Mami.
Publicerat den



Bjuder på denna bild på mig. Blir ju väldigt mycket fotat på Aurora så lite variation kanske förnöjer?


Valborg.
Publicerat den

Idag är det Valborgsmässoafton! En av mina favoritdagar på året. Jag tycker om denna dag då det är så mysigt att stå vid en eld och känna att våren är på gång! Det riktigt spritter i kroppen. Det är nästan så att det är nära till ett vårskrik! :) 




Luncha med girlsen.
Publicerat den

Idag ska jag och Aurora promenera ner på stan för att luncha med Sara och Linda. Ska bli superkul! Var en evighet sedan jag träffade Linda som pluggar borta flera veckor i sträck. Så nu var det verkligen på tiden. Tjejsnack över en lunch. Så himla kul denna måndag. :)


Dag 7 - Dåliga vanor.
Publicerat den

Jaha.. och här ska jag skriva.. vad? När man kommer till en punkt som denna så måste man ju rannsaka sig själv. Jobbigt. Det finns säkert en hel del egentligen, men de dåliga vanorna är svåra att komma på. Testa gärna själva (om ni törs! ;))

En dålig vana som jag tycker att jag har är väl att jag sitter för mycket framför datorn. Den är nästan alltid igång. Jag menar inte att jag alltid sitter framför den utan den mer är som tvn, på i bakgrunden. Jag brukar göra snabbiskollar på facebook. Lyssna på musik. Kolla bloggar. Googla. Det känns helt enkelt onödigt att stänga av den mellan gångerna.

Jag måste då även poängtera att jag aldrig låter Aurora bli lidande för denna dåliga vana. Hon kommer alltid först.


Söndag.
Publicerat den



05.00.
Publicerat den




Dag 6 - Det här språket vill jag tala flytande.
Publicerat den

Ett språk som jag skulle vilja tala flytande är spanska.

Jag började nämligen att läsa spanska i sexan och läste faktiskt enda upp till steg fyra på gymnasiet. Idag känns det så himla långt borta och jag har glömt nästan allt. Men jag skulle verkligen vilja tala språket flytande.




I got a bug.
Publicerat den



On my window that is.


Sugen på riktig mat?
Publicerat den




Improvisation.
Publicerat den



Spana in fötterna! Glömmer man så får man improvisera. Moster Ps allt-för-stora raggsockar fungerar bra med ett snöre som hjälp. Allt går. Bara man vill.


Underbara natt.
Publicerat den

Inatt sov Aurora mellan ca 19.30 och 05.30. Hela tio timmar! Det är nästan så att jag måste tänka efter om jag faktiskt inte var upp något inatt. Men det tror jag inte.

Igår var Tant Per över och vi hade en riktig mysfredag. Hämtmat och hyrfilm. Vi såg Crazy, stupid, love. En film jag starkt rekommenderar! Då Tant Per var över innebar det att jag inte gick och lade mig som jag brukar, vilket kanske egentligen hade varit bra, men ibland är det skönt att bara umgås med bästisen också. Då får sömnen ta lite stryk.


Dag 5 - Något jag vill ha.
Publicerat den

Väldigt ytligt, men just nu vill jag ha mer pengar. Att gå hemma med föräldrapenning är skittrist! Att hela tiden hålla på och räkna kronorna är INTE kul.


Dagens bebis.
Publicerat den



                                                       Om du bara visste hur mycket jag älskar dig.

Jag bara älskar Auroras leenden! Kan man bli charmigare?


Promenad i regnet.
Publicerat den



Igår blev jag och Aurora hembjudna till pappa av syster M på middag. Detta tackade vi glatt ja till.

När vi var där gick vi ut och promenerade en timme i regnet. Så skönt! Även syster A och B var över så vi tog med deras hundar på promenaden.

Då jag fick låna en bärsele av Fia från föräldragruppen i onsdags så tänkte jag då även inviga den under promenaden. Aurora verkade riktigt nöjd och låg och småslumrade. Jag böjade gå med henne på ryggen, men det tröttnade hon på efter ett tag, men när hon fick sitta på magen gick det hur bra som helst. Riktigt skönt att inte behöva släpa på vagnen också.


Dag 4 - En låt med många minnen.
Publicerat den


Gyllene tider - Sommartider.

Denna låt spelades varenda skolavslutning. Den har måååånga minnen. När man hörde den visste man att sommaren hade kommit och att man äntligen fick vara ledig från skolan. En riktigt bra låt med många varma minnen.


Dag 3 - Dagens klädval.
Publicerat den

Outfit a la mami.


Outfit a la lillan.


Vi kör båda på jeans och tröja idag. Inget komplicerat alls.


Cherryblossoms.
Publicerat den












Klurig fråga.
Publicerat den



Håller på och fyller i Min första gästbok till Aurora. (Tackar så jättemycket för tipset Fia!) Denna fylla-i-bok handlar om att man som vuxen ska fylla i fakta och värdefulla tips till sitt barn. Jag har nu hållit på i två dagar med denna bok bara för att fylla i mina rutor, som inte alls är jättemånga. Jag vill att svaren ska vara genomtänkta.

Hur som helst så har jag nu bara en fråga kvar och jag har fastnat. Har ingen aning om vad jag ska skriva. Det jag behöver komma på är helt enkelt, En bok värd att läsa. Ja just det.. det står helt stilla. Tips? Hjärnan går på högvarv, men jag kommer på nada.

Denna bok ska jag förresten också skicka runt på dopet så att gästerna får fylla i till Aurora. En rolig grej. Hoppas att det kommer uppskattas av både gäster och så självklart av Aurora när hon blir äldre.


Komiskt.
Publicerat den

Bara för att jag idag skrev om hur våra dagar ser ut så blev det nattliga schemat ändrat inatt.. I flera veckor nu har Aurora vaknat endast en gång om natten. Väldigt skönt! Men så inatt blev det helt annorlunda.

Igår kväll somnade lillan vid 18. Sedan vaknade hon 22.30, 24.00, och 01.30. Matning alla gånger. Efter sista matningen låg hon vaken och tjoade i sängen i ca en timme. En timme då inte jag kunde sova.

Att det kan variera så är helt knäppt. En matning inatt då. Hoppas.


Dag 2 - Min dag.
Publicerat den

Cirkatider.
05.00 - Vaknar för att ge Aurora dagens första mål mat.
05.30 - Somnar (förhoppningsvis om). Lillan ligger och pratar med sig själv och filosoferar. Ibland somnar hon om.
06.30 - Dags att gå upp. Fixar frukost och mat till Aurora. Sätter då även på Vakna med the Voice som går i bakgrunden under morgonen. Bloggar, kollar facebook, läser andra bloggar. Leker och underhåller bebis.
08.30 - Aurora är nu hungrig och trött. Dags för mat och en förmiddagsvila. Här borde jag egentligen sova också, men ibland finns det annat roligare att hålla på med.
10.30 - Lillan vaknar. Dags för mat igen. Sedan är det svårt att säga vad vi gör härnäst. Beror på vad vi har inplanerat.
12.30 - Matning och lunch. Kanske sover vi lite.
14.30 - Mat igen. Sovstund?
16.30 - Mat igen och middag. Nu försöker jag att inte låta Aurora sova då det snart är läggdags.
18.30 - Mat och så är det dags att sova. Beroende på hur mycket sömn och vad vi har haft för oss under dagen så går det olika lätt för Aurora att somna.
19.00 - Mamitime. Egentid.
21.00 - Bedtime. Dags att sova.
01.00 - Nattmatning av bebis.

Så här brukar det på ett ungefär se ut för oss om dagarna. Morgonrutinen är väl den som är mest bestämd. Annars varierar det ganska så rejält med vad vi har för oss om dagarna. Ingen dag är den andra lik.


Dag 1 - Favoritserien.
Publicerat den

Oj, det finns ju så många! Just nu är nog ändå favoriten av favoriter Once upon a time. 



Sagor, kärlek, spänning och drama. Behöver jag säga mer?



30 dagar framåt.
Publicerat den

För att denna blogg ska bli ännu mer varierad tänkte jag beta av denna lista 30 dagar framåt. En rolig grej helt enkelt!

Dag 1 – Favoritserien.
Dag 2 –
Min dag.
Dag 3 -
Dagens klädval.
Dag 4 -
En låt med många minnen.
Dag 5 -
Något jag vill ha.
Dag 6 -
Det här språket vill jag tala flytande.
Dag 7 -
Dåliga vanor.
Dag 8 -
Bloggfavoriter.
Dag 9 -
Favoritskor.
Dag 10 -
Bild på min handstil.
Dag 11 -
Din bästa vän.
Dag 12 -
En bild på min frukost.
Dag 13 - Så här är jag i skolan.
Dag 14 -
Det här får mig att gråta.
Dag 15 -
En person som alltid gör mig glad.
Dag 16 -
I min handväska.
Dag 17 -
Bästa resan.
Dag 18 -
Det här får mig att skratta.
Dag 19 –
Det här gör jag aldrig om.
Dag 20
– Bästa filmen.
Dag 21
– Här bor jag.
Dag 22
– 5 saker jag bli irriterad över/tycker är konstigt.
Dag 23
– Så här kommer jag att vara som gammal.
Dag 24
– Vad ska mina barn heta.
Dag 25
– Mitt favoritställe.
Dag 26
– Någon jag vill träffa just nu.
Dag 27
– 5 saker jag ska ha gjort innan jag dör.
Dag 28
– Min profilbild på Facebook.
Dag 29
– 5 sanningar om mig.
Dag 30
– Bästa tidsfördrivet.



Dagens sinnesstämning.
Publicerat den




Premiär.
Publicerat den

Gjorde slagstaglasspremiär idag med syster A. Mumma. Tråkigt bara att vädret inte var det bästa.


Hej och hå.
Publicerat den


Fotat med mobilkameran.

Idag drömmer vi oss bort till varmare breddgrader. Eller i alla fall till ett soligare vårväder.

Aurora och jag ska snart iväg med syster A på lite äventyr. Sen blir det troligtvis en promenad och sedan får vi helt enkelt se vad vi hittar på.

Kameran ligger hemma hos pappa så får se när jag kan hämta den. Blir kanske lite sämre uppdaterat med bilder nu i veckan. Vi får se.. Det är inte lika roligt att fota med mobilkameran märkte jag imorse. Även om nu modellen är lika söt som vanligt.



Filmkväll.
Publicerat den

Igår hade jag som sagt filmkväll hemma med Sara och Tant Per. Eller ja, speciellt mycket filmtittande blev det ju inte egentligen. Det finns ju så mycket roligt att prata om! Några ämnen som vi diskuterade var framtida barnnamn (ett riktigt intressant ämne enligt oss alla tre) och så försökte vi räkna upp så många disneyklassiker vi kunde komma på (det finns för övrigt 53 stycken). Vi kom på ett trettiotal.

Sedan bjöd Sara på denna smarriga cheesecake med passionsfrukt och citron. Så-in-i-bomben-god alltså!



Det var en riktigt supertrevlig kväll. Gott att fika och ett riktigt trevligt sällskap. Fler sådana här kvällar, tack! :)


Gröna fingrar?
Publicerat den





Igår planterade jag några av mina orkidé sticklingar eller keikis som de också kallas. De hade blivit ett gäng.

Innebär det här att jag har gröna fingrar? Jag vet inte. Kanske. Mina blommor, de flesta orkidéer, låter jag oftast bara stå. Vattnar som mest en gång i veckan. Många säger att det är svårt att få orkidéer att överleva, men det håller inte jag med om. Har man svårt att få orkidéer att överleva så tror jag oftast att man övervattnar blomman. Det är en mycket enklare blomma än vad man tror.

Hur som helst, så fick Sara med sig tre hem och Tant Per fick även hon med sig ett gäng som hon kunde ge till sina föräldrar och pyssla med själv. Det är kul med blommor, men jag får inte plats med hur många som helst så därför tycker jag att det är roligt att kunna ge bort några också!

Alla är vi olika. Är ni mycket för blommor eller har ni kanske som mest en katus i fönstret? Det skulle vara roligt att veta. :) 


Ombesiktning.
Publicerat den



Igår var det dags för ombesiktning av Bettan. Det gick bra, tack och lov! Bettan får leva ett år till. ;)

Måste säga att det såg nog roligt ut när jag och syster B hoppade ur bilen. Besikningsmannen möttes av en grinig bebis och en skällande hund. Aurora var trött på att sitta i bilstolen och Cleo avskyr främlingar. Jag och syster B skrattade bara åt hela situationen. Vi kunde inte göra annat. Som tur var så gick ju ombesiktningen snabbt och vi var klara inom några minuter. Så fort vi åkte vidare så blev både hund och bebis tysta.


Grattis!
Publicerat den

Får gratulera min kusin som nu på morgonen födde en liten dotter. Auroras andra syssling.

Grattis, grattis kusin! :)


Morgonen.
Publicerat den


Tre bilder från morgonen.

Idag blir det troligtvis promenad med syster B och Cleo. Hoppas bara att det är bättre väder än igår. Jag vill ha sol och vår. Inte kyla, regn och snö!

Ikväll ska jag ha lite filmkväll hemma med Tant Per och Sara. Kul! Nu var det ett tag sedan jag träffade girlsen. Blir väl troligtvis en massa tjejsnack också. Så som det ska var. ;)


15 veckor.
Publicerat den



Jag har sagt det förr, jag säger det igen. Tänk vad fort tiden går! Idag bli Aurora 15 veckor. Galet. 

Idag vaknade vi vid 06 och det är full rulle redan. Idag står tvätt och handling på schemat. Sedan ska jag och syster B ombesikta Bettan. Nu får vi verkligen hoppas att hon går igenom besiktningen. Sedan ikväll blir det troligtvis mys hemma hos pappa/morfar.

Hoppas att ni andra också får en supermysig fredag!


Nu händer det grejer!
Publicerat den

Nu idag vände sig Aurora från rygg till mage för första gången! Ena armen blev lite klämd, men hon tog sig ju runt helt själv. Stolt mami.


Eh.. ja..
Publicerat den


Hur lyckas hon? Jag har ingen aning. Aurora började vänd åt helt andra hållet. De där små sprattlande benen gör visst att hon kan ta sig runt om hon bara känner för det. Snart springer hon väl också.


Testbakningen fortsätter.
Publicerat den


Igår gjorde jag små minibakelser med samma innehåll och ett liknande utseende som jag hade tänkt mig på doptårtorna. Det var nog bra att jag gjorde en testomgång faktiskt. Nu vet jag hur det ska gå till när det är dags och vad jag bör tänka på. Utmärkt.


Dopkläder inhandlade.
Publicerat den

Både kläder till mig och Aurora har inhandlats. Så skönt. Nu kan jag släppa tankarna på vad vi ska ha på oss och istället fokusera på allt annat som ska planeras. Riktigt skönt. Skönt att jag nu har börjat bocka av på listan.


Tänkte tacka..
Publicerat den

.. er, mina läsare! Har nu fått flera kommentarer om fina bilder, att jag skriver bra och att jag har en fin blogg. Tackar så hemskt mycket för de kommentarerna! Känns riktigt kul att höra att min blogg uppskattas.

Puss på er! ♥


Måleri.
Publicerat den

Tänkte att jag skulle visa er akvarellmålningen jag gjorde igår. Först skissen och sedan den färdigmålade versionen.

Skiss.


Klar målning.


Denna lilla huligan satt bredvid och tjoade. Blev avbruten med jämna mellanrum av grinig bebis. Så med tanke på omständigheterna tycker jag faktiskt att målningen blev rätt bra.


Huliganbebis med slev i högsta hugg.


Gårdagen.
Publicerat den



Igår var vi och träffade prästen för att prata igenom dopet. Först och främst måste jag säga att det var en riktigt trevlig präst vi träffade! En pratsam, glad och positiv kvinna. Perfekt att ha på ett dop.

Vi gick runt lite i kyrkan och prästen visade oss vart vi skulle stå. Sedan pratade vi igenom hur vi skulle göra under dopet samt vad som kom i vilken ordning och så. Blev lite förvirrad där ett tag, men prästen lovade att det skulle lösa sig. Jag litar på henne.

Babypappan sade inte så mycket under samtalet utan lät mig bestämma. Trist tycker jag, men så var ju inte dopet hans idé heller. Får väl vara glad över att han tog sig tid att komma överhuvudtaget. Hoppas att han visar lite mer engagemang under själva dopet sedan.


Prälle-träff.
Publicerat den

Idag ska vi träffa prästen och gå igenom och prata om dopet. Känns inte som att jag är tillräckligt förberedd, men vet i alla fall två låtar som vi ska ha i kyrkan. Alltid något.  

Blir även att träffa babypappan (en månad sedan sist nu). Får se om han har spånat något..
 


"Du är bra rolig du morsan!"
Publicerat den


Min lilla gladskit.

Så länge som jag pratar och spexar så går det bra att ligga på mage. Då tänker nämligen inte Aurora på att hon ligger på mage och tränar nacken. Man får vara lite ful sådär.

Det är helt underbart att se när hjärtat skrattar och ler med hela ansiktet. Skulle kunna hålla på i timmar! Gullunge. ♥


Kompis.
Publicerat den



Kommer ni ihåg något av era första gossedjur? Det gör jag. Av min pappa fick jag på BB, en vit nalle, Snövit, min Teddy Fredriksson. Snövit var med under hela min uppväxt och jag tror faktiskt att hon ligger nerpackad i mitt förråd just nu. Hon hänger alltså fortfarande med även om hon har över 20 år på nacken. (Kanske dags att plocka fram henne till Aurora..)

Jag tycker att det är så härligt med barnets värld och gossedjuren som barnet ger ett eget liv. Gossedjuren som var ens vänner, vänner som alltid fanns där och skyddade mot monstren under sängen. En kompis som man kunde berätta hemlisar för och som aldrig var dum eller skvallrade.

Detta är en av Auroras först gossedjur. Barbapapa fick hon av sin farmor. Undra om han kommer att bli hennes beskyddare. En beskyddare mot allt farligt som ett barns fantasi kan måla upp. Tänk hur mycket som en dag kommer att röra sig i min lilla dotters huvud. Vilken värld hon har att upptäcka och växa i! Helt fantastiskt att jag kommer att få vara med på den resan.


Till min älskade dotter. ♥
Publicerat den



I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

         ♥


Jag drömde nämligen om dig inatt..
Publicerat den




Crazy colours.
Publicerat den



Nej, nej, nej!
Publicerat den

Vaknade med ont i halsen. Neeeej! Får inte bli sjuk nu. Aurora verkar lite snorig hon också. Får verkligen hoppas att inget bryter ut mitt i mitt dopplanerande. Imorgon ska vi träffa prästen och det får vi ju inte missa. Hoppas verkligen att bacillerna får för sig att hoppa vidare då det inte är så passande just nu. Ne jag får se till att dricka en massa te och ta det lugnt så borde det ju gå bra. Illness, be gone!


Bilder från helgen.
Publicerat den












Dagen.
Publicerat den

Här hemma är vi redan fixade och klara. Om ett tag bär det av till pappa/morfar för att fira syster A och M som i tisdags fyllde 20. Viktig ålder. Det blir mat, fika samt träffa lite släkt och vänner. Sedan får vi se hur kvällen slutar. 

Jag lämnade kameran hemma hos pappa igår så ni får helt enkelt nöja er med dessa mindre braiga datorkamerabilder på en fixad mami och bebis. Finare bilder får ni imorgon istället. :)



Den där kameran är riktigt intressant den.


Lite lugnare nu.
Publicerat den



Första grejerna inhandlade till dopet, så nu känns det liiite lugnare.


Bakningsångest.
Publicerat den



Jag har sådan bakningsångest just nu. Att google finns gör inte saken bättre. Google ger ju tillgång till recepsidor och tusentals recept. Det känns omöjligt att hitta det allra bästa.

Vad ska jag baka? Vad blir bäst? Hur mycket ska jag baka? Vad ska jag fixa till de som är allergiska?

Tänk så bakar jag något som smakar äckligt! Hemska tanke!

Jag skulle helst av allt vilja baka en tårta innan dopet, för att testa (det ännu inte bestämda-)receptet, men vilka ska äta den då? Är det en för stor chansning att baka de allra första tårtorna direkt till dopet? Följer jag bara receptet så borde ju inget gå fel. Tycker jag nog.

Men först måste jag bestämma mig för ett recept. Suck.


God morgon!
Publicerat den



Här har vi nu varit vakna ett tag nu. Pigga, glada och redo att möta dagen. Auroras feber har gått ner och nu är hon som vanligt igen. Skönt att hon inte fick en så stor reaktion av sprutorna. 

Idag står det handling med syster B på schemat och sedan ska jag och Aurora tillbringa kvällen med syster P. Resten av familjen ska iväg på Takidas konsert, så det blir mys med lillsyrran ikväll.

Hoppas att ni får en lika bra fredag som vi! :)


Sick and sleeping.
Publicerat den




Vad ska jag ha på mig?!
Publicerat den

Så kommer denna eviga fråga. Vad ska jag ha på mig? På dopet alltså. Cirka tre veckor kvar nu så lika bra att börja fundera redan nu. Tjejigt, jag vet. Men det kommer ju att fotas mycket under dopet och bilderna kommer ju att finnas kvar ett tag, så jag vill ju vara lite fin.

Har redan kollat upp lite saker som jag ska testa om jag ger mig ner på stan någon dag. Tips! Är riktigt smart faktiskt att kolla upp saker på nätet innan man går till butiken. Då vet man lite vad man ska leta efter och man slipper springa runt som en yr höna.


Uppdatering.
Publicerat den

Tänkte uppdatera er om hur det gick för Aurora igår med vaccineringen. Än så länge har det gått bra. Mycket bättre än vad jag trodde.

Lillan somnade vid kl. 18 igår, vaknade för mat vid 02 och sedan sov hon vidare till 06. Tempen hade dock stigit nu på morgonen och låg nyligen på 38 grader. Nu hoppas jag att den stannar där. Jag vill inte se några 39 grader på termometern. Inte alls.


Babymassage och vaccination.
Publicerat den

Idag gick det bättre på babymassagen. Mycket bättre än förra gången! Aurora ville inte ligga hela tiden, men lite massage fick hon i alla fall. Roligt och mysigt! Får se till att öva hemma i fortsättningen.

Sedan idag var det även dags att vaccinera lillan. Hon blev stucken två gånger. En i vardera lår. Oj, vad hon skrek! Fy för sprutor. Hon lugnade ner sig efter en stund vilket var skönt. Men nu är det bara att vänta och se om hon får någon reaktion av sprutorna.

Just nu ligger hon utslagen i vagnen. Om det beror på trötthet, massage eller sprutorna vet jag inte. 



En gammal bild på min lilla plutt. Endast 18 dagar gammal.


Nytt försök.
Publicerat den

Idag ska vi ge babymassagen ett nytt försök. Önska oss lycka till! Hoppas verkligen att det går bättre denna gång. Själv är jag inte så hoppfull då Aurora just nu vägrar sova. Trött bebis innebär troligtvis ingen massagevillig bebis.



Vaddå sova?!


Testbakning nr 2.
Publicerat den


Testbakning nummer två genomfördes igår. Nu gick det mycket bättre! Chokladcupcakes med bitar av vit choklad. Mums! Kanske blir det några sådana här på dopet. Fina tycker jag också att de blev. Lite eyecandy! ;)


Idag har hon pippi.
Publicerat den





Ge mig sol och vår igen!
Publicerat den



Idag regnar det och är supertrist väder ute. Snälla vädergudarna ge mig sol och vår igen!

Lunch med Tant Per står på schemat idag. Roligt! Tant Per gör mig alltid på så bra humör och det känns som att det behövs en dag som denna. :)


Nu får det vara nog.
Publicerat den

Idag är jag en inte-så-glad-mami. Sedan resan och veckan uppe hos mormor och morfar har Aurora vänt på dygnet. Tidigare har hon somnat vid halv sju på kvällen och vaknat halv sju på morgonen. Helt okej tider enligt mig. Men nu har hon av någon anledning börjat vakna allt tidigare (och somnar även då tidigare på kvällen). Idag vaknade hon halv fem! Det är INTE okej. Jag är dödstrött.  

Vad gör man åt en bebis som har vänt på dygnet? Jag kan ju inte bara ha henne uppe på kvällen för att få henne att sova längre på morgonen. Då kommer hon att vara grinig till tusen på kvällen och det orkar jag verkligen inte med. En övertrött och grinig bebis är något av det jobbigaste som finns.

Som om inte det skulle vara nog så kände jag, när jag fortfarande låg kvar i sängen imorse, hur jag fick spyor på mig. Kadspya i sängen, igen! Nu får det vara nog med dessa spyor tycker jag! Avskyvärda ting. En månad kvar tills Aurora får testa på mat. Då borde spyorna minska. Hoppas jag.


Testbakning.
Publicerat den



Idag har jag haft fullt upp. Städat, tvättat, badat bebis, handlat, promenerat, lagat mat och så till sist har jag testbakat cupcakes. Jag hade tänkt bjuda på något liknande på dopet, men nu är jag inte så säker längre. Det smakade inte som jag trott att det skulle göra. Jag hade mig en ihopfantiserad smak i huvudet, men så blev det alltså inte.

Mest av allt skulle jag vilja baka en doptårta från grunden, men det känns lite överambitiöst, eller? Jag får helt enkelt fundera, leta vidare efter recept och testbaka lite till.


Tre månader.
Publicerat den

Nu har Aurora blivit hela tre månader. Tänk att tiden går så fort!

Här är en lista på vad lillan tycker om/ inte tycker om just nu. Listan har ändrats lite om man jämför med den förra och man kan verkligen se att hon utvecklats.

Jag gillar:
-
Att bli hållen så att jag står upp. Man ser ju så mycket bättre och roligare saker då.
- När man pratar med mig och ler. Då ler jag tillbaka och charmar alla i rummet.
-
Att äta. Just nu äter jag med 1,5-2 hs mellanrum. Mat är mums!

Jag gillar inte:
- Att ligga på mage. Det tristaste som finns!
- Höga ljud. Då hoppas jag högt och blir oftast ledsen.
- Att suga rent näsan. Då blir det skrikfest.

Jag tycker att det är väldigt intressant att jag nu börjar se mer och mer av Auroras personlighet och vem hon verkligen är. Hon är inte längre bara en bebis som ligger och ler utan hon håller på att utvecklas till en egen person med en egen vilja.

Här är en bild på Aurora då hon var exakt tre månader gammal (fotad uppe hos gammelmorfar/mormor på gammelmorfars 75-årsdag).



Den vackraste! Mitt älskade hjärta.


Bilder från norrlandsresan!
Publicerat den

Resan upp till mormor och morfar gick bra. Ovanför Sundsvall möttes vi av den här synen. Jag som tyckte att det räckte med snö för den här vintern. Men vädergudarns ville tydligen annat.

Aurora skötte sig jättebra under resan. Hon var lite gnällig mot slutet, men vem blir inte trött efter över nio timmars bilresa? Även jag tyckte att det var väldigt skönt att komma fram!


Första dagen i norr gick vi ut en sväng på promenerad (med lånad vagn). Jag fotade även lite djurliv och sedan på kvällen spelade vi Bingolotto. Tyvärr blev det ingen vinst för min del, men syster C vann hundra kronor. Alltid något.


På måndagen myste vi och åt gammelmosters goda bullar. Som avslut på dagen fick lillan bada i gammelmormors bakbalja mitt på köksbordet. Finns det inget badkar så tager man vad man haver.



På tisdagen pyntade vi påskriset.



Under veckan fick vi även se en annan del av djurlivet uppe i norr. Dock hade jag fel objektiv på kameran vilket resulterade i att räven blev i miniformat. (Jag beundrar numera alla som fotar djur ute i naturen. De små rackarns står ju aldrig still!)



På torsdagen handlade jag ett band som lillan skulle ha i håret på gammelmorfars födelsedag. Hon var ju tvungen att vara fin på den stora dagen! Sedan fotades det lite annat smått och gott också.



Auroras gammelmorfar fyllde hela 75 år på fredagen så det skulle firas. Smörgåstårta, hissad flagga och allt!



Under lördagen tog vi oss en promenad och njöt av solen. Aurora fick även pippi på småkycklingarna som låg i påskägget. Sötnosen då!



Så var det söndag och dags att åka hem. Aurora var lika snäll som under resan upp. Om inte ännu snällare. Dock blev hon lite trött på att sitta i bilstolen där mot slutet.



Veckan uppe hos mormor och morfar var mysig och det var kul att träffa släkten! Dock måste jag faktiskt säga att det är skönt att vara hemma igen. Borta bra, men hemma bäst!


We're back!
Publicerat den

Äntligen är vi hemma igen. Har haft några riktigt sköna dagar uppe i norr. Blir inte mer än så här skrivet just nu då jag känner att jag måste landa lite. Jag återupptar bloggandet imorgon igen. 

P.s. Jag har en massa bilder att gå igenom från veckan. De första kommer upp imorgon. D.s.