Fixat.
Publicerat den

Då var adressändring och avslut av el och hemförsäkring fixat. Jag kan fortfarande inte förstå att det endast är en månad kvar tills det är dags för oss att flytta. Att röra sig vidare.

När bör man egentligen börja packandet? Min moster har typ redan packat klart. Jag ligger långt efter.


Hemma igen.
Publicerat den

Ja, nu är vi hemma igen. Dagarna bara flyger förbi och vi är upptagna och far och flänger. Igår gick vi på marknad och när vi kom hem började vi direkt med ett besök hemma hos pappa/morfar. Där firade vi syster C som blev hela 18 år i onsdags. Viktig ålder. Sedan var den dagen slut.
 
Idag har vi ätit mumsig Slagstaglass och myst. En bra söndag blev det. Nu sover bebis och jag tänkte ta och joina henne. Det gäller att passa på att sova när min lilla bumbibjörn gör det. ;)
 
                                                       Aurora hos morfar under gårdagen då vi firade syster C.


Iväg.
Publicerat den

Idag drar vi iväg till Nyköping några dagar. Kommer hem på lördag. Tills dess blir det troligtvis inget bloggande.

So you know.


Tröttsamt.
Publicerat den

      Man blir trött av att krypa omkring i racerfart. Då är det skönt med en vilopaus och att gosa med snutte och tutte.


Dagens bebis.
Publicerat den

                                       Med sommarkläderna på är Aurora redo för dagens äventyr och varma väder.


Today.
Publicerat den

Idag har vi lite roliga saker inplanerade. Först ska vi till bvc för sexmånaderskontroll. En lite försenad sådan. Ska bli kul att se hur det går för damen och om hon växer som hon ska. Har även lite frågor som jag ska ställa till läkaren/sköterskan så det måste jag komma ihåg.
 
Senare på dagen ska vi besöka huset, dit vi ska flytta. Tänk, nu är det inte så lång tid kvar! En månad och en vecka, för att vara mer exakt. Han som bor där nu ville visa oss lite om hur vissa saker fungerar och det säger man ju inte nej till.  Ska bli riktigt kul att åka dit igen.
 
För övrigt ska det vara supervarmt idag. Det har utlovat 28 grader och sol. Så kanske att man ska försöka få in ett besök på en badplats också. Årets första bad borde inte vara så långt borta. ;)


Speedy.
Publicerat den

 


Så här brukar det se ut.
Publicerat den

 
I tid och otid brukar jag få agera klätterställning. Mina tre favoriter (läs detta väldigt sarkastiskt):
 
1. Tidigt på morgonen. När jag knappt har öppnat ögonen.
2. När man verkligen vill kollar film eller tv. Svårt att fokusera med en bumbibjörn i knät.
3. När föda ska intagas. Balansakt nummer ett.


Ducky.
Publicerat den

                                             Låt mig presentera Ducky. Vår nya inneboende.


Tråkig.
Publicerat den

För tillfället känner jag mig rätt tråkig när det kommer till mitt bloggande. Har så mycket annat att tänka på. Livet utanför datorn kommer just nu i första hand.
 
Har inte heller fotat speciellt mycket den senaste tiden och då känns det som att jag saknar ett grundmaterial till inläggen i bloggen. Hoppas att ni förstår.


Multitasking.
Publicerat den

Jag har inget emot att multitaska. Men att äta samtidigt som jag agerar klätterställning och försöker parera en nyfiken bebis är inte det lättaste. Att maten faktiskt kom ner i magen samtidigt som jag lyckades undvika en olycka med bebis är nästintill ett mirakel.


Åtta timmar.
Publicerat den

Har fått åtta timmars oavbruten sömn inatt. Känns underbart och lite konstigt. Var på tjejkväll igår vilket var supertrevligt, men nu saknar jag faktiskt min bebis. Det känns tomt i lägenheten. Och väldigt tyst.
 
I väntan på bebis har jag tvättat och snart ska jag ge mig ut på en promenad. Allt för att fördriva tiden. Konstigt det där med att man aldrig är riktigt nöjd. Ibland blir jag galen på min klängande och klättrande bebis, men sedan känns det så tomt när hon inte är med mig hela tiden. Finns det inget mellanting?


Fredag.
Publicerat den

 
 
Idag har vi haft en supermysig dag. Vi har picknickat i parken här i stan och sen har vi ätit ute. Vi har även haft supertrevligt sällskap så mer kan man inte begära.
 
Här är några bilder på dagens bebis. Älskar den nedre bilden. Bebis på grönbete. Typ. ;)


Tres amigos.
Publicerat den

Igår hade vi en väldigt mysig dag tillsammans med Fia och Frank samt Sara och Wilma. Blev en liten promenad till en park här i stan där vi åt och fikade. Vi fick även riktigt varmt och soligt väder vilket var riktigt skönt. Varmt, men skönt. Blev lite bebis- och tjejsnack. Så som det ska vara. :)
 
Nedan kommer fyra bilder på de inte-längre-så-jättesmå-bebisarna.
 
 
 
 
 


Allt annat än sova.
Publicerat den

Det här med sovstunder har har blivit ett riktigt spektakel sedan Aurora lärde sig att ställa sig upp i sängen. Allt annat är mycket roligare än att sova. Man kan:
 
                                                               Stirra drömmande ut genom fönstret.
 
                              Prata, snacka, gapa, skrika, grina och göra alla ljud man bara kan tänka sig.
 
                           Försöka gnaga sig ut. Det kan ta ett tag, men finns det inget annat att göra så..
 
För min del innebär sovstunderna ett jäkla springande. Upp och ner, upp och ner. Vid sisådär tjugonde gången brukar det lugna ner sig. Tur att jag är uthålligare än min klättrande sexmånadersbebis.


Lovely. (In a sarcastic way that is.)
Publicerat den

Vill ni höra hur jag vaknade upp idag? Även om ni inte känner för det, så får ni höra det i alla fall. Så här lät det.
 
Host! Host! Host! Kaskadspya.
 
Nice. Bara att gå upp och torka kräks. Jag kan nog faktiskt komma på hundra sätt jag hellre skulle vilja vakna upp på. Men men.. 


Helt slut.
Publicerat den

För tillfället är jag helt slut. Idag har jag hjälpt syster B att flytta på förmiddagen och sedan har jag tagit hand om en viljestark bebis. Aurora är nu för tiden inne i en period då det är jättekul att klättra, krypa, klänga, hoppa och leka med sådant som man inte får leka med. Allt detta samtidigt som hon hela tiden ska ha koll på vart jag är. Standard är att jag får gå på toa med dörren öppen. (Hur det ska fungera när vi flyttat vet jag inte.)
 
Jag förstår att min dotter är nyfiken och vill lära sig om världen, men det är faktiskt jobbigt, riktigt jobbigt emellanåt, att vara själv med en sexmånaders bebis. Orken räcker inte riktigt till alltid.
 
Hur som, nu ska jag nog ta och unna mig ett bad faktiskt. Kommer inte ens ihåg när det hände senast..


Stora tjejen.
Publicerat den

Idag lade jag ner Aurora på golvet för att hon skulle träna sig på att krypa. Hon börjar faktiskt få in snitsen nu. Även om det går sakta, sakta så tar hon sig fram. Då fick jag se hur hon kröp fram till vardagsrumsbordet och ställde sig upp.
 
Jag har sagt det tidigare, men säger det igen. Det går fort nu. Alldeles för fort!


Sol.
Publicerat den

 
Idag var det soligt och fint ute. Så jag begav mig ut på en promenix med Aurora. Då vi ändå var ute och gick veckohandlade vi och jag tränade lite på utomhusgymmet här i stan. Kan verkligen tipsa om det om det är så att ni tycker att det är alldeles för dyrt att gå på vanliga gym. Visst, det är inte topmoderna maskiner, men de gör sitt jobb.
 
Har även nu på kvällen haft en indisk kille här som kollade på min lägenhet. Snacka om att jag är ringrostig när det kommer till engelskan. Bättring Rebecca!


C.O.O.L.I.N.G.
Publicerat den

                                                           En trött sådan under dagens promenad.


Söndag.
Publicerat den

Idag har vi varit på vift med tre av mina systrar. Vi åkte till grannstaden och där besökte vi Ikea, Biltema, Netonnet och så Åsby, ett trädgårdscenter. Blev handlat lite smått och gott och jag är nöjd med den delen av dagen.
 
Aurora har dock inte haft en så så jätterolig dag. Så fort hon somnade i bilstolen var vi framme vid nästa ställe och då var det dags att röra på sig. Under vår lilla dagsutflykt sov hon som mest en kvart i sträck och sammanlagt cirka en timme, vilket är alldeles för lite. Nu när vi kom hem var hon riktigt trött, men vägrade sova. Sedan fick vi besök av Auroras pappa (3,5 vecka sedan sist) och då var hon vaken en stund extra. Trött + grinig bebis = frusterad mamma. Hur som helst, så sover lillan nu, men jag känner att jag kommer vara tvungen att väcka henne om ett tag, då det är alldeles för tidigt för henne att sova för natten redan nu.
 
Alldeles straxt ska jag krypa ner i sängen jag också. Har ont i huvudet och är supertrött. Ska bli såå skönt att dra täcket över huvudet en stund. Det tycker jag att jag förtjänar.


Filmeftermiddag.
Publicerat den

Efter lunchen igår tog vi oss en promenad genom parken i stan. Vilket var riktigt skönt och jag saknade definitivt inte brännmy, myggen och knotten. Vi hade det riktigt trevligt tills det började ösregna. Då bestämde vi oss för att gå och hyra film och sedan gå hem till mig för att ha en filmeftermiddag. Tre filmer blev det. Den bästa var filmen Horrible bosses. Så himla rolig. Rekommenderar den starkt!

 

                                                                 Bilderna kommer från IMDB.



Hjärta.
Publicerat den

 
Fick detta fina hjärta (och ett fint kort och godis) av Tant Per igår som en sen födelsedagspresent. Så himla fint av henne. Hon ville att jag skulle veta att hon tänker på mig. Min fina, fina kompis. Tack så hemskt mycket! Tänker på dig också. ♥


God morgon.
Publicerat den

                                                                    God morgon morsan!


Klättra och stå.
Publicerat den

Imorse vaknade jag upp och fick se Aurora stå själv i sängen. Hon hade lyckats klättra runt och dra sig upp. Liten har helt plötsligt blivit väldigt stor. Herrehjärtanes!


Äntligen.
Publicerat den

Åh, som jag har längtat! Idag ska jag och Aurora ner och på stan och träffa Tant Per. Vi ska luncha och sedan får vi helt enkelt se vad som händer. Har så mycket att prata med henne om. Kanske blir det bra väder också så att vi kan ta oss en promenad. Det har jag också längtat efter.
 
                                                             Pigga och glada fredagen den trettonde.


Finaste.
Publicerat den

                                            Gammelmormor, gammelmorfar, Aurora och jag.
 
Vi lyckades faktiskt få till en fotografering igår mellan mat, matninga av Aurora, badning av bebis, läggning och en mormor som kom hem från sina äventyr. Svårt att få till, men det gick. :) Glad jag blev.


Hemma.
Publicerat den

                                                                   Morgonutsikten.
 
Så var vi hemma igen. Lite slitna och trötta dock.
 
Vi gick upp vid 03 och satte oss i bilen vid 03.30. Min moster körde ner till Sundsvall och jag körde resten av vägen hem till Eskilstuna. Det behövdes endast två stop under vägen vilket var skönt. Inte illa med en liten bebis i bilen måste jag nog säga.
 
Vi var faktiskt hemma redan vid tolv, vilket var super. Jag har redan hunnit packa upp och vi har båda hunnit sova en stund.
 
Ps. Måste jag säga hur skönt det är att ha ett internet som fungerar som vanligt igen? Jag är inte religiös, men HALLELULJA! D.s.


Vemodigt.
Publicerat den

Måste säga att allt känns lite vemodigt för tillfället. Imorgon åker vi hem igen. Det känns vemodigt då jag vill åka hem samtidigt som jag inte vill åka ifrån min mormor och morfar. Får tänka att vi ses snart igen.
 
Idag har vi städat och sedan ska vi handla lite till resan. Måste även komma ihåg att fota Aurora med gammelmorfar och gammelmormor senare. Får inte glömma det.
 
Hoppas att ni får en fin, och inte allt för regnig, onsdag!
 
                                             Här har ni en bild på gladskiten i stolen bredvid.


Full rulle.
Publicerat den

Igår var det full rulle hela dagen. Vid halv tolv åkte vi in till "staden" och gick på marknad. En av de minsta jag varit på. Måste ändå faktiskt säga att det var väldigt mysigt. Inte mycket folk alls och vädret kunde inte ha varit bättre. Blev nästan lite för varmt då solen låg på där mitt på dagen.
 
 

När vi kom hem åkte jag och två av mina kusiner ut på en fisketur. Vet inte riktigt hur länge vi satt ute på sjön, men det var nog närmare två-tre timmar. Helt fantastiskt skönt väder var det. Och det var nästan så att fiskarna hoppade i båten. Jag fick minst femton fiskar. Ljuger inte. Tappade räkningen efter ett tag. Det roliga var även att det inte bara var jag som fick så mycket fisk utan alla tre. Helt galet. Men riktigt kul var det. :) Jo just det, sedan fick jag även upp en gren och lyckades fiska fast kroken i ankarlinan. Riktigt duktigt om ni frågar mig.

 


Hålla låda.
Publicerat den

 
Om det är något som Aurora kan så är det att hålla låda. Ofta, mycket och högt! Är lite sött faktiskt. (Så länge som hon inte skriker en i örat.) Jag skulle bra gärna vilja veta vad hon säger och tänker.
 
Just för tillfället sitter gammelmormor och matar med gröt och fruktpuré. Det går sådär. Aurora sträcker ut tungan, gnager på stolen, kollar ner i golvet, gör pruttljud, stoppar in handen i munnen och kletar sig över hela ansiktet. Allt är roligare än att äta. Min mormor gör ett mycket bra jobb ändå får jag faktiskt säga. Hon kör med gör-ljud-som-roar-och-får-bebis-att-kolla-upp-en-millisekund-strategin, för att sedan snabbt som attan stoppa in en sked med gröt i munnen. Det fungerar faktiskt väldigt bra. Får ta och lägga den till min mamma-repertoar.


Nattligt äventyr.
Publicerat den

 
 
 
Igår kväll hade vi en riktigt trevlig kväll här uppe. När Aurora hade somnat drack vi lite vin (som blev lite mer vin och gin) och satt och snackade. Trevligt. Så himla kul att kunna göra sådant med släkten.

Sedan fick vi för oss att gå ner till sjön. Där tände vi en liten eld och snackade ännu mer. Sedan fick jag för att jag skulle känna på vattnet. Vadade ut till knäna, men se fick det vara nog. Inget dopp alltså. Hade nog blivit uppäten av myggen och knotten då.
 
Nu på morgonen kändes det att man hade varit uppe lite väl länge (och kanske druckit lite väl mycket), men Aurora har varit hur snäll som helst idag så det tackar jag för. Har legat och myst med henne då hon sovit och bara haft en riktigt superbra dag.
 


Sex månader.
Publicerat den

 
 
 
Kolla på de här bilderna! Min älskade lilla tjej! Att hon har utvecklats så mycket på de här sex månaderna är helt fantastiskt och helt galet. Att tiden har gått så fort. Och tänk vilka framsteg hon har gjort. Från att ha gått från en bebis som inte ens kan lyfta på huvudet till ett barn som snart knyper fram i en rasande fart.
 
Jag gillar:
-
Att sitta i vagnen och kolla på allt som åker förbi på promenaderna. Att sitta i vagnen om den står still är inte lika kul.
- Att sitta framåtvänd i bärselen. Det börjar dock bli lite tungt för mamma då jag säkert väger närmare 8kg nu.
- Att gå på upptäcksfärd i gåstolen. Helst ska det ligga saker inom räckhåll som jag kan smaka på. 

Jag gillar inte:
- Höga och plötsliga ljud (t.ex. bakmaskinen eller skratt). Läskigt ju!
- Att bli pillad i näsan. Fortfarande hemskt.
- Ta sprutor. Aj, aj, aj!
 
Min älskade älskade dotter. Du betyder mer för mig än jag kan beskriva i ord. ♥


Fredag.
Publicerat den

Här är några bilder son jag fotade imorse. Jag trottsade knott, brännmy och myggor i sisådär tre minuter. Sedan gick jag in igen. Jag saknar sörmland. Det är allt jag har att säga om den saken.
 
Idag är det fredag och vi gör inte så mycket här uppe. Vi har redan vilat två gånger idag så vi är utvilade, för en gångs skull, får jag tillägga. Sedan ville min moster in till "staden" så det kanske vi roar oss med senare. Mer roligt än så blir det nog inte denna dag.
 
Hoppas att ni får en finfin fredag!


Krypa.
Publicerat den

De första, tydliga, krypstegen avklarade. Mammas duktiga och älskade lilla tjej. Jag är så stolt över dig. ♥


Regn.
Publicerat den

 
 
Det blev ingen tripp igår utan vi spenderade helt enkelt bara hela dagen hemma. Blev på sin höjd en promenad där vi höll på att bli uppätna av knott. Vissa saker är helt enkelt bättre söderöver. Här kan man inte ens gå ut utan att man förlorar typ en liter blod. Nästan. Haha. Promenera får vi helt enkelt göra när vi kommer hem igen. Hur jag nu ska stå ut i två veckor utan promenader och utevistelse vet jag inte, men det får helt enkelt gå. Sedan avslutades kvällen med att Aurora fick bada i diskhon. Jag kan säga att det till slut var lika mycket vatten utanför som i. Sprattelmaja! Roligt att någon hade kul i alla fall. :)
 
Idag regnar det. Trist. Men det innebär perfekt väder för bakning. Min mormor ville ha lite nytt fikabröd bakat och visst ställer vi upp. Inte för att vi har något annat för oss egentligen, men självklart ställer vi upp och hjälper mormor. Visar er resultatet imorgon.


Morgon.
Publicerat den

                                          Att vakna upp till denna vy är inte fy skam. Eller hur?
 
Imorse vaknade Aurora vid halv sex, som vanligt, och då var det bara att stiga upp, Även om jag själv hade velat sova några timmar till.

Det som är lite roligt nu är att väckningarna har förändrats lite. Tidigare vaknade jag av en gnällande eller pratande bebis, men i morse vaknade jag av en bebis som pillade mig i ansiktet, drog mig i håret och använde min kropp som klätterställning. Blir man inte pigg av det så är man konstigt.
 
Idag har vi, som min moster så fint beskrev det, en dagen-efter-resan-dag. Då får man bara slappa. Inte mig emot. Dock ska vi ge oss iväg in till "staden" för att handla lite. Mer skoj än så blir det nog inte idag. Fine by me.
 
För övrigt så tänkte jag meddela er att det nog som mest blir ett inlägg om dagen under tiden som vi är här uppe. Mitt internet är suuupersegt och jag kommer inte orka med hela proceduren av att sitta och vänta, och väntar och vänta på att ens komma in på blogg.ses hemsida. Bara bilden ovan tog tio-femton minuter att lägga upp. Galet. Hoppas att det är okej för er.
 
Hoppas att ni får en finfin dag! Kram på er.


Framme.
Publicerat den

 
 
Denna bild summerar väl hur vi alla känner oss just nu Trötta!! Blir inga fler inlägg idag. Nu ska vi sova. God natt.


Tre.
Publicerat den

1. Vagnen och gåstolen fick plats i bilen. Perfekt! (Min moster är en riktig fena på att packa.)

2. Aurora har ätit välling ikväll. Super!

3. Datorn kommer med imorgon. Det finns till och med plats i bilen för den! Mohaha.


Handling, promenix och lite träning.
Publicerat den

                                                                         Heja, mamma!
 
                                                                     Nyttigt till mellanmål.
 
Nu har vi kommit hem från en promenix och handling. Blev även lite tränat på utomhusgymmet som finns här i stan. Det tror jag att Aurora tyckte var jätteroligt. Speciellt då jag gjorde rygglyft. Blev ju lite av en tittut-lek utav det hela.
 
När jag kom hem slängde jag ihop ett nyttigt mellanmål. Turkisk yoghurt med banan, äpple, nektarin, solroskärnor och lite honung ringlat över. Mumsigt! :) Måste faktiskt rekommendera nektarinerna just nu. De är supergoda! :)


Nu då?
Publicerat den

 
Fick tipset att testa denna välling på Aurora istället för majsvällingen som jag tidigare givit henne. Hoppas att det går bättre denna gång. Denna ska ju smaka mer likt gröten som hon tycker om så det hoppas vi på. Kanske får jag sova en hel natt denna natt om hon gillar vällingen. Hoppas kan man ju alltid göra. :)


Så skönt.
Publicerat den

 
Igår, då vi fortfarande var kvar hemma hos min pappa, så gav jag mig ut på en promenad/joggintur ensam. Med musik i öronen så var det helt underbart! Var över 1,5 år sedan jag var ut en sväng själv. Så himla uppfriskande och lugnande. Lite över tre km blev det. Har ingen träningsverk idag. Tog det rätt så lugnt. Bra att börja försiktigt och sedan öka efterhand.


Dagens planer.
Publicerat den

Idag har jag inte så mycket mer inplanerat än handling till resan och så ska jag packa. Är halvklar med packandet redan, men så finns det ju självklart saker som jag måste vänta med till imorgon.

Det som känns mest klurigt just nu är frågan om hur mycket ersättning jag ska ta med mig på resan. Klurigt att räkna ut hur mycket som går åt på två veckor. Med matning ca tio gånger om dagen så blir det ju rätt mycket ersättning. Hoppas verkligen att det räcker. Vill inte köpa ersättning som kostar 20-40kr mer per paket.

Det hade även varit riktigt skönt om jag skulle orka städa ikväll också. Skönt att komma hem till en nystädad lägenhet. Men, jag får helt enkelt se om jag orkar och om lusten infinner sig.


Fort, fort, fort.
Publicerat den

                                                                     Mobilkamerabild.

Nu går det fort! Aurora utvecklas i en rasande fart. Bara de senaste två-tre veckorna har hon börjat krypa/åla, sitta, prata och hålla flaskan själv. Det känns som at det går lite för fort nu tycker jag. Är det möjligt att stoppa tiden?


Har funderat.
Publicerat den

Jag har funderat idag på om jag ska ta med mig datorn på vår tripp eller om jag ska lämna den hemma. Sist vi åkte till min mormor och morfar lämnade jag ju den hemma (och jag överlevde). Då var vi uppe i ca en vecka, men denna gång ska vi vara borta i nästan två veckor. Valet och kvalet känner jag. Det som känns mest avgörande är om det finns plats i bilen till att ta med den. Tveksamt. Nu när vi ska vara borta längre tänkte vi ta med oss vagnen och den tar upp mer eller mindre hela bagaget. Krångligt det där. Min moster, som vi åker med, ska komma förbi imorgon så att vi kan testpacka bilen med vagnen för att se hur mycket plats som finns kvar. Helst skulle jag vilja få med mig gåstolen upp också, men det tror jag är omöjligt.
 
Jag får helt enkelt se imorgon om hur det kommer bli.


Två månader.
Publicerat den

Ojoj, idag är det bara TVÅ månader kvar till flytten. Känner mig lite stressad måste jag faktiskt erkänna. På tisdag åker vi till min mormor och morfar där vi kommer att vara i två veckor. Så egentligen har jag bara en och en halv månad kvar till att fixa och dona innan flytten. Paniken kommer smygande. Typ.