Hopp hopp!
Publicerat den

 
Idag har jag monterat ner min säng. Detta tyckte Aurora var jätteroligt. En studsmatta i lagom höjd från golvet. Jag kan verkligen inte fatta att det verkligen är dags imorgon. Efter lunch åker jag och hämtar nycklarna. Äntligen! :D


Den allra bästa av stunder.
Publicerat den

Vi sitter på Auroras rum och leker med de nya julklapparna. Så säger hon plötsligt:

-Älskar Mamma, jättemycket!

Och sen kryper upp i min famn för att gosa. Det är ett ögonblick som jag alltid kommer att minnas. ♡ Aurora, jag älskar dig också jättemycket. Mest av allt på hela jorden! ♡
 
Julafton 2013.


23:e.
Publicerat den

Alltså, det har varit mycket nu. Väldigt mycket. Bland annat:
 
- Aurora har varit magsjuk några dagar. Vi andra klarade oss.
- Middagsbjudningar. Både hemma hos oss och borta hos andra.
- Adventsfikor. Två stycken för att vara mer exakt.
- Tentaskrivande. Jag är fortfarande inte klar, men det närmar sig.
- Träning. Jag sprang 6.5km i sträck idag. Hinner jag med 7km innan årsslutet?
- Finbesök av mormor min.
- Jag har läst fyra böcker. Riktigt bra böcker. Det var skönt med annan litteratur än kurslitteraturen.
 
Som ni hör är det en hel del som hänt. Och det kommer dessutom att vara en hel del nu i mellandagarna också innan flytten. Det kommer troligtvis leda till att det är rätt tomt här ett tag, men då vet ni varför. Hoppas att ni får en superfin julafton och julhelg så hörs vi när det blir lite blir lugnare igen!


Ännu ett nytt PB.
Publicerat den

 


Magsjuka in da house.
Publicerat den

Enough said.


Medan jag skriver hemtenta.
Publicerat den



Två veckor.
Publicerat den

Fjorton ynka dagar kvar till flytten. Iiiihhh, nedräkningen fortsätter! 


Lucia.
Publicerat den

Idag är det alltså luciadagen. Det känns verkligen inte som det. Går man ut nu känns det mer som vår än vinter. Verkligen jättetråkigt tycker jag. Vintern är verkligen sen i år. Jag får även erkänna att jag har en rädsla för att all snö, som ännu inte har kommit, kommer sådär lagom till flytten. Det skulle verkligen inte förvåna mig ett dugg. Ska bli intressant att se.

Hur som, igår var vi, jag och min familj, på luciafirande på dagis med Aurora. Hennes första luciafirande. Jag skulle väldigt gärna vilja lägga upp bilder här på min lilla tärna, men helt ärligt så fick jag inga bra. Aurora var inte stilla en stund och sen ska man ju undvika att lägga upp bilder där andras barn finns med. Så, ni får helt enkelt klara er utan. Vi var utomhus och Aurora skötte sig väldigt bra. Hon satt nog mest och funderade varför alla stod och stirrade på dem. Mot slutet ville hon komma fram till mig och familjen, men annars skött hon sig som sagt riktigt bra. Jag är stolt! Ett första luciatåg. Wow. Det känns stort.


Nu var det jul, här i vårt hus!
Publicerat den

Julgranen är uppe. Med lite assistans av lillan i hushållet.
 
Här är den lilla julgransdekoratören i full fart. Det var riktigt roligt att fixa julgranen.
 
Och jättetråkigt då alla julgranskulorna var uppe. Så tråkigt att Aurora bestämde sig för att skrika i tjugo minuter.


På snö, is och modd.
Publicerat den

Jag är väldigt nöjd. Benen kändes aningen stumma när jag var klar, men det var det helt klart värt.


En jämförelse.
Publicerat den

Så här såg det ut vid den här tiden förra året:
 
 
 
Och så här ser det ut idag:
 
 
 
Tiden går verkligen fort när man har barn. Det är ett som är säkert.


Första riktiga pulkaturen.
Publicerat den

 
Idag var jag och Aurora ut en sväng med pulkan. Det var perfekt väder för pulkaåkning. Tre minusgrader och lagom mycket snö. Aurora tyckte att det var jättekul med snön. Idag var väl egentligen första dagen som verkligen lekte i snön. Förra året var hon ju för liten för att verkligen uppskatta det, men nu är det en helt annan femma. Och det är verkligen roligt att se henne ute i snön. Man blir själv påmind om hur det är att vara barn och att vara ute i snön. Superkul! Att åka pulka var roligt det också enligt Rora. Vi promenerade till en backe som ligger ett stenkast från huset och där åkte hon några gånger och ropade "Wiie!" när hon åkte ner. Verkligen jätteroligt att höra.
 
 


Första vinterturen.
Publicerat den

 
 
 
Trotts ett mindre roligt väder, några minus, blåst och snö, så gav jag mig ut nu ikväll på en intervalltur. Ungefär fyra kilometer blev det sammanlagt. Först funderade jag på att strunta i det, men sen tänkte jag på det där citatet jag skrev här i bloggen förut: Man ångrar aldrig ett träningspass som blev av. Och det stämmer verkligen! Det var skönare än man kunde tro och så värt det. Det var dessutom skönt att komma ut och vara själv en stund. Fem dagar med en sjukling blir rätt påfrestande efter ett tag.


Om ni undrar.
Publicerat den

Aurora är fortfarande sjuk här hemma. Hon har inte kräkts något mer sedan den där gången i måndags, men istället har hon haft feber sedan dess och gått och blivit förkyld.

Just nu ligger lillan ute på altanen och sover i vagnen. Det verkar som att det är det bästa stället att sova på när hon är sjuk. Nerbäddad och varm samtidigt som hon får frisk luft.
 
 
Jag hoppar verkligen att febern börjar lägga sig nu. Att vara sjuk i fem dagar är inte kul. Varken för Aurora eller mamma.


PB!
Publicerat den

Efter att ha suttit inne mer eller mindre konstant i två dagar med en liten sjukling var jag bara tvungen att ge mig ut på en tur igår kväll. Supersvaga förkylnings-känningar eller inte. Redan under uppvärmingen (fem minuter gång) kände jag att det skulle gå riktigt bra. Benen kändes riktigt bra och flåset super! Det är helt galet och fortfarande svårt att tro, men jag kände mig knappt anfådd (som ett resultat av en lugn och skön takt och att jag höll koll på pulsen)! Jag lyckades till och med göra ett personbästa! Fem kilometer jogging i sträck. Jag är sååå nöjd!
 
Tur att det finns lampa på klockan när det är så mörkt ute nu.


En gåva.
Publicerat den

Jag tänkte bara visa er en superfin krans som jag fick av syster M för ett tag sedan. Hon har gjort den helt själv. Den är helt gjord i papper, förutom mittendekorationen. Hur fin är den inte?! Längtar tills vi flyttar nu så jag får sätta upp den på ytterdörren.
 
 


Dålig start på dagen.
Publicerat den

Denna dag började vi med att Aurora spydde här hemma. Hon känns dessutom febrig och är lite hängig. Förhoppningsvis var det enda spyan. Nu ska vi mysa ner oss i soffan här hemma och kolla film. Ibland får man ha sådana dagar. Framför allt om man är sjuk.
 
 
P.s. Även jag har känningar i halsen så 4, 5 km-turen får jag skjuta på. D.s.


Två från idag.
Publicerat den

Första lussebaket för Aurora idag. Inte för att det blev så mycket lussekatter gjorda, men att dega och dega och dega med degen var kul.
 
 
Sedan har det bakats pepparkakor här hemma. Min moster bakade ut och jag garnerade med glasyr. 
 
 


Första advent.
Publicerat den

 
God morgon ute i stugorna! Här börjar vi denna första advent med att ligga och dra oss en stund i sängen. Om en stund är det dags för julkalendern. Jag har verkligen sett fram emot den. Jag tror verkligen att den kan vara riktigt bra. Bara att vänta och se. Sen ska vi äta en gemensam frukost här hemma och tända första ljuset i adventsljusstaken. Sen blir det nog lite julbak och jag ska nog ta med Aurora ut en stund. En riktigt mysig första advent alltså!