll vi på med läggningen i en timme, mer eller mindre. Och så lång tid brukar det inte ta normalt. Mamma fick sjunga, klia ryggen och stryka handen. Sedan sov Aurora i cirka 4,5 timme innan hon kom tassande in till mitt rum mitt i natten. Sen låg vi vakna tillsammans i över en timme innan lilldamen kände att det var dags att sova igen. Onsdagen började vi vid 05.30.
 
Den andra natten, alltså inatt, började på precis samma sätt. Det tog ungefär en timme innan Aurora somnade i sin egen säng. Däremellan skulle hon sitta i mitt knä, äta välling, klias på ryggen, strykas på handen och benen och så sjungas för. Sedan ibland fick hon för sig att hon skulle upp och göra en massa annat skoj, men då var det bara att försöka locka henne med sång eller om att bli kliad på ryggen. Det är tur att jag typ kan sjunga Mors lilla Olle utan att tänka på texten vid det här laget. Sedan sov faktiskt lillan till fyra imorse innan hon kom tassande in till mitt rum för att sova i min säng och äta lite välling. Denna ritual tog dock en timme, vilket det alltid brukar göra. Imorse var jag faktiskt till och med upp några minuter innan Aurora för ovanlighetens skull så jag antar att hon var lite trött efter natten. Idag var Mami upp vid 07:00 och Aurora vid 07:15.
 
Så, nu har ni fått en liten uppdatering om hur våra nätter ser ut just för tillfället. Och det ska bli intressant att se hur det går inatt. Fortsätter trenden med att sova allt längre själv så kanske hon sover hela natten i sin säng inatt. Hoppas kan jag ju alltid göra.
 
 


Bilder från Göteborgsresan.
Publicerat den

Här kommer dem äntligen! (Och vilken tur att bilderna fanns kvar!)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Då kör vi med något nytt!
Publicerat den

Jag har funderat ett tag på att ta bort ena sidan på Auroras säng så att hon själv kan ta sig i och ur sängen. Och nu ikväll gjorde jag slag i saken. Aurora tyckte att det var roligt att kunna klättra i och ur själv. En bra början. Det tog en stund för Rora att somna ikväll, men det gick. Nu får jag helt enkelt se hur det går inatt med resten av sömnen. För oss båda. Önska oss lycka till!