Hmm..
Publicerat den

Har precis pratat med tanten från Garant om systemkameran. Den känslan jag fick när jag lade på luren bådar inte gott. Hon sade att det var "olyckliga omständigheter" som hade gjort att kameran gick sönder. Skitsnack! Det var deras dåliga förpackning som läckte vilket sedan ledde till att min kamera gick sönder.

Hur som, tanten skulle i alla fall kontakta deras försäkringsbolag och så får vi se vad som händer. Jag vill inte och orkar inte med en massa strul från försäkringsbolag och dumma företag. Snälla, låt detta lösa sig smidigt och enkelt.


Bilder från Skåne-resan.
Publicerat den


Jag och Aurora vid Svaneholms slott.
 

Svaneholmssjön.
 

Aurora fick testa på att gunga för första gången.
 

Myskankan Elvis härjade på gården vid huset där vi bodde. (Måste vara den fualste anka jag någonsin sett.)
N som fotograf.
 

Stockrosor såg vi lite var stans. Helt klart en blomma som jag ska ha om jag någon gång flyttar till ett eget hus.
 
Turning torso.
 
En liten gladskit. (Förresten, kan ni se det lilla risgrynet?)
 
Jag och N.
 
 I Malmö. 
 
Solnedgång och Öresundsbron. 
 
Ales stenar.
 
Stenlämningen.
 
Utsikten vid Ales stenar.
 
Sandhjärta.
 
Jag och N.
 
Dessa får kan definitivt inte klaga på utsikten.
 
Och så sist en bild på en glad Aurora som jag tror hade en lika bra resa som jag och N.
 


Något bra och något mindre bra.
Publicerat den

Det är tur att det ska regna hela dagen idag. Då känns det helt okej att dagen kommer att bestå av packande.
 
Det är skitsvårt att packa med en bebis i famnen. Skulle jag kunna få två armar till?


Tatuering.
Publicerat den

Tar ett avbrott i packandet och lägger upp en bild på tatueringen. (Mongobilden på mig bjuder jag på.)
 


Hemma!
Publicerat den

Då var vi hemma igen efter en liten semestertripp. En vecka nere i Skåne med N och Aurora blev det. Vi fick låna ett litet hus av en av Ns vänner. Helt super var det! Vi har åkt runt varje dag och sett skånebygden och kusten. Aurora har varit superduktig i bilen och trivdes som fisken i vattnet. Vi har bland annat varit i Malmö och sett Turning torso (vilken inte var så fin på nära håll som på avstånd), åkt till Ales stenar (en skeppssättning (fornlämning), som rekommenderas starkt) och ätit en massa glass. ;) Det har varit en riktig supersemester. Jag har även tagit en massa bilder med min mobilkamera som jag lägger upp så snart som möjligt. 
 
Sedan har ju inte semestern bara varit bra heller. (Lite missöden är väl standard.) Jag kan nämna tre mindre bra saker som hände under resan: 
 
1. Min systemkamera dog under resan ner. En förpackning soyamjölk började läcka i kylbagen som låg över min systemkamera. Ja ni kan ju gissa hur det gick. RIP. (Jag har tagit kontakt med Garant för att se om jag kan bli kompenserad.)
 
2. Regnovädret som vi tvingades åka igenom på vägen ner. Det regnade så mycket att vi var tvungna att köra 70-80km/h på motorvägen. Vi två tillfällen stannade vi till och med då det inte kändes säkert att köra längre.
 
3. När vi kom hem tillbaka till Nyköping fick vi punktering på bilen. Riktigt roligt (läs inte alls) att få punktering när man är supertrött efter att ha suttit i bilen hela dagen. Det var nästan så att man frågade sig själv om man skulle skratta eller gråta. Tur att jag har en karl som kan bilar.
 
Men men.. så kan det vara. Nu är vi hemma i Nyköping och ska snart bege oss hem till mig. Imorgon blir det att stresspacka för på lördag smäller det! Är lite stressad över flytten får jag faktiskt säga. Men det ska nog gå bra för jag får ju iaf hjälp av släkt och vänner. 


Upplysning.
Publicerat den

Aurora har för tillfället två väldigt fina blåmärken i ansiktet. Ett på höger kind och ett mitt emellan ögonbrynen. Detta har hon alldeles själv lyckats tillfoga sig. Ibland tror jag att hon tror att hon kan mer och är stadigare än hon faktiskt är. Kanske är det så att hon är en fjärdedels spindelapa eller något också.
 
Jag tänkte bara meddela er detta. Jag är alltså alldeles oskyldig till dessa blåmärken. Det vore hemskt om folk skulle tro att jag misshandlar mitt barn eller något sånt avskyvärt. Aurora är bara en väldigt nyfiken bebis som inte har koll på kroppen ännu.


Blocket-kap.
Publicerat den

Ibland har man en väldig tur. Jag gjorde ett riktigt kap igår på blocket. En längre tid nu har jag funderat på att köpa en sittvagn till Aurora. En lite smidigare vagn än den Brio-vagn jag lånat. Igår hittade jag alltså en vagn på blocket. 200kr skulle mannen ha för den. Galet billigt. Knappt använd var den heller. Däcken såg helt nya ut. Vagnen var kanske inte precis så liten som jag hade tänkt mig, men den var mindre och väger mindre. Vilket var huvudsaken. Märket var Betini Chariot. Märket har jag aldrig hört talas om, men det gör ju inte vagnen sämre för det. Nöjd mamma.
 
Måste säga att det även var riktigt kul att se N testköra och undersöka vagnen innan jag bestämde mig för att köpa den. Så kul att se att han verkligen är engagerad och intresserad av allt som gäller Aurora. Då blir jag ännu gladare i mammahjärtat.


Status.
Publicerat den

                                                                    Facebookstatusen uppdaterad.


Bläck.
Publicerat den

Aurora. Yes, så står det numera på min handled. Igår var jag och syster C och tatuerade oss. Jag tatuerade in min dotters namn och syrran tatuerade in ett hjärta med ordet "Mamma". Vi blev båda riktigt nöjda. 
 
N tyckte att jag såg iskall ut när jag tatuerades. Jag rörde inte en min. Haha. Nemas problemas. Har jag fött barn så är inte en tatuering så mycket att hänga i julgranen. ;)
 
Jag kommer med bild så snart som möjligt. :)


Kräftskiva.
Publicerat den

Idag ska vi iväg på kräftskiva hemma hos min pappa. Ska bli superkul. Kommer träffa lite släktingar och får umgås med familjen. Kommer garanterat att bli en av de sammankomster man minns.
 
För närvarande sitter jag hemma hos N i Nyköping. Vi har en del att göra innan kvällen. Men det ska nog gå ihop sig. Om det är något jag kan så är det att planera och så är jag en jäkel på logistik. Som mamma kan man inte vara annat. ;)
 
Hoppas att ni också får en superbra fredag!
Kram


Rekord.
Publicerat den

Idag sov Aurora till 08.45. Det är definitivt ett rekord. Jag sov inte lika länge utan vaknade vid 06. Som vanligt. Inte det roligaste precis, men jag fick äta frukost i min egen takt och hann till och med vila en stund innan lillan vaknade. Det var skönt.


Onsdag.
Publicerat den

 
God morgon på er! Idag har vi varit uppe sedan 05.40. Ingen sovmorgon alltså, men jag klagar inte. Aurora sov mellan 19 och 05.40. Riktigt skönt att inte behöva gå upp mitt i natten för att mata lillan. När hon vaknar brukar hon sitta i sängen ett tag innnan det är dags för frukost så då kan jag ligga och dra mig en stund i sängen medan jag ligger och lyssnar på lillan.
 
Idag väntar vi besök gånger tre. Först ska Auroras pappa komma och hälsa på igen. (Han var här i måndags och träffade Aurora.) Sedan ska en gammal klasskompis komma förbi med ett par flyttlådor som hon har lånat av mig. Och sist, men absolut inte minst, ska N komma över. Det ser jag verkligen fram emot. :)
 
Hoppas att ni får en finfin dag mina läsare!


Välkommen!
Publicerat den

Så idag fick vi säga hej och välkommen till Auroras första tand. Den syns inte så mycket än (Aurora är inte så villig i att låta mig kolla efter), men man känner helt klart något vasst i nedre käken på vänster sida. Ska bli kul att se det lilla riskornet komma fram. Så spännande!


Sun, please?
Publicerat den

Vädret blir sakta men säkert allt sämre. Känns nästan som att hösten är här. Tiden har gått alldeles för fort. Kan det inte vara sommar några månader till? Jag vill det. Jag behöver det.


Nu var det klippt.
Publicerat den

Jag har funderat ett tag nu på att klippa Aurora. Hon har haft världens kaluffs mitt på huvudet och en väldigt lång lugg, så lång att den gick ner i ögonen på henne. Därför tog jag tag i saken nu på morgonen. Klipp, klipp sade det. Blev kanske inte så superbra, men det växer ut igen. Är ju även ovan vid att se hjärtat med kort hår. Höll på att skratta ihjäl mig när jag hade tagit första saxtaget. Aurora undrade nog vad jag höll på med som var så roligt. Gullehjärtat.

Samtidigt passade jag på att sätta in det hår som klipptes av i boken om Mitt första år. Det var även en av anledningarna till att jag klippte henne. Jag måste ju komma ihåg att fylla boken med en massa information och bilder, som ger henne glädje senare i livet.               
 
                                                                              Nyklippt Aurora.
 
                                                                                Locken.


Music.
Publicerat den

 
 
Måste tipsa er om det här gänget. Norlie & KKV. Så bra musik. Jag och N var och såg dem på Å-festen i stan för ett tag sedan. Riktigt bra spelning. Nedan är en av deras låtar. Lyssna! Du blir inte besviken.
 


Sju månader.
Publicerat den

                                                   Aurora på sjumånadersdagen. Liten blir allt större.
 
Jag gillar:
-
Krypa omkring och upptäcka världen. Oj så mycket det finns att upptäcka!
- Att åka bil. Ett av de ställena som jag är mest nöjd på.
- Klättra upp för trappor. Den nya färdigheten övas det flitigt på.

Jag gillar inte:
- Att bli pillad i näsan. Det absolut värsta som finns!
.När mamma försvinner ur rummet. Beror i och för sig på om jag är själv och på vem som håller i mig. Ibland är det okej.
- Att vara trött. Då förvandlas jag till en galen monsterbebis.


Time to get crackin' with packin'.
Publicerat den

För tillfället ser lägenheten ut som ett bombnedslag då jag började packa ordentligt idag. Jag frågade N (killen jag träffar) om vart man ska börja packa. Jag fick svaret att man helt enkelt bara får börja någonstans. Bra svar. Nu kan jag inte skjuta på det längre. Två och en halv vecka kvar. Crazy!
 
Jag har nu som sagt börjat packa. På tre ställen. Samtidigt. Det är helt enkelt så jag packar. Ordning finns i kaoset. Faktiskt. Även om man inte skulle kunna tro det. Aurora far runt i gåstolen och spanar in allt innehåll i lådorna. Är säkert intressant för henne då det nu finns mycket som man kan undersöka. ;)
 
Ska försöka skriva några fler inlägg idag. Med lite bilder. Det var det alldeles för länge sedan jag lade in det här.
 
Ha det bra så länge!


Så här är det.
Publicerat den

Tycker att ni mina läsare förtjänar ett litet svar till varför det har blivit mycket längre mellan inläggen här på bloggen.
 
Nu är det så att jag har börjat träffa en kille. Vi dejtar och träffas väldigt ofta. Jag har helt enkelt inte tid eller ro att sätta mig ner och skriva inlägg. Har inte heller fotat speciellt mycket, nästan inget alls faktiskt, vilket också gör att bloggen blir lidande. Så nu vet ni.
 
Jag och Aurora lever och mår bra. Vi är bara inte hemma lika ofta utan är ute och lever livet istället. ;)


Nu ni!
Publicerat den

 
Ser ni vad jag ser! EN månad kvar. The countdown has begun!


Ont.
Publicerat den

Tror att jag har åkt på öroninflammation i höger öra. Väntar för tillfället på ett samtal från vårdentralen för att kontrollera mina farhågor. Får se om det blir ett besök hos farbror doktorn idag. Vill inte, men gör nog allt för att denna smärta ska försvinna.

Önska mig lycka till!