Gårdagen.
Publicerat den

Igår var jag och Rora iväg till en park här inne i stan för att träffa en av mina väninnor och hennes son. Vi har nog inte umgåtts på säkert ett år, galet länge sen! Men så blir det lätt när man har fullt upp på varsitt håll. Hur som så var det väldigt trevligt. Barnen lekte och vi försökte prata. Vilket är lite svårt när barnen springer åt olika håll. Sen började det regna efter en stund också. Verkligen ösregna! Haha, skönt tyckte jag, men kanske inte optimalt. Aurora tyckte dock inte att det gjorde någonting.
 
 
 
 


When I get creative.
Publicerat den

 
Nu har jag gjort ett försök med de nya specialarpennorna. Blev skitsnyggt tycker jag, men väldigt ojämnt pga. en ostadig hand. Ska definitivt bli kul att experimentera mer med pennorna! :) Tack igen syrran!


Från London.
Publicerat den

Det var inte bara min pappa och hans blivande sambo som kom hem igår utan även min syster som varit i London några dagar. Och hem från London hade hon med sig presenter till alla. Så snällt! Aurora fick dessa
 
 
 
Hur fina är dem inte!? Så söta. Tack, tack, tusen tack syster! Jag fick ju också en liten present. Några specialarpennor som man kan göra nagellackskonst med. Precis i min smak! Tack igen syster. Jag kommer ha mycket roligt med dessa.
 
 


Helgen som varit.
Publicerat den

Så här såg det ut på morgonpromenaden imorse. Självklart skulle Aurora hjälpa sin moster att gå med hennes hund Cleo. Aurora var jätteduktig på promenaden och vi stannade till vid en lekpark en stund, men när vi skulle gå hem var det jättetråkigt tyckte Rora som protesterade vilt och fick åka i vagnen resten av vägen hem.
 
Då jag i början på förra veckan blev ombedd av min pappa att sova hemma hos dem, då de skulle vara borta hela helgen om min minsta syster skulle bli själv, så är det här vi har spenderat helgen. Vi har badat (varje dag), kollat film (i massor), ätit god mat, umgåtts och faktiskt mest setat inne för att undvika värmeböljan. Idag är det dock sista dagen här för om några timmar ska jag hämta min pappa och hans blivande sambo igen. Det har varit en riktigt fin helg, men det ska faktiskt bli skönt att sova i sin egen säng igen. Borta bra, men hemma bäst.


Mer än okej.
Publicerat den

Den smakar inte precis som skumbanan, men den smakar banan och lite choklad och det är ju alltid gott. Betyg: 4 av 5.
 
 


Små pären.
Publicerat den

 
För några dagar sedan kollade vi hur det går för potatisen i landet. Av två plantor fick vi upp det här. Inte så speciellt mycket och väldigt små potatisar. Min moster tror att anledningen till att de inte har vuxit så mycket beror på att marken är så hård. Sedan har vi ju inte skött vattningen så speciellt bra heller. Hur som, vi ska vänta några veckor till och sedan tar vi upp resten. Förhoppningsvis räcker det till en middag i alla fall.
 


Tidig morgon och marknadsplaner.
Publicerat den

Idag vaknade jag vid sju av en grinig Aurora. Jag gav henne välling och där någonstans kunde jag ha sovit i cirka 1,5h till, men icke! Det var så mycket som snurrade i huvudet. Framför allt dagens planer. Om en timme ska jag skjutsa min pappa och hans blivande sambo till bussen, de ska på kryssning i några dagar, och efter det ska vi hem till far min i några timmar till innan vi ska iväg på marknad med, nästintill, hela syskonskaran. (Syster C är i London och lever livet just för tillfället.) Så min hjärna hade mycket mer att tänka på än sömn.
 
Jaja, så kan det vara ibland. Just för tillfället sitter jag och Rora och äter frukost framför Scooby Doo, igen. Aurora älskar verkligen Scooby. Hans namn är något av det första hon säger när hon vaknar. Haha.
 
Och vindruvor är gott till frukost. Fast Rora kallar det för "liiven" (oliven). Haha, gullungen min! ♥
 
Hoppas att ni får en fin fredag mina läsare (När blev det fredag, igen? Dagarna går sååå fort!) med trevligt sällskap, bra väder och förhoppningsvis något trevligt äventyr!


Improvisation.
Publicerat den

 
 
Att återanvända saker är ju alltid bra. Här har jag tagit en ljusslinga från en trasig ljuskula, som man hänger i fönstret, och återanvänt den för att belysa min orkidé på ett lite annorlunda sätt. Jag tycker att det blev väldigt mysigt. Dock är det ju inte så att man använder speciellt mycket lampor nu på sommaren. Jag får hoppas att orkidén håller sig länge så att jag får njuta av den i höst. Annars får jag helt enkelt hitta ett nytt återanvändningssätt.


När jag trodde att det inte kunde bli värre.
Publicerat den

28.8 grader i skuggan. Herregud!!


Träningen.
Publicerat den

 
 
Just nu går det skit med träningen. Rent ut sagt. Då jag återigen har haft ett uppehåll känner jag att jag har tappat SÅ mycket. Det är inte okej. Någonstans. Det får inte vara såhär. Jag känner att det är inte bara benen och flåset som inte fungerar hundra när jag är ute och kör intervaller utan viljan och hjärnan är inte med riktigt heller. Sedan är det ju hela grejen med att jag tror och tycker att jag ska orka lika mycket som förut fast det inte är möjligt. Nej, nya tag och sedan måste jag försöka att inte vara jättehård mot mig själv. Viss press är bra, men inte en allt för hård sådan.


Clematis.
Publicerat den

Är de inte fina? Dessa möts man av vid entrén här hemma när man kommer hem. Och jag tycker att de är så fina! Clematis är definitivt en blomma som jag kommer ha om jag flyttar till ett eget hus någon gång.
 
 
 


27ºc.
Publicerat den

Just nu står det 27ºc på termometern utanför köksfönstret. I skuggan. Det är så sjukt varmt! Här hemma har vi dörrarna öppna för att det ska bli någon form av korsdrag samt en fläkt som står på i vardagsrummet. Allt jag kan säga är att det är skönt att vi inte har så många sådana här dagar i Sverige per år. 
 
Idag har jag och Rora varit in till stan för att luncha med Tant Per. Det blev en riktigt fin lunchning. Aurora åt mat och sedan somnade hon i vagnen. Skönt med lite egentid och möjlighet att äta i lugn och ro, samt prata av oss lite. När vi väl hade ätit klart var det dags att röra sig hemåt. Jag tog mig en långpromenad hem från stan. I värmen. Fy vad varmt det blev! Hade jag vetat exakt hur varmt det var hade jag nog inte gått hem.
 
För en stund sedan åt vi middag och nu kollar jag och Rora på Scooby Doo. En lugn och skön eftermiddag alltså. När Aurora sen har somnat för kvällen ska vi kolla film, Oblivion, och jag ska mumsa glass. Skumbanan, en ny smak. Får hoppas att den är god. Har hört både bra och mindre bra kommentarer om den. Har ni smakat den? Vad tyckte ni?


Sång.
Publicerat den

För några dagar sedan började Aurora med något nytt. Hon började sjunga för sig själv. Det är så gulligt! Jag har ingen aning om vad hon sjunger, men för mig spelar det ingen roll. Jag älskar ljudet i alla fall. ♥


Underbara dagar.
Publicerat den

 
Sol, vattenspridar-spring, fika ute, värme, familj och slappa dagar. Är inte sommaren underbar så säg!? Jag hoppas att ni har lika fina dagar som vi.


En perfekt start på dagen.
Publicerat den

Att få sova i 12h, med ett matning vid åtta, det är superskönt det! Idag gick vi upp halv elva, och det har nog aldrig hänt sedan jag fick barn tror jag. Nu sitter vi och äter frukost vid lunchtid och kollar på Scooby Doo. En perfekt start på dagen alltså!
 
 
När vi är klara här hemma ska vi knata över till min pappa. Min syster skulle nämligen komma dit med sin familj så då joinar vi henne. Sol och bad står garanterat på schemat.


Something new and blue.
Publicerat den

 
I förrgår var jag ner på stan och kollade lite på rean. Eller först och främst på Kapp Ahl där jag hade 50% rabatt på reapriset. En mycket bra deal tyckte jag. Det slutade med att jag köpte dessa byxor till mig. Byxorna är typ smurfblå. Kanske inte den vanligaste färgen precis, men jag gillar den. Och jag gav 100 kronor för dem. Plus på det! För övrigt köpte jag även två tröjor till mig och två till Aurora samt ett par byxor. Dock var Roras kläder för stora så dem kommer användas vid ett senare tillfälle. Sammanlagt gick kalaset på 360 kronor. Inte illa för sex plagg. Jag är nöjd.


24h kräkfritt.
Publicerat den

Yeees! Bra, bra, bra. Inget mer kräkande. Så sjukt skönt. (No pun intended.)


Sjukling.
Publicerat den

Så imorse var det tydligen dags för en sväng magsjuka igen. Stackars Aurora. Stackars, stackars lillan. Än så länge har hon bara spytt en gång. Och vi håller alla tummar och tår, tar i trä och kastar salt över axlarna. Ja allt för att det ska vara enda gången.

Efteråt har Rora varit som vanligt, men nu sover hon här bredvid mig i soffan. Och det gör ju inte till vanligheten. Som sagt, jag hoppas verkligen att det inte kommer mer.


Det börjar kännas lite bättre.
Publicerat den

Efter att ha suttit vaken i 2 timmar i måndags kväll (då jag mycket hellre hade sovit) samt ha varit tvungen att äta smärtstillande pga. smärtan i örat verkar det nu som att det har börjat släppa. Lite i taget varje dag. Jag håller tummar och tår att detta tre-gånger-per-dag-droppande har börjat få effekt nu.


Sagt av Aurora.
Publicerat den

Vi sitter och kollar Scooby Doo 2. Där är det en spökhäst med. Så säger Rora:

-Hästen pinga bjum bjum. (Hästen springa brum brum.)

Nja, kanske inte precis, men nästan. ;)


Sånt som jag helst undviker.
Publicerat den

För tre dagar sedan (och troligtvis på grund av allt utebadande) började jag få ont i örat. Sådär extremt ont att jag inte kan röra eller sova på örat. Jippi, NOT!! Så imorse ringde jag till vårdcentralen och fick en tid några timmar senare. Så det är vad jag har gjort idag. Varit till läkaren alltså. Och sugit rent öronen. Det är verkligen hemskt. Har ni testat det någon gång? Det känns som att man ska suga ut hjärnan genom örat. På riktigt. Sedan är det ju inte så skönt när man har ett uppsvullet öra heller. Läkaren får ju ta i lite extra för att ens se in i örat. Nej det är inte trevligt alls. Men nu behöver jag förhoppningsvis inte göra det mer igen. För den här gången i alla fall. Så, nu är jag ordinerad örondroppar i en veckas tid. Jag hoppas verkligen att de hjälper så snart som möjligt. Det är inte kul att ha det så här.


En annan av fördelarna.
Publicerat den

 
Nu på eftermiddagen var jag och Rora ut här på tomten och plockade krusbär och röda vinbär. Eller, jag plockade och Rora kastade ut bären från burkarna med jämna mellanrum. (Vilket inte gjorde mamma speciellt glad.) Men nu är det gjort och nu ska vi bara klura ut vad vi ska göra med bären.


Mhmm!
Publicerat den

 
Färska jordgubbar till frukost. Så gott! Det skulle man vilja äta varje dag till frukost. Dock är det typ reserverat till dagen efter jordgubbsplock.


Natten och dagen.
Publicerat den

Natten gick väl ungefär som jag hade trott. Lillen somnade vid nio. Sov till halv ett. Vaken en timme plus. Sen sov han till fyra. Vaken för mat. Sov till sju. Mat igen. Sov fyrtio minuter till och sen var det dags att gå upp då min syster kom och hämtade honom. Sammanlagt har jag nog sovit cirka fem timmar. Och då är det nog till och med lite i överkant på hur mycket jag faktiskt fick sova. Pjuh! Jag är helt slut. Det kommer inte ta många minuter för mig att somna ikväll. Det är ett som är säkert. MEN det var ändå mysigt. Och speciellt då min systerson är mer gosig än vad Aurora var när hon var liten.
 
Dagen idag har varit helt underbar! Vi har varit och plockat jordgubbar ute på landet. Sommarkänslan på det är ju helt sjuk! Efter det åt vi lunch hela gänget (Jag, Rora, Nicke, Bea, Micki, Anni, Matte, Devin och Cassie) och åkte ut till en sjö här i stan, samma som vi var till i förrgår (vilket jag inser att jag inte skrivit om här), för att bada. I sjön var det tjugo grader och så skönt! Själv har jag förhoppningar om att vi åker dit imorgon igen och njuter ännu mer av sommaren. Vi får helt enkelt se vad som blir bestämt imorgon. Här nedan kommer en bild på Rora i jordgubbslandet.
 
 


Barnvakt.
Publicerat den

 
Ikväll och inatt ska jag vara barnvakt till denna lilla goding. Min åtta månader gamla gudson och systerson. Det här ska bli spännande. Jag har nog glömt en hel del om hur det är att ha ett mindre barn, och framför allt ett barn som inte sover hela nätterna. Det finns en rätt stor chans att jag kommer vara dödstrött imorgon. Eller så blir jag helt enkelt positivt överraskad och får sova mer än jag trott. Jag hoppas på det senare. Nu ska vi äta en sen middag och mysa framför en film, med en bebis i famnen. Det har jag saknat.


På stranden.
Publicerat den

 
 
 
 
Idag var jag och Rora iväg med syster C till en strand som ligger en bit bort. Vi cyklade dit och tillbaka och sammanlagt cyklade vi 1,4 mil idag. Skönt, men det finns en risk att det kommer känns i baken imorgon då jag inte cyklat på några veckor. Haha. Vi fikade, Aurora kastade sand, min syster doppade sig och tvättade en sandig Aurora. Men det uppskattade inte Rora. Själv gick jag omkring i vattenbrynet och fick pedikyr av några små dunbollar. Haha. Hur söta var dem inte? På vägen hem sen somnade Aurora i cykelsadeln så det verkar som att hon hade en upplevelsefylld dag. Det här får vi definit göra igen!


1,5 år!
Publicerat den

 
 
 
Ja, vad säger man? Tiden går sååå fort nu. Igår blev Aurora 1,5 år. Stora tjejen! Och jag är så lycklig och glad över att jag har denna underbara lilla tjej i mitt liv. Hon förgyller min tillvaro och gör mig hel.
 
När det kommer till Auroras utveckling så händer det något nytt hela tiden tycker jag. Det som utvecklas mest just nu är språket. Hon härmar ord som personer runt omkring säger (moster B hade tydligen sagt "Släpp min klänning!" (på skoj) till Aurora och detta hade hon snabbt snappat upp) och använder dem även själv till rätt saker. Hon har även börjat säga treordsmeningar såsom "Mamma äta macka" eller "Aurora sparka boll". När man sedan är ute och går eller är i affärer tycker hon att det är roligt att säga "Hej!" och "Hej då!" till människor som hon möter. Och ofta ser man att dessa personer ler tillbaka och säger hej. Men om de inte svarar brukar hon kolla på dem som om de är lite konstiga. Haha. Om man sedan ska gå hemifrån eller om någon person ska gå ifrån oss brukar hon säga "Hej då!", vinka och krama personerna. Vilket är jätteroligt att se. Man märker att hon nu har förstått hela gå-ifrån-varandra konceptet.
 
Aurora har även lärt sig att åka på rutschkanan hemma helt själv nu och jag kan verkligen se hur glad hon är över att kunna göra det helt själv. (Även om mamma fortfarande tycker att det är lite läskigt när hon ska sätta sig ner då det finns en risk att hon ramlar bakåt.) Aurora är även väldigt duktig på att gå själv. Hon går utan problem hem till morfar som bor en bit bort och hon går även gärna ut på korta promenader då det finns allt från bilar till stenar och sniglar att kolla på.
 
Då jag inte gjorde en sådan här lista då Aurora blev ett år så tänkte jag att det kunde vara passande nu när hon utvecklats en hel den sedan sist.
 
Jag gillar:
- Att springa. Inne eller ute spelar ingen roll och ofta brukar det springas i hallen hemma.
- Att plocka stenar. Och dessa följer gärna med i bilen och in i huset.
- Att gå till lekparker. Där finns det både rutschkanor och gunghästar att sitta på. Superkul!
 
Jag gillar inte:
- Att bada utomhus. Till morfars förtret vill jag inte bada i hans pool med honom ännu.
- Att bli pillad i näsan. Fortfarande avskyvärt!
- När jag inte få göra allt som jag vill. Att stoppa saker i kontakterna hemma och öppna alla skåp och lådor i köket för att riva ut sakerna verkar ju kul ju!


I denna stund.
Publicerat den

I skrivande stund sitter jag hemma hos min pappa. Här har vi sovit i natt, jag och Aurora. Igår eftermiddag gick vi nämligen över till min pappa för att hänga här, men så blev klockan så mycket att det var dags för Rora att sova och då fick det helt enkelt bli en övernattning. Vi, jag och Aurora, doppade oss även i min pappas pool igår. Så skönt! Det var hela 23.4 grader och årets andra dopp är avklarat. Aurora tyckte dock inte alls om det utan hon var nog av den åsikt att det fortfarande var för kallt.
 
Eftermiddagen och kvällen igår spenderades med mina fem systrar och min systerson. Det var riktigt trevligt. Vi åt mat, gottigheter och kollade film. Samt snackade en massa, allihop. Det är inte så ofta som vi alla samlas och umgås numera när allt fler flyttat hemifrån. Sådär spontant menar jag. Jag tror att alla systrar kände precis likadant.


För din skull. Och min.
Publicerat den

Idag på förmiddagen var jag ut med Rora och körde intervaller. Och det var skitjobbigt. Verkligen apjobbigt! Fast samtidigt skönt. Det är lite klurigt det där. Å ena sidan är det så jobbigt att jag ibland har lust att ge upp hela skiten, men sen när det väl är gjort mår jag så bra och är superstolt över mig själv. Som sagt det är lite klurigt.
 
Jag tog den vanliga rundan idag och lyckades faktiskt till och med korta ner tiden med hela 1.40. Då fick jag faktiskt nästan lust att ge mig själv en klapp på axeln. Haha. Starkt jobbat! Och till er som kanske tycker att det inte är någonting så är det ett enormt steg för mig. Att gå från att knappt orkar springa i en minut, och jag överdriver inte, till att nu orkar jogga halva tiden då jag är ute, så är det faktiskt ett stort steg. Alla är vi olika. Som jag skrev en gång förut gör jag det här så mitt sätt och jag vet att det fungerar.
 
Min numera ständiga följeslagare under intervallturerna. Jag gör det här för din skull. Och min.


Om det är så..
Publicerat den

.. att ni skulle börja fundera på varför det är så tyst här på bloggen igen så beror det på att jag har börjat läsa en ny bokserie. Och jag är fast. All min vakna egentid, då Rora sover, spenderar jag med näsan i denna bok. Ni som har läst den vet varför. Och till er som inte har läst den. Gör det!
 
 


En av fördelarna med att bo i hus.
Publicerat den

Igår fick jag se att våra pioner blommar ute i trädgården. Så fint! Och då fick jag idén att helt enkelt plocka in några. Det känns ju bara dumt att inte utnyttja dem maximalt menar jag. Jag satte pioner på köksbordet och sen en i en liten vas på mitt nattduksbord. Och man blir faktiskt lite glad av att se den när man vaknar.
 
 
 
 


Rora på Midsommarafton.
Publicerat den


 
 
Är inte det här världens goaste unge!? Mitt älskade lilla charmtroll. På midsommardagen hade jag tänkt fotografera Aurora med en midsommarkrans, som förra året, men det gick inge bra alls. Aurora vägrade ha den på sig. Så fort den var en centimeter från huvudet så åkte händerna upp. Men så kan det vara. Barn gör ju som de själva vill. Den bästa bild jag lyckades få med kransen på var bilden nedan. Och den har jag dessutom varit tvungen att beskära så att min mosters hand inte ska synas i bild. Haha.