Dåligt uppdaterat.
Publicerat den

Jag vet, jag vet. Sov hemma hos pappa igår natt och ska göra det även inatt. Detta är anledningen till det dåliga uppdaterandet.

Just för tillfället sitter jag och minsta syrran och kollar på film. Hotell gylllene knorren. Inte mitt val av film, men ändå helt okej. Heja Pyret! ;)
 
Sedan tänkte jag bifoga en bild, men det fungerade inte alls. Tekniken är bra, när den väl fungerar. Suck.


Titta, sitta!
Publicerat den

Nu sitter Aurora. Stora tjejen! Det har hon faktiskt gjort i några veckor nu, men hon blir allt mer stabil och sitter längre och längre. Nu kan hon sitta tio-tjugo sekunder själv innan hon får slagsida. ;) Haha.
 
 
 
Rättelse: Hon har setat några minuter bredvid mig i soffan nu. :) Alltså mycket mer än tio-tjugo sekunder! :D
 


Fredag, igen.
Publicerat den

Förstår inte riktigt vart veckorna tar vägen. Helt galet. Är samtidigt ganska dagvill vilket inte hjälper mig att hålla koll på dagarna.

Idag ska vi åka iväg på en liten roadtrip med några av Auroras mostrar. Kul ska det bli! Sedan finns det en ganska stor chans att vi hamnar hemma hos pappa/morfar. Fredagsmys med systrarna kanske? Och lite avlastning skulle vara skönt. Aurora har precis kommit in i den där perioden då hon mer eller mindre bara skriker om jag går ut ur rummet. Bara jag går in i köket och gör frukost så leder det till ett skrikanfall. Jobbigt vill jag lova.
 
Det är verkligen tur att jag har min familj. Vet inte vad jag skulle göra utan dem. ♥
 


Gårdagen.
Publicerat den

Hade en väldigt trevlig dag igår. Lunchade med Linda, en klasskompis från grundskolan, vilket sedan mynnade ut i en liten rundvandring på stan. Var lite roligt faktiskt att det bara var hon och jag som sågs. Annars brukar det alltid vara vi och några tjejkompisar till, inte för att det är något fel på det, men det är sällan vi träffas ensamma bara hon och jag.

Under vårt vandrande på stan kollade vi in rean och sedan letade vi efter en enfärgad maxiklänning (långklänning) till mig, men det verkar omöjligt att hitta. :( Jag fyndade dock ett par skor på rean. Ett par sommarskor. 99kr gick de på. Tidigare hade de kostat 349kr. Inte illa om ni frågar mig. :)
 
Här har ni fyndet!
 
 
 
 


Nattning.
Publicerat den

Igår kväll tog det 12 minuter innan Aurora somnade. Framsteg efter framsteg. Glad mami.
 


Fascinerad.
Publicerat den

När vi var till min pappa senast visade moster M Teletubbies för Aurora. Därför tänkte jag att jag skulle visa henne det hemma också.
 
Då blev hon väldigt intresserad och fascinerad av de små runda gubbarna. Det blev hon även denna gång. Dock är det lite svårt att ta och smaka på de små gubbarna när de är inne i datorn. ;)
 
                                                Komsi, komsi era små knubbisar. Er skulle jag vilja tugga på.
 
Den här var det vi kollade på.


Nehe, ne. Den gubben gick inte.
Publicerat den

 
Igår köpte jag majsvälling som jag tänkte börja ge Aurora på kvällarna för att hon möjligtvis ska sova bättre. Men den gubben gick inte. Inte alls faktiskt. Hon spottade och fräste. Sedan började hon gallskrika. (Och nej, vällingen var inte för varm. Jag dubbelkollade flera gånger då hennes reaktion inte var som den normalt brukar vara då hon smakar något nytt.)
 
Jag var helt enkelt tvungen att göra ersättning till henne och då gick det hur bra som helst. Undrar om det kan ha varit så att vällingen har en lite annan konsistens än ersättningen. När hon sedan förväntade sig ersättning och inte fick det så fick hon kanske panik eller något. Jag vet inte.
 
Hur som helst så blir det att testa fler gånger i alla fall. Hon behöver kanske bara vänja sig vid vällingen. Nu är jag i alla fall beredd på eventuella reaktioner. Som tur är.


Inte illa.
Publicerat den

Fick igår hem en pocketbok, helt gratis. Inte illa om ni frågar mig. Dock får den vänta. Har ju som sagt en massa annat att läsa först. Tyvärr går läsningen lite segare än tidigare. Har inte riktigt samma ork med det som tidigare. Men om solen kommer tillbaka så kanske lusten kommer tillbaka. Får hoppas på det.



Nyaste.
Publicerat den

Tidigare har Aurora endast låtit med ljud som inte har något samband alls. Alltså mest skrik, skratt, tjutande, iiihanden och pratande som inte låter som någonting, men nu har hon börjat göra ljud som man kan säga är början till ett språk.

Hon säger bland annat dai-dai, vilket jag tycker låter som att hon säger tajta. Haha. Sedan säger hon, om hon är ledsen, ma-ma-ma. Auroras yngsta moster tror att hon säger mamma, men det är jag inte så säker på. Hon menar ju inte mig utan det är bara ett ljud hon gör när hon är ledsen.
 
Åh, tänka sig, snart springer hon runt och ropar mamma! :D
 


Mumsa.
Publicerat den

 
Barnleksaker känns oftast väldigt onödiga. Här hemma räcker det bara med att ge Aurora snöret som sitter på min tröja och sen är hon nöjd i en kvart. Billigt och bra. ;)


Ont.
Publicerat den

Allt jag kan säga är att idag har jag ont. Baken är helt öm. Haha! Vad hade jag för mig igår kan man då undra. Jo jag cyklade 1,2 mil. Sex kilometer till pappa och tillbaka. Då känns det dagen efter. Om jag skulle gissa så var det över ett år sedan jag satt på en cykel. Hemskt. Men det blir det ändring på nu.

För Aurora gick det helt okej. Hon var lite gnällig i sadeln och grinade lite, men efter att jag hade cyklat ett tag så lugnade hon sig. Jag tror att det kommer att ta ett tag innan hon blir van vid hjälmen och att åka cykel, men snart inser hon tjusningen med det och då kommer det inte att vara några problem.
 
För övrigt så höll jag på i EN TIMME igår för att sätta dit den förbenade barnsadeln på min cykel. Det där med teknik och mecka och pilla är inte något för mig. Jag saknar helt tålamod. Jag fick dit den, men svordomarna for tätt. Nu får den helt enkelt sitta där tills jag byter cykel. Punkt.


Vad ska man säga?
Publicerat den

Igår fikade jag och Aurora med mammagänget och deras bebisar. Trevligt som alltid. Men sen hände något som totalt förstörde min dag.

Mot slutet blev Aurora trött och ledsen. Jag valde då att lägga ner henne i vagnen för att hon förhoppningsvis skulle somna där. (Nu när jag har låtit henne somna själv på kvällarna hemma brukar jag försöka göra likadant även när hon ska somna i vagnen.) Jag lägger ner Aurora och hon skriker. Hon skriker dock inte alls lika mycket som hon kan och brukar göra. Jag går fram några gånger och försöker ge henne nappen (vilket jag inte egentligen ska göra, men tänkte att det kanske kunde hjälpa lite), men detta hjälper inte alls och hon fortsätter skrika. Jag har två alternativ.
 
1. Tar upp en ledsen bebis som kommer att skrika lika mycket i famnen.
2. Låter henne ligga och låter henne skrika tills hon somnar.
 
Jag valde alternativ två.

Nu kommer det roliga. När jag sedan går tillbaka och sätter mig kommer det fram en dam och ber mig att gå ut med mitt barn. Damen säger att hon vill ha en lugn stund och att mitt barn stör henne.
 
Nu ber jag om ursäkt för vad som kommer härnäst.
 
WTF? Men ursäkta (kärring)! Barn skriker. Det är typ vad de gör. De skriker dessutom ännu mer när de är trötta. Jag frågar henne om hon själv har några barn och hon svarar ja. Och då säger jag att hon faktiskt vet att de skriker. Men hon håller fast i vad hon säger. Jag bör avlägsna mig. Under hela vår lilla konversation försöker jag att hålla tillbaka tårarna. Jag tycker inte heller att det är så jävla kul att mitt barn skriker, men jag hade inte så många val. Och sedan att hon har mage att anse sig veta bättre än mig! Jag avskyr verkligen känslan av att vara tillrättavisad.
 
På riktigt, vad säger man till en främling som säger något sådant? Jag blev ställd. Det slutar i alla fall med att hon går tillbaka till sitt bord och hon och hennes sällskap reser sig och går därifrån. Då undrar jag tre saker.
 
1. Hade de ätit klart och i sådana fall, varför i helvete var hon tvungen att säga något över huvud taget?
2. Kan man verkligen vara så känslig för barnskrik?
3. Väljer man ett café mitt inne i stan om man vill ha lugn och ro?
 
Usch vad irriterad jag blir på människor som måste lägga sig i saker som de inte vet något om. Hon har ingen aning om hur mitt barn fungerar eller hur jag brukar göra, men ändå var hon bara tvungen att lägga sin näsa i blöt. Visst förstår jag att det finns folk som inte tycker att man ska låta sina barn ligga och skrika, men den uppfattningen har inte jag. De dör inte om de får skrika lite, även om det inte är så speciellt roligt att lyssna på.
 
Nej usch och fy. Får tacka så jäkla mycket för att tanten förstörde min dag. Har grubblat på detta sedan dess. Antar att jag numera kan räkna mig till gänget mammor med sura och griniga bebisar som förpestar livet för alla runtomkring. Men om det innebär att man retar upp en massa surkärringar så, fine by me.


Inhandlat.
Publicerat den

Igår åkte vi som sagt till Västerås. På Biltema inhandlade jag en barnsadel till min cykel och en hjälm till Aurora. Äntligen ska jag få cykla! Har saknat det faktiskt. Kommer att bli många turer till pappa i sommar om vädret tillåter. Det vill jag lova. Går både snabbade och är smidigare än att släpa på vagnen.
 
Visst är Aurora lite liten än till åldern, men hon är stabil i nacken och ryggen så jag ser inga problem med att hon skulle kunna sitta i en cykelsadel. Hon sitter ju i vagnen, bärselen, bilstolen och gåstolen utan problem så det här ska nog gå bra det också.
 
 
                                                                   Redo för en cykeltur.


Regn.
Publicerat den

Jaha ja. Ännu en dag med regn. Jag vill ha sol och värme. Jag vill sola, bada och bli brun. Jag vill vara ute och njuta av sommaren. Nu får det faktiskt vara nog.


Söndag.
Publicerat den

Idag är det söndag. Är fortfarande lite seg på grund av sömnbrist sedan midsommar, men det är bara att bita ihop. Får se till att lägga mig tidigt ikväll.

Idag ska jag och Aurora iväg till Västerås med syskonen. Springa i affärer hela dagen kommer förhoppningsvis att göra mig lite piggare. Jag har en sak som jag bara måste se till att köpa idag. Visar er senare. Detta kommer att tillåta mig att göra något som jag har längtat efter hela våren och sommaren. Nyfikna? ;)
 


Midsommar igen.
Publicerat den

                                                             Midsommarfina med krans och allt.
 
                                                                          Midsommarbebis.
 
                                                                       Första badet ute.
 
                                                             Jordgubbar, glass och grädde.
 
Vi började midsommarfirandet med att äta en massa god mat. Med betoning på massa. Proppmätt till tusen blev vi allihopa. Aurora fick mumsa på majskrokar.
 
Sedan lekte vi lekar. Nio grenar hade jag och syster M förberett. Jämt blev det också. I slutändan skiljde det ett poäng mellan lagen. Jag var inte med i laget som vann, men kände att det inte gjorde så mycket. Huvudsaken var att vi alla hade en rolig stund. Vilket jag tror att vi alla hade.
 
Efter det blev det efterrätt med jordgubbar, glass och grädde. Mumsigt! Den ultimata sommarefterrätten? Till sist avslutade vi kvällen med att spela kubb. Vilket typ är obligatoriskt på midsommar.
 
Det blev en riktigt trevlig och rolig midsommar. Så som det ska vara.


Mys.
Publicerat den

                                                                         Bästisarna.
 
Aurora och moster M satt igår och myste framför tvn. Jag tycker verkligen att det är helt fantastiskt underbart att dessa två kommer överrens så bra som de gör. Jag litar på min syster till hundra procent med Aurora. Varje gång vi träffar min syster så lyser Aurora upp och då blir jag glad i mammahjärtat.
 


Midsommar.
Publicerat den

Här kommer en bild från gårdagen. Lägger upp mer bilder imorgon då jag är helt slut nu ikväll. Huvudet känns helt mosigt. Så trött är jag för tillfället. Det jag kan säga är att det blev en riktigt trevlig midsommar med en massa gott att äta, lekar och så självklart det bästa av sällskap, familjen.
 


Dagen.
Publicerat den

 
För tillfället sitter jag och väntar på att babypappan ska komma över och hälsa på Aurora. (Tre och en halv vecka sedan sist.) Efter det åker vi hem till pappa/morfar, där vi ska sova över tills imorgon. Har dock lite logistikproblem med kvällen då jag ska visa lägenheten också, men det löser sig nog. Kan förhoppningsvis låna en bil och åka hem igen för en liten stund.

Troligtvis blir det inte så mycket uppdaterat imorgon då jag inte har datorn med mig, men något inlägg kommer nog. Annar tar jag med mig kameran och lägger upp bilder om någon dag istället.

Se till att dansa runt midsommarstången (den jättestora penisen) och drick lagom mycket snapps. ;) Glad midsommar!
 


Allvar.
Publicerat den

Igår kväll kom det en kille förbi och kollade på lägenheten och ikväll ska en tjej komma förbi och kolla. Det är verkligen på allvar det här. Om två månader, en vecka och tre dagar flyttar vi. Dags att börja packa kanske? Finns ju inte så mycket tid över till det när man har bebis, men samtidigt tycker jag inte att jag har så mycket att packa heller. Klurigt värre. Åh nu längtar jag verkligen! Ska bli så spännande! :)


Mums.
Publicerat den

 
Detta mumsade jag på igår. Gottigott. Dock var det inte den godaste vattenmelon jag ätit. Den allra godaste vattenmelon jag ätit var i Bulgarien när vi var där på semester med familjen. Den var himmelskt god. Kan ibland bli sugen på den. SÅ god var den. 
 


Äntligen!
Publicerat den

 
Var precis och hämtade böckerna som jag beställde. Äntligen har de kommit! Tre på svenska och två på engelska. Spelar inte så stor roll för mig om de är skrivna på engelska eller svenska. Tänker inte på vilket språk jag läser på längre. Blir väl mer att omväxling förnöjer. ;)
 
Här ska läsas! Det är bara det att jag har två saker jag funderar på.
 
1. Jag har under tiden jag väntat på böckerna börjat läsa en annan bok. Kommit halvvägs, men den är inte riktigt jättesuperbra, vilket jag mer eller mindre vet att de andra böckerna kommer vara. Är det okej att byta bok? Eller måste man läsa klart boken man börjat på? Finns det några oskriva regler för läsning?
 
2. Vilken ska jag välja!? Mohaha. Nu fanns det ju så mycket att välja på. Jag tror att det lutar åt den tredje och sista boken i serien om vampyrerna  som jag berättade om i ett tidigare inlägg. Måste ju få veta hur det slutar!
 
Nejnej, nu måste jag börja läsa så jag hinner en bit innan Aurora vaknar från sin eftermiddagsvila. Over and out.
 


Uppdatering.
Publicerat den

Igår uppdaterade de bloggverktyget här på blogg.se. Detta såg jag när jag loggade in nu på morgonen. Detta var troligtvis anledningen till att man inte kunde se bloggen vid ett tillfälle igår kväll, men nu är det som sagt fixat.
 
Numera kan jag bland annat kommentera direkt på era kommentarer vilket är riktigt bra! Glad över den uppdateringen. Den behövdes verkligen. :)
 


Finare väder.
Publicerat den

Idag är det finare väder ute. Soligt och blå himmel. Kanske är det dags för sommaren att komma tillbaka? Hoppas kan man ju göra. Tyvärr så säger SMHI att det ska vara rätt dåligt väder på midsommar, men vi får väl se hur det blir med den saken.
 
Att jobba som meterolog måste vara rätt skönt. Du kan ha fel varje dag när du går till jobbet, utan att det händer något. Lite trist också kanske. Är ju rätt så många som förlitar sig på en, men att man aldrig kan ge ett säkert svar.

Hur som, idag har vi inget inplanerat. Blir garanterat en promenad i alla fall. Lite solsken gör nog mig och Aurora gott.

Ha en bra dag mina läsare! :)


Science and Faith.
Publicerat den




Sådan tur.
Publicerat den



Det är en sådan tur att jag har dig. Att det var just du som valde att komma till mig är helt fantastiskt. Vet inte vad jag skulle göra utan dig i mitt liv. Du gör mig glad när jag är ledsen. Mitt hjärta. Mitt allt. ♥

Har även en sådan tur att jag har Tant Per till vän. Ett litet sms är allt som behövs och sedan känns det lite lättare. Utan henne skulle jag vara rådvill och vilsen. All kärlek till dig. ♥


Nere.
Publicerat den

Idag är det en sådan där dag då jag bara vill dra täcker över huvudet och förtränga allt, men det går inte. Det går inte att ha sådana dagar när man har en liten bebis som är pigg och glad och som behöver aktiveras och underhållas. Jag skulle verkligen behöva några timmar själv till att tänka.

There's a difference between goodbye and letting go. Goodbye is "I'll see you again when I'm ready to hold your hand and when your ready to hold mine." Letting go is "I'll miss your hand. I realize its not mine to hold, and I will never hold it again." 

What am I supposed to do? Say goodbye or let go?


Dagis.
Publicerat den

Sökte precis dagis till lillskruttan. Ojoj, så stor är hon väl inte att hon snart ska börja på dagis?! Eller? Sökte till i januari då hon blir ett år. Ett helt år. De här fem månaderna har ju gått superfort så tiden kommer troligtvis att swischa förbi och snart står väl januari för dörren.

Måste erkänna att det inte känns riktigt helt okej. Som tur är är det ju några månader tills dagisbörjan så jag hinner vänja mig vid tanken.


Dags att gå upp!
Publicerat den



På riktigt, kan man låta bli att skratta när det första man ser när man vaknar är denna lilla goding? Morgonpigg till tusen! 

I förrgår kväll sänkte jag Auroras säng då det inte riktigt kändes säker längre. Aurora står numera ofta på händer och fötter och gungar fram och tillbaka, vilket jag visade bilder på tidigare. Steget är nog inte så långt till att hon tar tag i något, kanske sängkanten, och drar sig upp. Det är säkrare så här.

Numera får jag alltså denna blick då det dessutom ser ut som att hon skakar galler. Haha.


Puré.
Publicerat den



Var lite huslig igår. Jag hade en massa aprikoser i kylskåpet som jag var tvungen att göra något av. De var inte så goda att äta färska så då bestämde jag mig för att göra aprikospuré till Aurora istället. Riktigt enkelt var det och tog nästan ingen tid alls.

Hur jag gjorde:
1. Sköljde, tog bort kärnan och lade i en kastrull med lite vatten.
2. Kokade några minuter tills de var mjuka.
3. Mixade.
4. Sedan var det bara att portionera upp purén i en istärningsform.
Klart!

Jag tyckte faktiskt att aprikoserna smakade ännu bättre i puré-form än om man åt dem som de var. Aurora tyckte också att det smakade gott, vilket var huvudsaken. Dock så skulle jag ha tagit bort skalet på aprikoserna. Aurora är inte så förtjust i att äta saker med bitar i så det får jag komma ihåg till nästa gång.


Underligt.
Publicerat den



Så här brukar det inte se ut på mina orkidéer när jag får skott. Först trodde jag att det bara var något helt galet med plantan, men sen såg jag att det faktiskt är små blad som har vuxit fram! Skott på en brudorkide har jag aldrig fått tidigare. Roligt!


Tänker.
Publicerat den




Lättare.
Publicerat den

Igår gick det ännu lättare med nattningen. Nu var Aurora trött vilket underlättade en aning. Hon protesterade i cirka fem minuter, låg och filosoferade i kanske tjugo minuter och sedan somnade utan protester. Så enkelt var det.

Det här ska nog gå bra ska ni se. Det tar sin lilla tid, men är nog värt det i slutändan.


Dagen.
Publicerat den

Idag har jag och Aurora gått på marknad där vi mötte upp syster B och hennes kompis. Först promenerade vi dit, gick runt där och sen promenerade vi hem igen. Under hela tiden, nästan, så regnade det. Det regnade och regnade. Blev blöt ända in på skinnet även då jag hade regnjacka och paraply. Så kan det gå.

På marknaden köpte jag cocosbollar. Något var jag ju tvungen att köpa. Så det ska jag mumsa på ikväll.

Nedan kommer några oredigerade mobilbilder från idag.




Fredag.
Publicerat den

Idag ska jag och Aurora iväg en sväng till sjukhuset. Med oss följer syster M för att passa Aurora medan jag går på besöket. Aurora har nog inget emot att passas av moster M. De brukar alltid ha superkul tillsammans så jag är inte orolig.

Efter det ska jag och Aurora möta upp Tant Per och Sara på stan för lunch. Preliminärt i alla fall. Får se hur jag mår efter besöket på sjukhuset. Till kvällen har vi inget inplanerat så då får vi helt enkelt se vad som händer.

Ha en superbra fredag mina läsare!


Natten.
Publicerat den

Igår tog det 40 minuter för Aurora att somna. Detta tror jag berodde på att hon inte var tillräckligt trött när jag lade henne. Då hade hon mer energi till att protestera. Sen kunde jag ju inte ta upp henne heller när jag väl hade lagt henne. Konsekvent var ordet.

Natten gick bättre än vad jag trott. Hon vaknade en gång vid halv ett och sedan sov hon till fem. Så det var bra. Skönt att slippa springa upp två-tre gånger under natten.

Tänk att man en gång i tiden kunde sova från tio till sju-åtta och ändå var trött! Helt galet. Helt galet vad man ställer om sig när man får barn. Bara sådär automatiskt.


Nejnej.
Publicerat den

Nattningen idag går inte lika bra som igår.

Bebis skriker sig blå, typ, nästan, inte alls, men mycket.
Jag läser häftet om igen. Försöker fokusera på något annat. Jobbigt att vara själv med det här. Det vill jag lova. Måste vara stark. Inte ge med mig.

Vi jobbar vidare.


Vad har hänt?
Publicerat den

Igår kväll somnade Aurora tio minuter efter det att jag lade ner henne. En halvtimme har alltså blivit tio minuter på TRE dagar. Mirakel eller bara en bebis som var trött på grund av sprutan? Vem vet.

Inatt vaknade jag fler gånger av mig själv och väntade mig en skrikande och hungrig bebis, men inte! Aurora sov från 19-05.30. Jag sov från 22.30-05-30. (Förutom mina uppvaknanden i väntan på skrikande bebis.) Detta var inte igår vill jag lova. Dock har jag nu fått huvudvärk idag. Är inte van att sova så länge i sträck.

Ska bli intressant att se om detta håller i sig ikväll.


Babybash.
Publicerat den





Bebisar överallt. Så var gårdagen. Typ. Haha. Mysigt faktiskt.

Igår efter biblioteksbesöket gick vi hem till en av mammorna i föräldragruppen och hängde där i några timmar. Kom inte hem förrän 16.30. Snacka om att tiden gick fort. Blev även bjuden på en nybakad bulle, som var riktigt god. En trevlig dag helt enkelt.

Aurora sov förresten som aldrig förr. Var kanske sprutan och förkylningen som kom ikapp henne. Skönt att ha händerna fria för en gångs skull, men samtidigt en konstig känsla. Att inte göra någonting. Det var ett tag sedan kan jag lova.


Puss.
Publicerat den





Igår fick Aurora sin första puss. Så himla gulligt! Aurora och Albert. ♥ Det ska börjas i tid, eller vad säger ni?


Nya böcker på väg.
Publicerat den

Igår beställde jag nya böcker. Fem blev det till summan. Lite många kanske, men hinner jag inte läsa dem i sommar så hinner jag kanske läsa dem i höst istället.

Jag visar er vilka när jag får hem dem. :)


Dagens planer.
Publicerat den

Idag ska jag och Aurora knata iväg till Stadsbiblioteket. Där ska vi träffa föräldragruppsmammorna och en biblotikarie som ska visa oss barnhörnan. Ska bli intressant.

Efter det ska vi köpa med oss lunch och så har vi blivit hembjudna till en av mammorna på fika. Trevligt trevligt! :) Ska bli lite extra intressant då de precis har flyttat till hus. Ska bli roligt att se hur de bor. Jag kommer säkert längta ännu mer tills det är dags för oss att flytta. Två månader, två veckor och fyra dagar kvar nu!


Uppdatering om vaccinering.
Publicerat den

Det gick bra igår på vaccineringen. Aurora skrek mindre än förra gången vilket var bra. Fast hon blev arg på bvc-tanten. Förståeligt. Det finns väl ingen som tycker att det är roligt att få sprutor.

Nu på morgonen hade hon 38.0 i temp. Så feber även denna gång, men annars är hon väl mer eller mindre normal. Lite gnälligare än vanligt kanske.


Snart ni.
Publicerat den



Det nyaste är att Aurora ställer sig upp på knän och händer och gungar fram och tillbaka. När jag vaknar på morgonen brukar jag se en liten rumpa och rygg som gungar fram och tillbaka i Auroras säng. Snart så kryper hon väl runt här hemma. Helt galet.


Kvällens uppdrag.
Publicerat den



Igår började jag det här med att lära Aurora att somna och sova själv på nätterna. Utan napp eller flaska i munnen. Jobbigt vill jag lova. Igår kväll skrek hon i en halvtimme i sträck. Känns tufft att inte gå och trösta sitt skrikande barn, men det hela handlar ju om att hon ska lära sig att somna och trösta sig själv.

Vi fortsätter även nu ikväll med denna nya rutin. Efter en vecka ska det ha lugnat ner sig. Det hoppas jag verkligen. Visst har det fungerat tidigare med sovrutinerna, men nu blir det förhoppningsvis enklare för oss båda.


Vaccinering idag.
Publicerat den

Japp då var det dags för Aurora femmånadersvaccinering. Dags att få det överstökat. Hoppas, hoppas, hoppas att hon inte blir dålig av vaccinationen.


Lätt att äta?
Publicerat den

Aurora blir mer och mer intresserad av mat och då framför allt över allt jag stoppar i munnen. Det är lite jobbigt måste jag faktiskt erkänna. Att ha någon som glor på mig när jag äter hör ju inte till vanligheten. Bara att vänja sig antar jag?

Tur att hon är så söt. ;)




Utläsd.
Publicerat den



I förrgår läste jag ut den andra boken för denna mammaledighet. The host av Stephanie Meyer. Riktigt bra tyckte jag att den var. 600 sidor som snabbt swishade förbi.

Boken handlar om hur jorden tas över av utomjordingar. Dessa aliens sätter sig på människorna och tar över deras kroppar. I boken får man följa Melanie vars kropp har tagits över av Wanderer. Vanligtvis brukar människan sakta försvinna från kroppen, men inte Melanie. Hon vägrar ge sig. Melanies kärlek till hennes bror Jamie och en man vid namn Jared påverkar Wanderer och detta leder till slut till att de tillsammans bestämmer sig för att leta reda Jamie och Jared.

Nu väntar jag ivrigt på en fortsättning, som förhoppningsvis kommer inom kort då denna bok skrevs 2008. Kan dock tänka mig att författaren har haft fullt upp med Twilight-serien och dess filmer och att författarskapet har fått stå lite i skym undan ett tag. Men snart kommer det förhoppningsvis en fortsättning.

Det ska även komma en film som är baserad på boken i mars nästa år. Den kommer jag definitivt att se. :)


Äta med hela ansiktet.
Publicerat den



Det är något som den här lilla damen är väldigt bra på. Glad är hon i alla fall. Det är huvudsaken. Den lilla älsklingen. ♥



Studenten 2012.
Publicerat den





Här kommer två bilder från min kusin Kristoffers student vilket vi firade i lördags. En riktigt trevligt och fin dag. Trevligt sällskap och en MASSA gott att äta. Det hade du gjort bra moster! Hoppas att min kusin var nöjd med dagen. :)


Regn.
Publicerat den

Igår var jag och Aurora hemma hela dagen. Jag tvättade och städade. Det regnade till och från hela dagen vilket inte inbjöd till utevistelse. Vid ett tillfälle såg det ut såhär. Ösregn AB.



Det ser likadant utanför fönstret idag. Kom precis hem från att ha handlat lite vilket inte var det roligaste. Det var blött, blött, blött. Nu sover Aurora och jag ska nog också lägga mig för en liten vila tror jag.


Galen.
Publicerat den

För tillfället håller jag på att bli galen. Mitt internet strular till max och jag kan inte ladda upp en enda bild här på bloggen. Jag har försökt nu i två timmar, men datorn vägrar samarbeta med mig. Jag har flera inlägg som väntar på att bli publicerade, men det kommer alltså ta ett tag innan de kommer upp.

Bara så att ni vet.


Ensam. Men inte länge till.
Publicerat den

Igår tappade Aurora en av sina skor på vägen till bvc. Skittrist tänkte jag och kom till insikten om att vi nog aldrig mer skulle få se den lilla skon. Men så ringde Auroras bvc sköterska och berättade att hon hade hittat den nu på morgonen. Tack, tack! Vad glad jag blev.

Så nu slipper denna lilla sko vara ensam. Hens make/a kommer hem på tisdag igen.



Less.
Publicerat den

Jag blir bara så less på detta strul som blir nu när Aurora är snorig. Ber om ursäkt i förväg för detaljerna. 

Så här håller det på:
Aurora är hungrig och trött.
Jag lägger henne för att ge henne mat och för att hon ska sova.
Detta går inte bra då hon inte kan andas med näsan.
Jag är tvungen att ge näsdroppar och ibland suga näsan.
Detta resulterar i att hon bli ledsen och arg. Grinar och skriker som en stucken gris.
Det blir lönslöst att ens försöka mata henne och få henne att sova när hon är så uppjagad.
När hon sedan väl har lugnat ner sig och jag försöker mata henne igen så har det bildats mer snor i näsan.

Så här håller vi på. Inne på tionde varvet nu. Ingen överdrift. Jag blir galen. Ibland blir jag bara så less. Antingen får jag stå ut med en övertrött och hungrig bebis som skriker av den anledningen eller en bebis som skriker för att hon avskyr att någon pillar henne i näsan. Vilken bebis är roligast att handskas med tror ni? Svaret är, INGEN.

Ber om ursäkt för detta klagande inlägg. Behövde bara ventilera mig lite. Har ni några tips får ni mer än gärna komma med dem.



Firande på firande.
Publicerat den

Igår firade vi yngsta systers skolavslutning. Idag ska vi fira min pappas fästmös son som tar studenten och imorgon kommer vi fira min kusin som också tar studenten. Mycket firande med andra ord! Därför blir det nog inte så mycket aktivitet här inne under helgen. Tänkte bara tala om det.


Det blidde ingen..
Publicerat den

..sputa igår. Vi valde att avstå med tanke på att Aurora fortfarande är lite krasslig. Inte rätt för henne om hon blir dålig av sprutorna och måste vara med en massa människor under studentfirandena. Istället bokade vi en ny tid till nästa vecka och så hoppas vi att lillan mår bättre till dess.


Vaccination.
Publicerat den



Idag ska lilldamen vaccineras igen. Femmånaderssprutan. Ser inte fram emot den. Men som jag skrev förra gången så är det ju ett nödvändigt ont.

Tycker dock inte att det är bästa tiden för vaccinationen då Aurora har varit och fortfarande är lite sjuk samt att det är studentfirande både fredag och lördag. Hoppas verkligen inte att Aurora blir sämre än förra gången. Hoppas, hoppas.


Ett första.
Publicerat den

Det finns ett första för allt. Då menar jag inte bara för Aurora utan även för mig. Igår när vi kom ner på stan mötte vi upp min syster. Vi stod och pratade lite medan vi väntade på att paraden skulle sätta igång. Då fick jag förklarat för mig att vi skulle gå med i själva paraden. Det hade jag aldrig trott.

Det var även en första för mig. Kul att göra något nytt. Blev säkert med på en massa kort tror jag. Folk fotade och filmade som galna. Haha. Aurora hängde nöjt med i bärselen hela vägen. Sammanlagt blev det två timmar för henne i bärselen. Hon klagade inte en enda gång. Helnöjd liten tjej. Helt klart nya favoriten. :)



Mumsigt på nationaldagen.
Publicerat den



Ställde mig och gjorde Pannacotta igår för att fira nationaldagen. Mumsigt och så enkelt! Verkligen ett tips om ni någon gång får efterrätts-torka. :)


Fem månader.
Publicerat den

Idag blir Aurora fem månader. Oj, oj, oj, snart ett halvår! Snacka om att tiden går fort.

Jag gillar:
-
Att stå upp. Som vanligt.
- Att sitta framåtvänd i bärselen. Nya favoriten.
-
Att hoppa då jag står upp. Hoppa, hoppa, hoppa. Tyvärr blir alla som håller i mig trötta i armarna efter ett tag.

Jag gillar inte:
- Att vara hos främmande människor. Mamma är bäst, men mostrarna fungerar också bra.
- Att ta näsdroppar. Det är inte kul att vara sjuk.
- Att suga rent näsan. Det absolut värsta som finns faktiskt.



                                                                   Fem månader på dagen. ♥


"Du gamla, du fria!"
Publicerat den



Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord,
du tysta, du glädjerika sköna!
Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord,
din sol, din himmel, dina ängder gröna,
din sol, din himmel, dina ängder gröna.


Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat ditt namn flög över jorden.
Jag vet, att du är och blir vad du var.
Ja, jag vill leva, jag vill dö i Norden!
Ja, jag vill leva, jag vill dö i Norden!


Sveriges nationaldag idag. Grattis Sverige och alla svenskar!

Idag ska jag och Aurora bege oss ner på stan och kolla lite. Skulle tydligen vara någon parad från centrum. Blir även att träffa syster A och kanske en väninna till oss. Trevligt.

Hoppas att ni får en finfin nationaldag mina läsare! :)



Jag har fått skratta på morgonen.
Publicerat den

Ibland är det riktigt roligt att ha en liten bebis. Aurora är snart fem månade(!) och man kan nästan se hur tankarna far runt i det lilla huvudet ibland.

När Aurora har varit skjuk så har hon fått sova i min säng och nu på morgonen låg jag och kollade på henne då hon ålade runt. Efter en stund lyfte jag upp henne på kudden i hopp om att hon skulle somna om, men då började hon kolla på tavlorna som jag har över sängen. Helt fokuserad. Sedan inser hon att hon kan putta sig upp med benen och i och med detta se tavlorna ur ett lite annat perspektiv. Helt superfokuserad och glad puttar och puttar hon med benen.

Jag ser vad som är på väg och hända och säger: "Aurora, snart kommer du att slå huvudet i sänggaveln." Hon stannar upp ett tag och kollar på mig, men ignorerar mig snart igen. Tavlorna är roligare än mamma. She's on a mission.

Hon puttar och puttar och mycket riktigt slår hon snart i huvudet i sänggaveln. Det dunkar till och låter vilket hon inte alls var beredd på. (Det låter värre än vad det är då sänggaveln är gjord av en tunn spånskiva.) Den minen hon gjorde i det tillfället får mig att börja skratta. Jag skrattar och skrattar. Hennes fokuserade och glada lilla ansikte förbyts till ett konfunderat och chockat litet ansikte. Hon förstår inte riktigt vad som händer. Hon riktigt stannar upp i rörelsen och tankarna far runt i huvudet. Efter ett tag fortsätter hon att putta med benen igen, så ingen skada skedd. Jag flyttar dock bort henne så att hon inte ska dunka i huvudet fler gånger. 

Älskade lilla plutt. Vad skulle jag göra utan dig? Du gör så att jag skrattar och förgyller mina dagar. 


Färgglatt.
Publicerat den



Hur snygga är inte de här? Aurora fick byxorna av sin gammelmoster som tyckte att de såg ut lite som en karamell. Måste nog hålla med faktiskt. Det nästan lyser om dem. Nu kan Aurora vara riktigt sommarfin. :)


Riktigt rolig present.
Publicerat den

Fick denna present av två av mina bästa kompisar i fredags. Tyckte verkligen att det var en superdupertrevlig present. 



En utekväll med trevligt sällskap och roligheter är ju aldrig fel! :)


Sjukling.
Publicerat den



Idag blir det bara att ta det lugnt här hemma då Aurora fortsatt snorar som aldrig förr. Stackaren. Jag bara märker hur jobbigt allting är för henne. Att ha nappen i munnen fungerar inte alltid. Att äta tar emot. Att jag sedan måste suga rent näsan med jämna mellanrum är hemskt. Det blir en kamp mellan mig och Aurora varje gång. Jag vill verkligen inte, men måste. Min lilla gulleplutt. ♥

Just nu ligger hon och sover i min säng. Jag tänker nog ta och lägga mig bredvid henna nu och bara kolla på min lilla sjukling. Hon ser så fridfull ut när hon sover. Mitt hjärta. ♥



Smakis.
Publicerat den



Kan ni gissa vad Aurora har fått smaka idag? Något oranget och något gult. Något som är mat och något som är lite sötare. 

Mumsigt tror jag att hon tyckte att det var. Fast det var nog lite svårt att äta när näsan är så täppt. Stackars liten.

Svar: Aurora fick smaka på morots- och mangopuré. :)


A rainy day.
Publicerat den




Dröm. Lycka. Verklighet.
Publicerat den

Jag har nu ett tag varit lite gåtfull i bloggen. Om möten och utflykter med min moster och kusin. Lite nyfikna har ni väl varit? :) 

Nu tänkte jag berätta vad det är vi har syssat med.

Just nu bor jag i en liten lägenhet med min dotter. En etta med kök. Denna lägenhet börjar nu kännas allt för trång och vi behöver helt enkelt mer plats att utvecklas på. Detta är vad vi har filurat med. Jag, min moster, kusin och Aurora har kollat lägenheter. Både jag och min moster ville flytta så vi bestämde oss helt enkelt för att slå våra kloka huvuden ihop och flytta tillsammans.

Men nu har det blivit ännu mycket och tusen gånger bättre än vad någon av oss någonsin hade kunnat tro. Vi ska flytta till hus! :D Lycka.

Vi ska flytta till ett hus där vi alla får eget rum, ett hus med tomt, altan, äppelträd och vinbärsbuskar. Ett hus där det finns mycket plats att utvecklas på och för Aurora att växa upp i. Ett hus som ligger fem minuter från min pappa och som ligger fem minuter från det dagis som jag allra helst skulle vilja att min dotter gick på. Kan det bli bättre? Jag tror faktiskt inte det.

Lägenheten är uppsagd. Tiden i denna lägenhet når snart sitt slut. Tre år och tre månader kommer det att bli sammanlagt. Men det är nu dags att gå vidare. Den första september smäller det. Längtar som galen!


Snoris.
Publicerat den

Vid matningen 04.00 märkte jag att Aurora var jättesnorig. Hon ville inte ta nappen eller flaskan. Vilket var ganska självklart då hon inte kunde andas genom näsan. Detta ledde till att jag var tvungen att använda nässugen. Vilket hon hatar. Hoppas verkligen att vi inte väckte en massa grannar.

Nu på morgonen har jag gjort koksaltlösning vilket fungerade bra mot en snorig liten läsa. Så nu ligger den lilla sjuklingen och sover sött igen. Stackars liten. Själv tycker jag ju att det är hemskt att vara snorig och förkyld. Och nu har Aurora blivit det för första gången. Hoppas verkligen att det går över snarast.


Får ursäkta.
Publicerat den

För uppehållet i skrivandet igår. I fredags natt hamnade jag hemma hos min pappa. Så gårdagen spenderades där. När vi sedan kom hem var klockan mycket och jag gick och lade mig direkt. Men nu är jag hemma igen och fortsätter som vanligt. :)


Det ni!
Publicerat den



Fick denna lilla skylt av min minsta lillasyster på min födelsedag. Världens bästa syster. Hur gullig är den inte? Älskade älskade lillasyster. ♥ Man sträcker lite extra på sig när man får en present som denna. ♥


Dagen.
Publicerat den

                                                                         It's all about me. True.

Bilder på dagens bebis. Som just nu för tillfället sussar sött i sängen. Tänkte joina henne tror jag. Måste vara pigg och glad idag/ikväll. :)

Om ett tag kommer min moster över för att diskutera lite framtida planer. Sedan ska vi luncha på stan. Efter det beger sig jag och Aurora till BVC för "Frågestund med Dr Lars". Ska även bli kul att träffa mammorna och deras bebisar igen! :)

Halv tre åker jag sedan vidare med min moster och kusin på ett litet, vi kan kalla det, möte. Sedan ska jag där någonstans också hinna fixa och dona inför kvällen. Då det blir party för att fira mig!

Fuuult upp hela dagen. Oh, yes! Men bara roligheter! :)

Hoppas att ni får en superbra fredag! :)