Lite galet.
Publicerat den

Testade kaviar nagellack som jag köpte på Ullared dagen till ära. Man kan väl säga att det är som små kulor som man fäster på naglarna med vanligt nagellack. Lite klurigt att få dit, men det blev rätt snyggt tycker jag. Väldigt annorlunda var det i alla fall. ;)
 
 
 
 
 


Calling Mr Lettuce.
Publicerat den

 
 
Igår på vägen hem från affären hörde jag plötsligt Aurora prata väldigt mycket där hon satt i bilstolen. När jag kollade på henne satt hon och pratade i en salladsdressingspåse som att det var en telefon. Mycket och högt! Gulligare ungen får man leta efter. Det är verkligen roligt att se henne prata med en sådan inlevelse. Älskade unge. ♥


Så var det sått.
Publicerat den

 
Nu är det bara att vänta. Vattna. Gallra. Vänta lite mer. Och vänta ännu lite mera. Och om några veckor har vi förhoppningsvis egna grönsaker. Kommer bli super! 


Morgonträning.
Publicerat den

 
Redan innan Aurora fick komma upp idag begav jag mig ut på en timme stavgång. Så skönt! Det var jag och gamlingarna. Haha. ;) Väl hemma möttes jag av en jätteglad Aurora i dörren. Älskade lilla plutt. ♥


Ute i det gröna.
Publicerat den

Medan vi andra fixade med trädgårdslandet idag gick Aurora omkring här hemma på tomten. Hon klappade maskar, plockade med stenar och njöt av solen. Så underbart det är med tomt och vår!
 
 
 
 


Ullared.
Publicerat den

Resan idag gick riktigt bra. Vi kom fram till åtta. Shoppade till elva. Åt lunch. Sedan shoppade vi lite till. Vid ett bar det åter igen hemåt och vi var tillbaka vid sex. Allt som allt var vi borta i femton timmar. Inte illa med tanke på att vi åkt över åttio mil också. Här kommer lite bilder från dagen.
 
 
 
 
 
 
Jag handlade allt mellan himmel och jord. Jag köpte frön så att vi kan så i trädgårdslandet. Jag köpte lite kläder och en baddräkt till Aurora. Jag köpte ett soltält som Aurora kan använda på tomten i sommar samt hink och spade som hon kan leka med. Till mig själv köpte jag en massa träningskläder. Det var verkligen på tiden! Och nu är jag riktigt taggad på att ge mig ut imorgon. Sen om det blir så att jag kör stavgång eller intervaller får jag helt enkelt se. Hade jag haft tid hade jag nog gjort båda. Haha. För övrigt såg vi Ola-Conny i varuhuset. Stackarn hann nog inte med så mycket jobb då besökare hela tiden ville skaka hand och prata med honom.


02.50.
Publicerat den

Inatt drar jag med Syster M, hennes kille och kompis till Ullared! Fasen vad kul vi ska ha. Jag kommer med största sannolikhet vara helt slut när vi kommer hem, men det är det helt klart värt. Jag ska försöka fota lite där nere sen så ni får se vad vi har haft för oss.
 
Nej nu är det dags att hoppa i säng för mig! Hoppas att ni får en trevlig fredagskväll mina läsare! :)


Kryssningen i punkter.
Publicerat den

- Kryssningen började bra. När vi hade parkerat bilen i båten tappade jag mina nycklar rakt ner i ett äckligt, skitigt och vattenfyllt hål i golvet. Bra start på resan. Not!
- Vid middagen och buffén möttes vi av en väldigt otrevlig servitris. Hon var väldigt oförstående då vi kom med två vagnar och behövde ställa dem någonstans. Jobbar du inom serviceyrket behöver du kunna ta dina kunder!
- Gamlingar som försökte tränga sig i matkörerna. "Ställ er längst bak i kön!!!" Jag är inte sen på att säga till sådana puckon.
- En fullsmockad buffé gjorde att det tog över trettio minuter innan jag fick mat. Och Aurora. Tack hjärtat för att du var så tålmodig.
- Natten började bra. Faktiskt. Aurora började kvällen med att sova i vagnen. En timme efter att jag, syster A och Devin hade somnat vaknade Aurora. Sedan var hon vaken tre timmar! Fy vad jobbigt det är att inte få sova normalt på natten. Men jag var faktiskt ändå rätt pigg på morgonen. Som tur var hade inte Syster A och Devin blivit så störda under natten heller utan det var mest jag och Aurora som låg vakna medan de andra festade på.

Nu låter det som att kryssningen bara var skit, men det stämmer inte. Jag och syster A hade riktigt trevligt då vi promenerade omkring på båten. Vi satt till och med ute och njöt av solen en timme medan barnen sov i vagnarna. Maten var supergod och det var trevligt att umgås med familjen. Men nu får det faktiskt ta ett tag innan jag åker på en kryssning igen.
 


Ytterligare en jämförelse.
Publicerat den

Den här gången tar vi på syster M och hennes hund. Vad tycker ni? Rätt lika va?
 
 


Teckning av Syster M och Kido. Steg för steg.
Publicerat den

Här kommer steg för steg på syster Ms teckning som hon fick i födelsedagspresent. Jag är nöjd. Hoppas att hon är det också. Tyvärr kan jag inte hitta bilderna som jag tog precis i början på teckningen. Skumt att de bara kan försvinna. Får hoppas att det går bra ändå.
 
 
 
 


För övrigt, bara sådär..
Publicerat den

..så drar vi på kryssning idag! Min mormor som följde med ner hit efter begravningen fyller nämligen 75 i maj så därför bestämde vi oss för att dra ihop familjen och dra på kryssning. Vi åker sällan iväg allihopa (minus två av mina systrar tyvärr) så det här är något jag sett fram emot sedan det blev bestämt.
 
Dock är jag lite orolig och nervös inför att ha Aurora med på en kryssning. Under de vakna timmarna kommer det säkert att gå superbra, men det är läggningen och sovandet som jag funderar kring. Aurora har alltid varit ett barn som sover bäst själv i egen säng. Att sova i samma säng som mamma har för mig inneburit fler vakna timmar än vad jag hoppats på. Mysandet har istället slutat med en speedad, petande, pratande och sparkande bebis. Jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det i en hytt på några få kvadratmeter. Kanske får hon helt enkelt sova i vagnen. Eller på en madrass på golvet. På något sätt måste det ju gå. Tur är väl att syster A och Devin ska med också. Så slipper jag kanske sitta i hytten själv hela kvällen i alla fall. ;)


Under construction.
Publicerat den

Försöker göra lite ändringar här på bloggdesignen, men det blir inte som jag vill. Därför får det vara en tillfällig design nu några dagar tills jag får det att fungera som vanligt igen. Hoppas att det är okej för er mina läsare.
 
Uppdatering: Jag tycker om designen som jag hittat nu, men av någon anledning är fortfarande arkiv-delen längst ner på sidan. Jag har skickat en fråga om det till herrarna och damerna på blogg.se så får jag se om jag får något svar om vad det kan vara för fel. Fast, har ni någon förklaring mina läsare så tar jag mer än gärna emot tips om vad felet kan vara. :)


Den känslan.
Publicerat den

Den känslan när man ställer sig på vågen och den visar -10kg. Hur stolt blir man inte över sig själv då!? Glad Mami här alltså! :D Det är så jäkla skönt att veta att allt slit inte är i onödan. Sen att jag är så mycket piggare och gladare är ju ett stort plus det också. :)


Vet inte vad som hänt.
Publicerat den

Av någon anledning har alla kategorier och det som står på vänstra sidan på bloggen hamnat längst ner på sidan. Jag har ingen aning om varför. Men jag ska undersöka saken när jag får tid. Kanske blir det till och med så att jag byter bloggdesign. Vi får se..


Dagens Mami.
Publicerat den

 
Så här såg jag ut idag. Jag älskar min klänning. ♥ Den är så somrig och fin. Love, love, love! För övrigt sprang jag omkring med ballerina hela dagen. Dagen har varit så fin och varm. Underbara vårdag!


Tårtorna.
Publicerat den

Här kommer bilder på de tre tårtorna. Jag blev riktigt nöjd med både utseendet och smaken. Syrran var också nöjd vilket var huvudsaken. Själv tyckte jag att tårtorna smakade mycket bättre än jag trodde att de skulle göra. Plus på det! Från och med imorgon tar jag emot beställningar. (Haha, inte riktigt. Det där var bara ett skämt. Sammanlagt lade jag nog ner tio timmar på tårtorna. Det räcker gott och väl för ett tag framöver. ;)) 
 
 
 


Förberedelserna är igång.
Publicerat den

Första lagret består av Ahlgrens bilar-fluff och andra lagret består av hallongrädde. Hur gott låter inte det på en tårta egentligen? ;) Imorgon bitti ska jag garnera alla tre tårtor. Kommer bli skoj!
 
 
 
 
 
 
 
 


Hur skönt väder fick vi inte idag då!?
Publicerat den



Hej hopp!
Publicerat den

 
Dagen idag började med en timmes stavgång för min del. Sedan har vi fixat och donat här hemma. Moster har för tillfället vänner över som ska fira henne då hon fyller år på måndag. Vi ska äta lunch och fika.
 
Aurora mår bättre idag. Hon känns fortfarande varm, men är mycket piggare och gladare. (Som ni ser på bilden.) Hon är inte alls lika gnällig som tidigare vilket bådar gott inför morgondagen. :)
 
Ikväll ska jag lägga på fyllningen på tårtorna så att det är förberett till imorgon. Det blir en tidig morgon imorgon. Flera timmar kommer bestå av tårtfix. Vilket jag faktiskt ser fram emot! Kommer bli kul. :) Är väl bara bra att jag har något att göra så att tiden går fort så att jag inte tänker på att jag faktiskt ska läsa en text på dopet. Usch, nu blev jag lite nervös! Men det kommer nog gå bra. :)


"Mamma, jag vill också ut och springa!"
Publicerat den

 
Att plocka med skorna som finns i skohyllan och sätta på sig dem är jätteroligt tycker Aurora. Så här såg det ut igår. Gullunge! ♥


Febern fortsätter.
Publicerat den

Även denna dag går i feberns tecken. Aurora är lugnare och gnälligare än vanligt. Inte så konstigt egentligen. Just för tillfället ligger lillan och sover sött i sin säng. Bra att hon vilar.

Idag har vi inte så mycket inplanerat utan det blir att ta det lugnt hemma. Något som jag däremot måste göra är att börja fixa fyllningen till tårtorna. Jag ska förbereda Ahlgrensbilar-fluff som kommer vara på ena lagret. Hur gott låter inte det egentligen? 


Regn och åter regn.
Publicerat den

Så har det sett ut idag. Det har omväxlande regnat mycket och lite. Vädret stoppar dock inte mig! Det finns inga dåliga väder. Bara dåliga kläder. Som man brukar säga. ;) Femtio minuters stavgång i regnet blev det idag. Riktigt skönt! När jag kom hem hade dock Aurora fått komma hem från dagis. Tydligen hade de mätt upp över 38 grader i temp och så var hon hängigare än vanligt. Så nu har vi en liten sjukling här hemma. Jag hoppas verkligen att hon bli frisk snart igen. Till helgen ska vi ju på dop och då vill jag inte ha en sjuk dotter.
 


Första utefikan.
Publicerat den

Igår tog vi en första fika ute på altanen här hemma. Riktigt nice om ni frågar mig! Det var soligt och varmt. Säkert hela tretton grader. Dock blåste det rejält vilket var ett minus. Fler sådana här dagar tack!

 


En jämförelse.
Publicerat den

Sånt är väl alltid kul? Här kommer originalbilden på Devin som jag ritade av och sedan min teckning.
 


Teckning av Devin. Steg för steg.
Publicerat den

 
 
 
 
 
Som jag höll på med denna teckning. Sammanlagt gjorde jag om detta motiv två gånger och två andra motiv en gång var. Jag höll på att slita mitt hår! Jag visste inte att det skulle vara så svårt att rita denna lilla knodd, men nu när den är färdig måste jag faktiskt säga att jag är nöjd med den.


13 månader.
Publicerat den

 
Det är 13 månader mellan bilderna och jag säger bara, oj! Oj, vad det har hänt grejer! Det här är varför det är kul att ha bilder sparade på Aurora sedan hon var liten. Nu kan jag verkligen se att hon inte är en bebis längre utan ett barn. Min lilla plutt börjar bli stor!


Min ängel. ♥
Publicerat den

 
 
Det finns ingen mer underbar än dig. Din doft, ditt prat, ditt skratt, dina små och söta händer och fötter, ditt dåliga humör när du inte får som du vill och dina supergulliga danser du gör när du hör musik. Dina försök att krama figurerna i böckerna du läser och dina små rop på mamma som kommer med jämna mellanrum. Ja hela dig! Jag hoppas verkligen att du vet hur mycket jag älskar dig. Även om du inte förstår de orden när jag säger dem till sig så hoppas jag ändå att du vet. Jag har alltid älskat dig och jag kommer alltid älska dig. ♥


Pysselstuga.
Publicerat den

Sedan igår har jag haft en pysselstuga kvällstid. Till helgen är det dags för dop av min systerson och jag har blivit satt på att göra tårtorna. Kul tycker jag! Den här tillverkade jag nu ikväll. Söt va? :) Färgerna på tårtorna går i vitt och blått. Bilder på tårtorna kommer självklart sen.
 


Det ska väl synas?
Publicerat den

Det ska väl synas att man är ute och använder skorna. Men att gå rakt över en genomblöt gräsmatta var kanske inte det smartaste. Haha.
 


Sneak peek.
Publicerat den

Okej det blev så att jag köpte klänningen till dopet. Det var det eller gå naken. Och jag tror nog faktiskt att alla som närvarar vid dopet (framför allt prästen) helst ser mig iklädd någon form av klädesplagg. Så jag hade inget val egentligen. Eller hur? Nej precis. 
 
Här får ni en liten titt på i vilket tyg klänningen är i. Jag gillar verkligen klänningen. Den får mig att känna mig väldigt kvinnlig. Plus på det! 
 


Morgonträning. I like!
Publicerat den



I present.
Publicerat den

I onsdags fyllde mina kära småsystrar år och idag ska vi fira dem. Av mig i födelsedagspresent ska de få en varsin teckning. Syster A på sin son och syster M på sin hund Kido och henne själv. Så här ser teckningarna ut. Egentligen var jag klar med syster As teckning redan i januari och teckningen till syster M i onsdags. Jag har velat lägga upp dem här länge, men inte kunnat då syrrorna ibland läser bloggen. Men nu var det äntligen dags. Vad tycks? :)
  
 
 
Jag tänkte även lägga upp steg-för-steg bilder här snart. Så håll utkik!


Vare det liv!
Publicerat den

Kolla vad jag såg alldeles nyss! Hur glad blir man inte? Komsi komsi mina små Doroteablommor. Se till att växa er stora och starka nu så vi får en fin trädgård i sommar! :)
 


Älskade vagn.
Publicerat den

Aurora älskar verkligen att åka vagn. Så här ser det ut här hemma just nu. Varför sitta i soffan när man kan sitta i vagnen och kolla på tv?



Halsont.
Publicerat den

Japp. Idag vaknade jag med ont i halsen. Hur kul var det på en skala egentligen? Jag har inte tid att vara sjuk! Och jag som hade planerat in en intervallstur idag när Aurora var så dagis, men det blev det inte alls. Jag läste på om halsont och träning och tydligen ska man vara väldigt försiktig då man har ont i halsen. Detta resulterade i att jag tog mig en promenad istället. Vilket i och för sig skönt det också, men lite trist när jag var inställd på träning.
 
När jag kom hem åt jag lunch och sedan begav jag mig ut i trädgården för att klippa häckar, men det var jobbigare och krångligare än jag trott. Maskinen jag skulle använda var tyngre än jag trodde och axlarna dog typ efter några sekunder. Sedan var det riktigt svårt att få det rakt när jag knappt orkade använda maskinen. Hur som, jag gav det en chans men nu får jag nog prata med pappa och be om hjälp. Tur att jag har en händig far. ;) För övrigt var det riktigt skönt väder ute idag. Plus sju-åtta grader och sol. Vårväder delux! 


Nytt liv.
Publicerat den

I förrgår planterade min mormor om blommorna här hemma och då passade jag på att så lite frön. Doroteablomma blev det. Sedan planterade vi Penséer i krukor. Så nu är det vårfint ute.
 
 
Nu väntar vi bara på att de små skotten ska komma upp. Ska bli kul att se hur lång tid det tar.
 


Den lovade listan.
Publicerat den

Så nu tänkte jag skriva lite mer om vad vi hade för oss uppe i norr förra veckan. Jag nämner de större sakerna för det är det jag kommer ihåg.
 
- Jag körde bil sammanlagt 126 mil på två dagar. (En resa upp och en resa ner.) Huvudet var som bomull när vi väl var framme, men resan gick superbra! Aurora skötte sig galant och gnällde praktiskt taget ingenting.
- Jag var ut och körde intervaller tre gånger och fy farao vad jobbigt det var! Kylan, höjden och en tråkig sträcka gjorde träningen till en pina.
- Vi var på begravning av min morfar. Aurora skötte sig utmärkt. Jag fick springa efter henne några gånger då pianot och kistdekorationerna blev lite väl intressanta, men annars var hon jätteduktig. Vi fick även träffa släktingar och vänner till min morfar. En av mina morfars vänner sade faktiskt, när jag berättade vem jag var, att jag var väldigt lik min mamma till utseendet och att han då förstod vem jag var. Det värmde. Det är skönt att veta att jag har min mamma "nära".
- Ja såg min mormor göra klimp till köttsoppa och fick själv testa på hur man gör det. Så nu kan jag det.
- Aurora lärde sig att säga flera nya ord! Hon är en riktig fena på att härmas. Nu säger hon bland annat "hej då" och "täcke". "Hej då" är typ det sötaste hon sagt. Man riktigt smälter inombords.
- När min pappa och systrarna P och M kom upp lärde sig även Aurora att sitta på pottan. Moster M demonstrerade hur man skulle göra och då var det kul att sitta på pottan tyckte Aurora. Moster Micki och Aurora satt sedan på toaletten en stud och läste bok medan Aurora satt på pottan. Plötsligt reste sig Rora upp och då hade hon kissat! Ett stooort steg i rätt riktning. Min första tanke var: "Shit, snart kör hon väl bil också!" Haha. Men riktigt roligt och Aurora tyckte att det var jättekul när vi alla klappade händerna och sade att hon var duktig. Gullunge.
- Aurora har även jagat min mormors katt titt som tätt. Stackars Findus fick stå ut med mycket. Haha. Men han var hur snäll som helst. Aurora kramade, kände och drog i pälsen. Aurora satt även och stirrade på honom när han åt, men han gjorde ingenting. Snällaste katten ever.
 
Det var lite om norrlandsresan. Det hände mycket på några dagar. Både bra och mindre roliga saker. Som avslut kommer några bilder från dagarna i norr. Det är inte de bästa bilderna, och det blev inte att jag tog så många heller faktiskt. Mobilen låg ju typ död så jag hade inte med mig den överallt.
 
 
 
 
 


Rockar pannband.
Publicerat den

 
Dagens runda gick bra idag. Hade min nya träningsjacka på mig. Och så lånade jag mosters pannband. Kände mig lite retro. ;) Haha. Fy farao vad skönt det är att ha kommit hem igen och kunna träna som vanligt och ta den vanliga rundan! Älskar det.


Dagen och trädgårdsfix.
Publicerat den

Idag har vi haft fullt upp. Vi har promenerat på stan och lunchat. Jag har letat en vår/sommarklänning som jag kan ha på min systersons dop. Jag hittade en som var riktigt fin, men som var lite dyr. April månad ser ut att bli en dyr historia så jag måste fundera lite mer på om jag ska köpa den eller ta något som redan finns hemma.
 
När vi kom hem drog vi igång och rensade och städade i trädgården. Vi har sågat, klippt och krattat. Vi var säkert ute i två timmar och det blev flera högar med rensade grenar, kvistar och löv. Det känns bra. Nu väntar vi bara på att det ska bli varmare så att vi kan fixa ännu mer. Planen är att flytta trädgårdslandet och plantera ut blommor. Jag tänkte även så lite fröer. Om det blir direktsådd eller förodling måste jag spåna mer på. Det är kul med blommor och trädgård!


Ett sådant fint välkomnande.
Publicerat den

Vad glad man blir när det hänt en del i trädgården på en vecka. Välkommen säger vi till våren!
 
 


Auroras nya hak.
Publicerat den

Fyndade detta leksakstält idag på en barnloppis. Plus mycket annat så klart. ;) Aurora älskar sitt nya place. Tjugofem kronor var det helt klart värt! :)



Hemma igen!
Publicerat den

Så nu är vi hemma igen. Eller egentligen kom vi hem igår, men då var jag alldeles för slut för att skriva. Att köra bil i åtta timmar gör en helt mosig i huvudet. Haha.
 
Jag ser att ni är några stycken som har kollat in här om dagarna. Vad roligt! :) Tyvärr lite mindre kul för er då jag inte skrivit några inlägg. Anledningen är, som jag skrev tidigare, att jag har haft en mobil som varit död. Typ, mer eller mindre. Jag har inte kunnat ringa, sms och internet har jag bara kunnat drömma om. Att låna min mosters mobil har jag inte heller velat göra hela tiden. Men bloggen har varit i mina tankar. Det lovar jag er.
 
Snacka om att jag har känt mig isolerad. Men nu är jag äntligen tillbaka till verkligheten igen. Jag tänkte försöka skriva en liten lista på saker som jag och vi har varit med om under veckan som gått. Ska försöka hinna med det ikväll. Självklart kommer det några bilder också. :)