Viktiga minuter.
Publicerat den

Inatt hade jag en hemsk dröm. Jag vet att jag flydde med min dotter i min famn. Jag vet att vi såg en gravsten där en liten flicka i samma ålder som Aurora vilade. Jag vet att jag bara ville fly bort, bort, och skydda mitt barn mot allt ont. När jag vaknade var jag så glad över att det bara var en dröm.

Jag blev så lycklig av att möta en nyvaken, pratig och glad liten tjej när jag tog upp Aurora från hennes säng. Att se att drömmen inte alls var sann och att allt är som vanligt. Ändå kändes det som att det var viktigt att ta några minuter och busa med lillan nu på morgonen. Och att se henne skratta och le som bara hon kan. Viktiga minuter för att skapa den där underbara kontakten som bara finns mellan henne och mig. Att verkligen uppskatta det mest underbara jag har i mitt liv.

Det gäller att ta tillvara på de små tillfällena och stunderna då allt bara känns helt underbart. ♥


Foton från gårdagen.
Publicerat den

Här kommer bilder från gårdagen. Det blev en hel drös. Några i svartvitt och några i färg. Hoppas att ni tycker om dem. Bäst blev nog bilderna på Aurora och kusinen. ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ny profilbild.
Publicerat den

 
Det tog ett tag, men nu är den uppdaterad. :) Strax ska vi iväg med mina syrror och deras hundar ut i skogen en sväng. Ska bli skönt i detta väder! Tar med mig systemkameran. Så troligtvis blir det lite bilder här imorgon. :)


Den som sade..
Publicerat den

..att kunskap inte väger. Han ljög. Tänkte bara tala om det. Om ni nu aldrig tänkt på det förut. Åter till arbetet nu.



På dåligt humör?
Publicerat den

 
Nu blir du förhoppningsvis på bättre! Denna har jag på repeat nu medans jag pluggar. Det är ett faktum. Man blir på bättre humör med uppiggande musik i öronen. :)


Får hoppas att det vänt nu.
Publicerat den

Avlämning av Aurora gick superbra idag. Vi kom till dagis. Jag klädde av henne ytterkläderna och sen gick vi till avdelningen. Väl där inne gick hon fram till en fröken och sen vidare in i lekrummet. Inga som helst problem. När jag sedan vinkade för att jag skulle gå så kollade hon bara på mig och fortsatte med sitt. Då kändes det bra. Inget gallskrik och inga tårar. Det kändes super.

Nu har jag ätit frukost och snart ska jag och moster iväg en sväng. Sedan hoppas jag att jag hinner med lite plugg också. Det var alldeles för länge sedan jag fick något gjort på den fronten.

Hoppas att ni får en fin dag idag mina läsare! Och försöka att ta tillvara på det fina vädret. :) Jag ska försöka klämma in en promenad i eftermiddag också för att få lite solljus. 


Måndag med mycket.
Publicerat den

 
Denna dag har bestått av mycket sömn för min del. Jag gick upp vid halv tolv! Det var så skönt att äntligen få sova ut efter flera dagar med alldeles för lite sömn. Tack moster för hjälpen med Aurora! Det var underbart att få sova ut.

Idag var jag även iväg på en liten road trip till Nyköping för att hämta mina sista grejer hos N. Nu är det helt avslutat. Det känns okej. Det känns bra.
 
Dagen avslutades framför Familjen annorlunda. Jag älskar verkligen det programmet. Kan bero på att jag känner igen grejen med att ha en stor familj. ;)


Casa de mi padre.
Publicerat den

 
Är hemma igen från kryssningen. Men inte hemma hos mig utan hos min pappa. Hade lovat systrarna att vi skulle ses idag så då hamnade jag här. Själv är jag rätt trött just nu. Blev inte så många timmars sömn inatt. Haha. Fast det brukar det väl aldrig bli på kryssningar. ;)

Det var en riktigt trevlig kryssning. Plusset var att vi hittade lite roliga saker i Tax Freen. Jag köpte en ny parfym och ett par nya Converse. Jag sparade dessutom närmare tre hundra kronor mot om jag hade handlat samma saker i land. Alltid kul att spara pengar när man spenderar pengar. Minuset var att vi åkte fel i Stockholm på vägen hem. Nu får det gå några år, minst, till nästa gång jag kör bil i Stockholm. 

Och sedan var det riktigt mysigt att träffa Aurora igen! ♥ Det räcker gott och väl med ett dygn ifrån varandra för att jag ska uppskatta det jag har och att sakna mitt hjärta. ♥
 


Just det, just det!
Publicerat den

 
Får inte glömma brillsen. Är soool ute. Kan det var våren som är på intågande? Jag håller tummar och tår. Ni med också hoppas jag! :)


Att vara spontan.
Publicerat den

 
Igår bokade jag och min moster en kryssning. Bara sådär. Vi åker idag. Det är vad jag kallar att vara spontan! Och jag gillar det! Kommer att bli så sjukt kul! God mat, trevligt sällskap och barnledigt i ett dygn. Jag kommer njuuuta! Tycker verkligen att jag förtjänar detta efter några tuffa veckor.

(Och tack syster M för att du kunde vara barnvakt på så kort notis. Tack, tack, tusen tack! ♥ )
 


Så sant.
Publicerat den



New in!
Publicerat den

 
Idag inhandlade jag några nya pennor. Pro Markers heter de. De är en sorts turspennor som man kan rita med utan att det blir jätteskarpa streck och där man kan få en mörkare färg genom att rita över en redan ritad linje. Det tar nog ett tag innan jag lärt mig hur man använder pennorna på bästa sätt. Så här ser mitt första försök ut. Vad tycks? Jag tycker att det blev helt okej, men det tar nog ett tag innan jag lärt mig dem ordentligt som sagt.
 


Skola igen.
Publicerat den

Idag var det dags för den andra lektionen för mig på högskolan. Det skulle egentligen vara den tredje, men då jag hoppade en lektion då Aurora var sjuk, så blev det den andra. Lektionen idag gick helt okej, men för att vara helt ärlig tyckte jag att den var rätt långtråkig. Jag har svårt att se någon användning av det vi går igenom och detta gör mig tyvärr omotiverad och ofokuserad under lektionstillfällena.
 
 Nu är det två veckor till nästa gång och kanske att det är dags att börja skriva lite mer på arbetet också. Det gäller bara att jag finner ro och lust till att börja skriva. 


Att uppskatta de små sakerna.
Publicerat den

Det har varit en riktigt trevlig helg hemma hos min pappa. Vi har pratat, skrattat, kollat på en massa filmer, ätit gott, tagit långa promenader och jag har gosat med systersonen. ♥ Det blev till och med så att vi sov borta två nätter istället för en.
 
Det brukar vara kul att sova borta ibland, men det gör faktiskt att jag uppskattar min egen säng ännu mer. Jag kommer att sova som en stock! Hoppas att ni har haft en lika fin helg som vi. Nu är det dags att sova. God natt mina läsare!


Äntligen fredag!
Publicerat den

Idag väntas först besök från Aurora pappa. Nu var det ett tag sedan sist. Fyra-fem veckor mer bestämt. Det ska bli intressant att se hur lillan reagerar. Får se om hon känner igen honom och troligtvis släpper blygheten efter ett tag. Som det brukar göra.

Efter besöket ska vi knata hem till pappa/morfar. Där ska vi ha filmkväll och sover över och bara ha det mysigt med mina systrar. Och så får jag träffa och kramas med min systerson. ♥ Jag tror nog att Aurora kommer att ha minst lika trevligt som jag. Hon älskar sina mostrar!
 
Hoppas att ni också får en fin och mysig fredag!


Alla hjärtans dag.
Publicerat den

Även om man är själv och singel finns det anledning att fira denna dag. Bara för att man inte är tillsammans med någon finns det ju faktiskt andra i omgivningen som du bryr dig om. Denna fick jag nu på morgonen när jag lämnade Aurora på dagis. Så glad jag blev! Det första konstverk som lillan har gjort på dagis. Det värmde verkligen mamma-hjärtat. ♥


Sedan bestämde jag och min moster oss för att vi tillsammans med min kusin och Aurora skulle ha en mysig dag och äta lite gott. Jag bakade dessa morotskakemuffin till oss som vi kan mumsa på senare. Nu blev ni lite avundsjuka va? ;)


Hoppas att ni också får en fin dag. Oberoende av om ni tillbringar den tillsammans med en pojkvän/flickvän eller tillsammans med någon annan du bryr dig om. Kom ihåg att det alltid finns personer i din omgivning som du kan uppskatta och som bryr sig om dig. ♥


Till min älskade dotter. ♥
Publicerat den

 
When your mind is a black-out
And your heart is a hole
And you feel like you're left out
In the cold

I will come to the rescue
I'll be taking the fall
I'll be fighting beside you
Through it all

Cause', nobody loves you like I do
And nobody knows you better
When nobody else is there for you
I will be your one man army

Oh oh oh

I was under the ocean
I was gasping for air
I was reaching for heaven
But no one there, no

I was losing perspective
There was nothing to see
All my dreams were neglected
When you came to me

Noooow
Nobody loves you like I do
And nobody knows you better
And when you'll fight I'll fight for you
I will be your one man army, yeah

Oh oh oh

Your one man army

It's your air
I'm gonna breathe it
It's your blood
I'm gonna bleed it
It's your pain
I'm gonna feel it
It's your words
I'm gonna speak it

Cause', nobody loves you like I do
And nobody know you better
When nobody else is there for you
I will be, your one man army, yeah

Oh oh oh

Your one man army
One man army


Om jag hade vetat det då.
Publicerat den

 
Idag var jag med om något som för mig kändes lite surrealistiskt. När jag var gravid var jag väldigt besatt av att kolla på diverse program om att föda barn och om att vara gravid. Det var ju så intressant och spännande! Anledningen var väl egentligen att det kändes bra att se andra som var i samma sits som mig själv och som visade vad jag snart skulle vara med om.
 
Idag när jag satte igång tvn gick En unge i minuten. Ett program om att föda barn som jag faktiskt såg när jag var gravid 2011. Som mitt liv har förändrats sedan dess! Nu har jag en ettåring som springer omkring framför tvn med ett gosedjur i handen och som pratar konstant. Mitt liv har förändrats otroligt mycket, och på det stora hela till det bättre! Inte hade jag en aning om att jag inom några månader skulle få hålla mitt älskade barn i mina armar och att jag då skulle känna en kärlek så stor att den ibland gör ont. Jag älskar verkligen min dotter över allt annat och jag är nöjd med mitt liv som det ser ut just nu. Ibland kan jag inte vänta på alla fantastiska saker som vi kommer uppleva tillsammans. ♥


Dagens göromål. Visst ser detta kul ut?
Publicerat den

 
Idag har jag, medan Aurora var på dagis, strukturerat uppsatsen som jag ska skriva i vår. Själv tycker jag nog faktiskt att det är roligare att strukturera och förbereda för själva arbetet än att faktiskt skriva det. Men nu är alla förberedelser klara så jag har ingen ursäkt för att inte skriva den. Attans att det skulle gå så fort..



Publicerat den



Tillbaka på dagis.
Publicerat den

Idag är första dagen på dagis för Aurora efter kräksjukan och hemmavistelsen. Det var två veckor sedan sist. Det märktes när jag lämnade henne. För att göra det lite lättare satt jag kvar en stund och Aurora slappnade av allt mer. Men så fort jag skulle gå började hon grina. Lilla plutten då. Jag hörde verkligen paniken i hennes röst när hon grät. Men tur är ändå att jag vet att det går över och att fröknarna är bra och snälla mot Aurora.


Tröttdag och gratulationer.
Publicerat den

Idag har det varit en sådan där dag då jag mest har sovit. Jag har varit sååå trött. Jag förstår det inte riktigt. Sammanlagt har det säkert blivit tre timmar sömn mitt på dagen. Det får jag tacka min moster för. Utan henne hade det inte gått då Aurora far runt som en liten mini-bajsade-galning här hemma. Nu när hon är bättre i magen igen får vi byta blöjor ofta. Väldigt ofta. Men jag klagar inte. Så länge som Aurora mår bra är jag glad. ♥

Sedan får jag gratulera kusinen som tog körkort idag. Grattis grattis! Vi var nyss ute en sväng. Och det gick fint. Alltid lika bra med en till i familjen som har körkort.

Nu ska vi, jag och min moster, kolla film som jag hyrde när vi var ut och åkte nyss. Och bara ta det lugnt. Vi ska se Lockout. Jag har bara hört bra saker om den filmen så jag hoppas att den är bra.
 


Säger sitt eget namn.
Publicerat den

Igår lärde sig Aurora att säga sitt eget namn. Så sött! Hon säger "Ajåja". Första gången trodde vi inte att det var just det hon sade, men nu säger hon det hela tiden. Gullunge. ♥
 


Helgen som varit.
Publicerat den

 
Denna helg har jag knappt varit hemma. I fredags hade vi först besök av min syster A och hennes lilla son. Jag färgade håret och fick hjälp av syrran. Sedan var jag och Aurora hem till min pappa och där blev vi kvar över natten. Igår firade vi min mamma som skulle ha fyllt 49 år. Snart är det fem år av saknad. ♥ Åren har gått fort.

Så igår var jag och träffade tre av mina bästa vänner. Vi år tacos, drack lite vin och pratade en massa. Det var supertrevligt som vanligt. Jag gav bästaste Per en försenad födelsedagspresent. Ett presentkort på en tatuering. Hoppas att hon blev glad.

Idag kommer min ena syster över med två av hennes vänner då jag ska genomföra en liten studie på deras samtal. Detta till arbetet som jag ska skriva i vår. Hoppas att det går bra och att jag får bra stoff. Snart ska jag baka en paj som vi sedan tänkte bjuda på. Allt som allt har det varit en mycket trevlig helg med en massa roliga aktiviteter och jag har umgåtts med de bästa. ♥


Bakom chefens rygg.
Publicerat den

 
 
Den ena av mina garderobsdörrar går inte att stänga då jag har en hängaren som sitter överst på dörren och kommer emellan. Detta utnyttjar Aurora varje gång hon befinner sig i mitt rum. Det är samma visa varje gång. Jag-plockar-ut-allt-jag-bara-hittar-och-slänger-det-på-golvet. Själv finner jag det dock inte lika roligt då jag får plocka upp kläderna varje gång.


Som jag har längtat.
Publicerat den

Tjejkväll med bästa tjejerna nu! Kommer bli super! :)



I snön.
Publicerat den

 


Såååå glaaad!
Publicerat den

 
48h kräkfritt idag och jag vaknar upp och möter er pigg, glad och pratig bebis. Det kunde inte ha varit en bättre början på denna dag.

Aurora är som vanligt och har ätit välling som vanligt på morgonen. Jag är så glad! Vi är så glada! Det känns otroligt skönt. Nu ska vi äta frukost och sedan ska vi njuta av dagen. Hoppas att ni får en lika fin dag som vi!


24h.
Publicerat den

Det har nu gått 24h utan en enda kräkning, Ett steg i rätt riktning. Känns jävligt bra.


2012-02-06
Publicerat den

Då startade jag den här bloggen. Tänk att det har gått ett år sedan dess! Snacka om att tiden har gått fort! Och så mycket som har hänt.
 
Mina topp tre favoriter:
- Resan upp till mormor och morfar vid påsk.
- Resan ner till Skåne med N och Aurora i somras.
- Auroras utveckling och när hon började prata, gå och fyllde ett år!
 
Mina minst roliga minnen:
- Då Aurora ramlade ner från min säng.
- Kräksjukan. Värsta ever!
- Alla sömlösa nätter, som lyckligtvis är ett minne blott.
 
Det ska bli spännande att se vad 2013 och kommande år har att bjuda på. :)
 


Dag sex.
Publicerat den

Även idag har Aurora spytt. Sista gången var imorse vid tio. Dock har hon varit mer "som vanligt" idag, om man nu skulle kunna kalla det för det. Hon har pratat mer och varit mer med i allt som händer, men har trotts allt varit väldigt hängig. Hon har ätit lite och druckit lite, vilket har varit väldigt skönt och det gör oss hoppfulla. Nu MÅSTE det vända.

Vi har pratat med barn och de tyckte att det var bra att hon mådde bättre idag. Vi fick instruktioner om att fortsätta som vi gjort, men blir hon det minsta sämre imorgon ska vi ringa in och så får vi komma upp. Jag hoppas verkligen inte att det ska behövas. Jag vill inte att det ska behövas.


Dag fem.
Publicerat den

 
Allt jag kan säga är att den här dagen har varit hemsk. Den kvalar definitivt in på topp tio av de värsta i mitt liv. Säkert topp fem också. 
 
Dagen började med en mer eller mindre livlös bebis. Detta resulterade i ett besök på akuten och order om sked-matning av Aurora. Vilket inte är det lättaste. Vi fick order om att vänta tre minuter mellan varje sked. Hemskt när det enda hon ville var att äta. Som tur är verkar metoden ha fungerat och Aurora har behållit all vätskeersättning och välling. Snälla, låt mig nu få ett friskare barn imorgon. Skönt är dock endå att veta att fungerar inte detta är vi tillsagda att komma upp på barnavdelningen på sjukhuset. Läkaren vi träffade sade till och med att vi skulle hälsa från honom. Tur att det finns vettiga människor inom vården ändå.


Städat.
Publicerat den

Då Aurora har behållit maten avsevärt bra denna eftermiddag bestämde vi oss för att städa huset. Vi dammsög golven och skurade. Bort ska alla baciller! Bort, bort, bort! Vi har kokat napparna och flaskan. Imorgon ska jag sterilisera diverse leksaker och andra ytor.

Nu sover Aurora och jag hoppas verkligen att hon sover för natten nu. Jag hoppas också att hon inte väcker oss inatt av att hon har spytt eller bajsat. Jag hoppas, hoppas, hoppas!


Dagens snabba teckning.
Publicerat den

 
Vet inte riktigt vad jag tycker om denna. Känns nog alldeles för simpel och lite tråkig.


Steg för steg.
Publicerat den

 
 
 
 
 


Tecknat.
Publicerat den

Denna lyckades jag åstadkomma igår kväll, mellan spyorna det vill säga. Jag hittade en väldigt inspirerande blogg och kunde inte låta bli att testa själv. Jag har aldrig tidigare testat på denna teknik. Vad tycker ni? Jag tyckte att det var riktigt roligt och annorlunda. 
 
 


Dag fyra.
Publicerat den

Vaknade vid sex av att Aurora var hungrig. Jag gjorde välling och hon åt. Men sen kom det upp igen. Ännu en spydag. :( Fjärde dagen nu! Jag fattar inte att det inte går över. Jag förstår verkligen inte.

Allt jag kan säga är att jag har tur som har hjälp av min moster. Utan henne hade jag brutit ihop varje gång. Tack, tack, tusen tack!
 
Nu var det sex timmar sedan sista spyan. SNÄLLA låt det vara den sista!! Allt jag kan säga är att jag aldrig vill vara med om det här igen. Aldrig igen.


Utlåtande.
Publicerat den

Magsjuka. Så lät det hos läkaren. Inget nytt där. Bara att vänta ut det. Fy farao vad jag är trött på det här nu. Under de här dagarna har det spytts tio gånger. Jag är less, trött och färdig med det här nu. Jag har bytt väldigt otrevliga blöjor och duschat bebis om vartannat. Jag känner lukten av spyor överallt och ingenting känns fräscht. Snälla låt det här vara över nu. Aurora har behållit det hon ätit i fyra timmar. Snälla låt det vara över.


Dag tre.
Publicerat den

Spydag nummer tre idag. Fy vad trist det är! Nu har vi också en läkartid inbokad. Är orolig för lillan då hon är märkbart sämre idag. Nu tycker jag faktiskt att det räcker.