Vad jag gjort idag.
Publicerat den

- Varit uppe alldeles för tidigt och sovit alldeles för lite i natt. Vi hade en sleepover hemma hos syster M inatt. Och det var rätt spännande kan jag lugnt säga. Fyra tjejer, två hundar och en snart-två-åring i en tvåa. Samt att jag delade täcke med en av mina systrar i en bäddsoffa hela natten. Som sagt, det var en spännande övernattning.
 
- Vi har varit på två kalas idag. Ett för att fira en tvååring och ett för att fira en tjugofyraåring. Jag och Aurora har med andra ord ätit en hel del fika idag. Det smakade väldigt gott, men nu vill jag nog inte se ett fikabord på ett tag.
 
En (aningen suddig) kalasredo Mami.
 
- Sedan har jag varit barnvakt till min systerson i några timmar. Och det gick riktigt bra. Med undantaget av en ramla-och-slå-sig-incident, vilket ju tyvärr brukar höra till när man försöker lära sig gå och stå själv. Aurora tyckte nog att det var kul att ha med sig sin kusin hem en stund också. 
 
Lite kvällslek med kusinen innan hans mamma och pappa kom.
 
Och nu tänkte jag faktiskt lägga mig. Det blev en tidig kväll denna lördag, men det gör mig absolut ingenting.


När man känner sig så jäkla bra!
Publicerat den

Idag var det så dags för träning igen. Men istället för att köra vanliga intervaller så tänkte jag testa att ta mig runt samma runda som jag gjorde den 28 februari. Och det gick superbra! Jag gick de första fem minuterna och joggade resten av rundan. Hela rundan! Cirka två kilometer och sexton minuters jogging. Flåset kändes riktigt bra, men benen är inte riktigt vana att jogga så länge i sträck och det kändes tyvärr mot slutet, men jag orkade hela rundan och det är jag jäkligt nöjd med.
 
Om man jämför tiderna på ser man även här en stor utveckling.
 
28 februari: 27 minuter och 26 sekunder
30 augusti: 21 minuter och 35 sekunder
 
Ännu ett sätt att kolla utvecklingen till den 28 februari nästa år.
 


Det första av många.
Publicerat den

 
Detta armband hade Aurora med sig hem igår. Och om jag skulle gissa så är det det första av många. ♥
 


Dagen i några bilder.
Publicerat den

 
Jag började morgonen, efter en frukost och barnlämning, med att färga håret. Jag kände att det faktiskt var dags nu. Så, det blev en mörkbrun färg, som jag hoppas är lik min normala färg. För övrigt var det första gången jag färgade själv och jag ger mig själv ett fullt godkänt betyg
 
 
Sedan började jag med att organisera böcker och läsa lite sånt här. Alltid bra att vara ute i god tid. Speciellt då man har barn. Jag tog mig även en aningen vobblig cykeltur för att låna en bok som jag ska läsa i nästa kurs. Fem km blev det allt som allt. Dock så visade det sig att mitt bakdäck på cykeln sprängts (!), troligtvis pga. att jag pumpat det för mycket, och det var därför som det kändes så konstigt när jag cyklade. Helskumt! Så, tyvärr blir det inget cyklande på ett tag för jag måste köpa ett nytt däck.
 
 
Kvällen här hemma avslutades med ett bad för lillan. Och som vanligt började det bra och Aurora tyckte att det var jättekul att bada, men det slutade med ett sjöslag i badrummet och en gallskrikande Rora. Att tvätta håret är något av det värsta som finns enligt Aurora. Definitivt i klass med att borsta tänderna. Nu sover dock lillan och Mami kollar film och tar det lugnt innan det är dags för sängen och ytterligare dag.
 


Sex månader!
Publicerat den

Idag är det sex månader sedan jag började springa intervaller. Den 28 februari i år drog jag igång och nu är det den 28 augusti. Och vad det har gått framåt! Från att jag började intervallerna så här:
 
10 min gång.
(1 min jogging + 5 min gång) x 3
 
2,48 km på 27 min och 35 sek. Jogging 10,7% av tiden. Med en genomsnittshastighet på 11 min och 7 sek/km.
 
Till att idag springa intervaller så här:
 
5 min gång
(4 min jogging + 2 min gång) x 3
(3 min jogging + 1,5 min gång) x 2
(2 min jogging + 1 min gång) x 4
 
4,52 km på 42 min och 44 sek. Jogging 59% av tiden. Med en genomsnittshastighet 9 min och 25 sek/km.
 
Jag är nöjd med denna utveckling. Även fast jag måste erkänna att det stundtals har varit så jobbigt att jag velat ge upp. Många, många gånger. Jag har dessutom haft uppehåll vilket inte alls har varit bra i jobbet mot mitt mål. Men, det som ändå har pushat mig har varit att jag vet att det känns så skönt efteråt. Samt att jag insåg att ett stillasittande liv inte är bra för mig. Idag mår jag mycket bättre än jag gjorde innan. Det har till och med gått så långt att jag kan längta efter att ge mig ut. Längta efter att bara få låta kroppen göra sitt. Längta efter att ha en stund för mig själv och bara göra något som jag vill. Så, nu ska det bli spännande att se hur långt jag kan nå till den 28 februari nästa år. Det jag hoppas på är att självklart förbättra tiden jag joggar. Mitt mål är att kunna jogga 75% av den tid jag är ute. Det känns realistiskt. Och realistiska mål tycker jag om.
 
Avslutningsvis: Man ångrar aldrig ett träningspass som blev av. Värt att komma ihåg tycker jag.
 
 


God morgon med något nytt!
Publicerat den

 
 
Så här såg det ut nu på morgonen vid frukosten för vår del. Aurora åt flingor, fil och banan medan jag åt havregrynsgröt, kvarg och äppelmos. Kvarg är faktiskt något jag äter för första gången. Igår på Facebook såg jag nämligen att en klasskompis från gymnasiet brukar ha det på sin gröt och då tänkte jag att jag ville testa det. Och mitt utlåtande är att det faktiskt var rätt gott. Lite tjockt, men gott. Jag har dessutom läst att man kan använda och göra mycket med kvarg och det låter ju super!


Det brukar inte hända ofta.
Publicerat den

Att jag är uttråkad och rastlös. Men det är precis vad jag har varit idag. Aurora har varit på dagis sedan 8.30 i morse och hon ska vara där till 15.00. Och jag har inte haft något att göra alls idag. Ingenting. Nada! Allt är mer eller mindre förberett inför skolan. Jag tvättade och donade igår. Jag tränade igår vilket innebär att det är en vilodag idag. Ja, jag har halt enkelt inte haft något alls att göra och det är sååå trist! Men, det är väl som man brukar säga, bra att ha lite tråkigt ibland. Istället har jag kollat film och googlat fram olika träningsbloggar och hur man springer intervaller på bäst sätt. Så tiden har gått ändå, om än lite väl sakta för min smak.
 
Men, nu är det snart (och äntligen!) dags att hämta hem lillan från dagis! Så nu är det slut på friden. ;)


Äntligen!
Publicerat den

Efter att ha väntat i flera månader på att våra tomater, som vi har ute på altanen, ska börja få färg så kan man nu äntligen se en skiftning från grönt till gult! Mmm.. egenodlade tomater. Mumsigt! Som det ser ut nu kommer vi att få en hel del på våra elva plantor. Det gillas! 
 
 


Fjäril.
Publicerat den

Jag sitter och dricker te ur min fjärilsmugg. Då kom jag att tänka på vad Aurora brukar säga till mig ibland.
 
"Mamma tycka om lälil." (Mamma tycker om fjäril.)
 
Att hon numera säger fyraordsmeningar är riktigt kul. Gud vad jag älskar den lilla damen. ♥
 
 


Flytt och flyt.
Publicerat den

Idag har jag hjälpt min pappas blivande sambo att flytta. Från Västerås till Eskilstuna. Under tiden som vi var i Västerås fick min minsta syster passa Rora hemma hos min pappa så att jag skulle kunna hjälpa till. Flytten gick riktigt bra. På tre timmar (resetiden hem från Västerås inräknad) så var vi klara. Duktigt jobbat av oss allihopa tycker jag!
 
Sedan idag köpte jag mig ett par nya Converse till ett brakpris! 379 kr gav jag för dem (normalpris 699 kr). De hade nämligen öppnat en ny butik i Västerås som heter XXL, en butik med sport och friluftsartiklar, och där hade de ett öppningserbjudande som jag inte kunde säga nej till. Det innebär att mina vårskor redan är inhandlade. Alltid bra att vara ute i god tid.


Morgonintervaller.
Publicerat den

 
Halv åtta var jag ut imorse och körde intervaller. Det var åtta grader kallt och dimma. Det var riktigt skönt i början faktiskt, men mot slutet fick jag som en astma-känning. Skitjobbigt! Så kan jag ju inte ha det nu när det börjar bli kallare. Jag ska se hur det känns nästan gång. Fortsätter det så här får jag kontakta läkaren för att eventuellt få astmamedicin.


Sånt som jag gillar.
Publicerat den

Band hero med systrarna. Det är kul det! Nu ska vi äta godis och kolla film. Om vi kan komma överens om vilken film vi ska se det vill säga. Haha.
 
 
 
 


Sjukdom.
Publicerat den

Så har den brutit ut. Den lilla damen i huset har drabbats av förkylning och feber. Detta resulterade ju självklart i att vi stannade hemma idag. Och imorgon också för den delen. Så.. en dag hann Aurora med själv på förskolan denna vecka. Hennes sista inskolningsvecka. Måndagen kommer definitivt bli intressant. Tur är väl att jag inte börjar skolan förrän den tionde september så om det behövs så kan jag ju ta mig till förskolan på några minuter.


Den lilla luringen.
Publicerat den

Idag var sista dagen som jag var med Aurora på dagis. Imorgon är det dags för lämning direkt på morgonen och det kommer garanterat bli intressant. Hur som, det var inte det jag skulle skriva om utan om Auroras hyss på förskolan idag. Efter utevistelsen idag, medan alla barn skulle tvättas och bytas på, så hann Aurora med att göra lite hyss då varken jag eller någon annan vuxen hade ögonen på henne. Då Rora hade varit borta en stund gick jag och kollade var hon var. Jag fann henne inne i madrassrummet där barnen brukar sova middag. Där inne hade hon haft riktigt roligt. Vid varje madrass sitter det normalt en namnskylt på varje barn, men dessa hade hon dragit bort. Alltihop. Säkert tio-tolv namnlappar låg utspridda på madrasserna. Plus kluddet, som de satt fast med, vilket hade blivit bortdraget och låg lite var stans. Det roliga var ju även att Rora, när hon väl såg att jag kommit på henne, blev helt till sig och försökte gömma sina fynd. Älskade unge! Förskolepersonalen kommer garanterat att få fullt upp med dig. Haha.


Goda nyheter.
Publicerat den

Idag fick jag så äntligen veta mitt schema för hösten. Och det såg superbra ut. Pjuh! Så, nu kan jag andas ut. Som det ser ut nu kommer jag gå max två dagar i skolan per vecka och då endast tre timmar per dag. Ett superbra schema alltså. Jag kommer få tid över till studier och all läsning hemma samt tid till att träna medan Rora är på dagis. Den här hösten kommer bli awsome!


Fredag.
Publicerat den

Morgonen började bra idag. Idag fick jag till och med sova tills klockan ringde och det var inte igår. Sedan var det dags att knata iväg till förskolan. Där gick det riktigt bra. Jag satt mest och filurade medan Rora for omkring. Idag satt även vi föräldrar inomhus medan barnen var själva ute med fröknarna samt då de åt lunch. Just nu ligger Rora och sover middag och jag ska börja fixa för kvällen. Ikväll ska jag nämligen äta middag med tjejerna. Och jag har faktiskt sett fram emot det här rätt länge nu så det ska bli kul!
 
Hoppas att ni får en fin fredag också! :)


Sagt av Aurora.
Publicerat den

Under middagen hemma hos min pappa idag sker detta samtal:
 
Moster B: Aurora har du ätit couscous till lunch idag på förskolan?
Aurora: Muuu! 
 
Ja vad säger man? Couscous låter kanske lite som kossor? 


Såna tecken som jag avskyr.
Publicerat den

När man efter tre dagar på dagis börjar se tecken på sjukdom hos den lilla. Det är helt jäkla sjukt! Att vi har klarat oss en hel sommar utan några som helst tillstymmelser till höjda kroppstemperaturer eller dåliga magar har varit helt fantastiskt. Och så hinner vi gå tre dagar på förskolan så börjar det igen. Det är bara helt otroligt.


Bara för att jag kan..
Publicerat den

 
..så slänger jag ihop en chokladcheesecake på en tisdag. Och den är lika god som den ser ut. Ett recept jag definitivt kommer göra igen!
 
Skulle ni vara sugna på att själva göra denna smarriga tårta finns receptet här: http://m.recept.nu/christina-gyllner/efterratter-och-godis/agg-och-mejeri/triple-chocolate-cheesecake/
 


Dag två.
Publicerat den

Även dagen idag gick bra på förskolan. Aurora knatade iväg direkt när vi kom dit. Inga som helst problem. Idag tog vi oss även ut någon timme och där fanns det ju ännu mer intressanta saker att upptäcka. 
 
 
Det fanns cyklar, bollar, sandlådor och spadar. Allt var jätteroligt. Efter någon timme gick vi in igen för att ha sångstund och för att äta lunch. Efter lunchen tröttnade dock Rora snabbt och de var dags för oss att gå hem. Just för tillfället sover lillan middag, helt slut efter dagens förskolebesök. Imorgon ska vi tillbaka igen och då ska Rora äta lunch själv tillsammans med fröknarna och kompisarna. Det ska bli spännande att se hur det går.


Första inskolningsdagen avklarad.
Publicerat den

Så var vi hemma igen efter första inskolningsdagen. Och det gick superbra! Efter max tre minuter försvann Aurora iväg på upptäcktsfärd. Och det var flera gånger som jag mest satt själv och filosoferade. Hon var inte alls intresserad utav mig utan de nya sakerna och omgivningarna var mycket intressantare. Så det här kommer nog att gå som smort. Imorgon ska vi tillbaka igen och då ska vi äta lunch på förskolan.
 
 


Nu har de fått komma upp.
Publicerat den

Två sorters potatis och några morötter. Det var vad vi skördade igår i vårt land här hemma. Det blev kanske inte så mycket som vi hade hoppats på, men definitivt mer än vi trott. Morötterna smakar för övrigt verkligen hemmaodlade sommarmorötter. Så gott! Till och med Rora tyckte att de var goda och hon brukar inte vara så förtjust i grönsaker
 
 


Så var den långa ledigheten snart över.
Publicerat den

Idag är sista lediga dagen för Aurora den här sommaren. Imorgon börjar inskolningen på det nya dagiset. Och som vanligt har tiden gått otroligt fort! Men jag får faktiskt säga att sommaren har varit helt underbar. Vi har varit på utflykter, badat, lekt, slappat, grillat, umgåtts med familjen och vännerna, varit på marknad, ätit glass, njutit av solen och njutit av regnet efter varma sommardagar. Ja den här sommaren har innehållit allt underbart som man bara kan tänka sig. Men imorgon är det alltså slut för detta år. Och jag kan faktiskt tycka att det ska bli lite skönt med rutiner igen. Det ska dessutom bli roligt att se hur det går för Rora imorgon. Jag tror att det kommer gå superbra och hon kommer med all säkerhet att få många nya vänner. Men idag ska vi faktiskt besöka Auroras farfar och hans fru. Det var en evighet sedan vi träffades dem och ett besök såhär på den sista lediga dagen känns inte mer än rätt.


Den lilla fisken.
Publicerat den

Aurora har gått igenom en riktig förvandling den här sommaren. Från att ha avskytt vatten och skrikit sig blå då vi badat i min pappas pool till att skrika och kasta sig tillbaka ner i vattnet när man ska gå upp. Det är en stor förvandling det. Det är riktigt skönt att se hur hon trivs som fisken i vattnet. Bokstavligen. 
 
Igår badade Rora med morfar i vad jag tyckte var för kallt vatten, cirka 21.5ºc. Men Aurora njöt ändå och badade i säkert en halvtimme innan hon ville upp.
 
 


Äppelmums.
Publicerat den

 
 
 
Att äta äpplen från träden här hemma i trädgården var riktigt gott tyckte Rora. Själv tyckte jag nog att de var lite väl sura för min smak, men än kanske de var lite väl omogna och kommer säkert bara att smaka bättre och bättre.


Långtur.
Publicerat den

 
Nu på morgonen var jag ut med Rora i vagn och körde intervaller. Jag hade tänkt mig att köra ett längre pass, vilket jag också gjorde. Normalt sett så brukar jag vara ute cirka 40 minuter och 4,3km, men idag kände jag för att ta en längre tur. Dock inte speciellt snabb, men längre. Som ni ser ovan blev det istället en tur på 55:40 min och 5,65km. Det kändes bra i kroppen och benen kändes bra. Ibland kan jag faktiskt tycka att det är onödigt att ta ut sig alldeles för mycket. Jag kör nog nästan hellre längre avstånd och ett lägre tempo än springer allt jag har under en kortare sträcka.
 
Sen kan jag tycka att det är bra att variera också. Att springa snabbare under en kortare sträcka gör ju definitivt så att hjärtat får arbeta mer och det är ju bra. Men jag kan känna att det är bra att följa känslan man har innan träningen. Vad vill jag åstadkomma idag? Vill jag verkligen känna av träningen idag eller vill jag helt enkelt bara komma ut och njuta och röra på mig?
 
Till er som är nyfikna så såg intervallerna ut så här idag:
 
5 min gång
(3 min jogging + 3 min gång) x 4
(2 min jogging + 2 min gång) x 4
(1 min jogging + 1 min gång) x 4
5 min gång
 
Och som det kändes i kroppen idag ska jag nog faktiskt lägga till och börja med 4 min jogging + 3 min gång. Utvecklingen går framåt. Sakta men säkert. I min takt.


Det där är lycka.
Publicerat den

Att man för första gången, 19 månader gammal, får uppleva ett riktigt regnoväder med ösregn, vattenpölar, gummistövlar och regnkläder. Det är lycka det. Det var i alla fall vad jag fick höra av en tant på vägen hem från pappa idag. Och jag håller med henne. Rora var verkligen helt fascinerad!
 
 
 
 
 
 


I trädgården.
Publicerat den

 
 
Just nu längtar jag inte till vintern. Inte alls. Lite till hösten kanske och fina höstpromenader, men definitivt inte till vintern. Som jag kommer sakna detta. En blommande trädgård och alla dess möjligheter.


När alla andra sover.
Publicerat den

Så drar jag ut och kör ett kort intervallspass på 22 minuter. Kan man börja dagen på ett bättre sätt? Att få samla tankarna och bara njuta av en fin augustimorgon..


Nytt och jäkligt bra!
Publicerat den

 
När jag yngre så var Backstreet Boys det bästa som fanns. Eller de var väl typ delad etta med Spice Girls. Idag kom jag över denna låt på Spotify. Jag gillar den starkt! Att grabbarna kunde prestera så här bra år 2013 hade jag ingen aning om. Sen måste jag ju faktiskt säga att de unga pojkarna har vuxit upp rätt bra också. ;)


När Mami är barnledig.
Publicerat den

- Har jag en grillkväll med bästa vännerna.
- Sover jag tills jag vaknar självmant
- Går jag ut och tränar det första jag gör.
- Slår jag mitt personbästa under intervallturen.
- Äter en sen frukost. Så sen att det mer blir en lunch.
- Tar jag en lång och icke stressad dusch.
- Ligger jag på gräsmattan med musik i öronen och bara njuter av värmen.
 
Och som jag njuter. ♥