Förvånad Mamma!
Publicerat den

När jag och Aurora kom hem efter dagis idag började jag fixa maten här hemma. Aurora satt då och kollade på barnkanalen en stund innan hon kom in till mig i köket och deklarera att hon vill kolla på 'Amin' (Alvin). Då jag för tillfället står med händerna fulla ber jag henne vänta en stund och hon går tillbaka till vardagsrummet. När jag sedan väl kommer in i och ska hjälpa henne möts jag av en dotter som säger 'duti tjej' och ser väldigt belåten ut. Då ser jag att hon har satt igång dvdn. Rätt dvd och allt! Och inte bara satt igång den utan även bytt film (Alvinfilmen låg fritt på tv-bänken) och stoppat tillbaka den gamla filmen i sitt fodral. Och det enda jag jag kunde göra var att gapa. När lärde hon sig det här!? Vad hon kan min lilla tjej! Fasen vad stolt jag blir!


Äntligen!
Publicerat den

Mobilen är tillbaka hemma. Det är sjukt att säga, men jag känner mig hel igen. Att man ska bli så fast vid sin mobil. Det är galet egentligen. Och, inte kostade det mig någonting heller. Fan vad skönt! Jag hade oroat mig för att jag skulle behöva betala hela lagningen, men det slapp jag. Skönt att systemet fungerar någon gång ibland.


Lördag med mycket roligheter.
Publicerat den

Först ska jag berätta att jag överlevde kvällen. Inga pinsamma insomnanden som tur var. Middagen var även väldigt trevlig får jag säga. God mat och trevligt sällskap summerar den rätt bra.
 
Så till dagens bestyr. Alldeles straxt ska vi åka iväg på barnloppis. Vilket jag sett fram emot ett tag nu. Planen är att köpa upp sig på kläder i storlek 92, då det är nästa storlek för Aurora. Sen får jag helt enkelt se om jag, vilket jag troligtvis kommer göra, hittar något annat roligt. Kanske några jeans till lill-damen och höstgrejer såsom vantar och mössa. Brukar ju finnas så mycket fina och billiga saker!
 
ikväll sen ska jag iväg på fest. En fest med tema 90-tal! Kommer bli spännande. Jag hoppas verkligen att jag inte är helt ute med min outfit. Ska försöka fotografera den till bloggen så att ni får se.
 
Och här kommer en bild på morgonens glad-skit. Man kan inte göra annat än att bli glad när man får vakna upp med dig i sitt liv. <3
 


Eh ja..
Publicerat den

Inatt sov jag fyra timma. FYRA. TIMMAR. Sug på den ni. Det var lagom roligt. Jag vet inte vad det är just nu, men jag vaknar mitt i natten och sen ligger jag vaken. Timme ut och timme in. Ibland vaknar jag av Aurora som vill ha välling, men oftast är det faktiskt jag själv som vaknar. Det är hemskt. Ni har möjligtvis inga tips om vad man kan göra för att somna lättare? Räkna får fungerar inte. Jag har försökt.
 
Kvällen kommer garanterat att bli intressant. Jag ska nämligen ut med några kompisar, samt syster A med sambo, för att äta middag. Det finns en liiiten risk att jag kommer somna rakt upp och ner innan vi ens har fått in maten. Får se till att säga till syrran att ha koll på mig. Hon får typ sparka mig på smalbenet eller något om jag börjar se dåsig ut. Nej, nu hoppas jag verkligen att det inte ska behöva gå så långt, men risken finns att jag blir den första som somnar ute på en restaurang.
 
Annars får jag önska er en fin fredag utan pinsamma insomnanden!
 
 


Den känslan.
Publicerat den

När Aurora, så fort man kommit innanför dörren på dagis, säger:
 
- Mamma gå hem!
 
Då vet man att dottern klarar sig bra på dagis själv. Då vet man att dottern trivs. Då känns det lättare att lämna bort dottern flera timmar på vardagarna.


Vad jag har gjort idag.
Publicerat den

Man skulle ju kunna tro att jag har tagit det lugnt idag, men det har jag inte gjort. Istället har jag plockat sånt här:
 
 
Och gjort det till sånt här:
 
 
Och nu känner jag mig helt slut. Inte så bra kanske, men nu är det gjort. Tur är väl att jag har ledigt imorgon också. Måste se till att ta det lite lugnare.


Rättelse.
Publicerat den

 
Mästarbyggaren bygger torn med åtta klossar. Om möjligt ännu stoltare Mami här alltså. <3


Sjukling.
Publicerat den

Och så var det min tur. Igår efter träningen började jag känna mig sämre och sämre. Näsan täpptes till och huvudet kändes som bomull. Lagom roligt. Jag hade dessutom ett möte på kvällen angående mitt kommande examensarbete vilket jag kände mig manad att gå på. Roligare var det när värsta segot pratade 20-30 minuter i snigelfart med "ehmm"-anden som avslut på varenda mening. Snacka om segt! Så, när vi väl fick åka hem så kände jag nästan för att springa därifrån. 
 
Idag mår jag lite bättre, men hade nog helst legat i sängen hela dagen. Istället har jag varit på seminarium i några timmar. Det gick sådär. Jag kände mig verkligen inte på topp, men nu är det avklarat och nästa lektion är först på fredag som tur är. Så nu ska jag kurera mig med en kopp te framför någon film. Och sen håller jag tummarna för att Aurora är någorlunda lugn och snäll idag när hon kommer hem från dagis. Det skulle underlätta en hel del.


Kunskaper.
Publicerat den

 
Aurora utvecklas dagligen och som mamma så kan jag inte låta bli att vara stolt som en tupp! (Eller kanske mer som en höna. Haha.) För några dagar sedan fick Rora klossar av min moster som hon kan leka och stapla med och det gör hon mer än gärna. Imorse staplade hon sex klossar på varandra. Duktiga tjejen! Hon är alltså en riktig fena på att stapla klossar. Det är verkligen kul att se att det inte bara är jag som är stolt utan att Aurora blir stolt över sig själv också. Precis som hon ska vara.


Skogspromenad.
Publicerat den

Igår, söndag, tog jag och Aurora oss en promenad i skogen brevid vårt hus. Jag undrar verkligen hur det kommer sig att vi aldrig har varit dit förut? Det var ju hur mysigt som helst! Aurora njöt av att vara i skogen och undersökte pinnar, stenar och mossa. Sen var vädret rätt mysigt det också, lite småregn och höstigt, och det gjorde ju bara saken ännu bättre.
 
Gummistövlar och regnkläderna var på på både Mami och Rora.
 
Aurora hittade en pinne som hon även tog med hem. Nu ligger den här utanför farstun och väntar på nästa gång en snart-tvååring kommer ut för att leka.
 
Auora såg även vattendroppar på löven och slickade i sig lite vatten. Älskade unge, vad du hittar på! Det är verkligen roligt att se hur du tänker ibland.
 
Och mamma spanade upp i trädtopparna på de gulnande höstlöven. Jag älskar skogen på hösten.
 
Efter en stund började Aurora prata om mat och att hon ville gå hem så då var det bara att knata den lilla biten hem igen för att äta lunch.


Länge sedan nu.
Publicerat den

Dagarna går med skola, träning, läsning, dagis, familjeträffar och lite allt möjligt. Detta har gjort mig rätt upptagen den senaste tiden. Sen får jag faktiskt erkänna att jag inte har känt mig på topp heller. Varken med bloggande eller så mycket utöver Aurora, skola och träning. Jag vet inte om det beror på att hösten verkligen har fått sitt grepp och att det har börjat bli mörkare och kallare, men någonting är det. Min förhoppning är att det kommer kännas lite bättre nästa vecka då jag har en del roligheter inplanerat.
 
Här kommer några bilder från träningen igår. Och ett stort tack till min pappa som lånat ut sin mobil till mig så att jag kan leva som normalt igen. Och framför allt träna som vanligt med RunKeeper. Utan den känner jag mig vilsen då jag tränar.
 
 
 
 


Sagt av Aurora.
Publicerat den

Vi ligger i min säng nu på morgonen och myser. (Aurora har sovit i min säng inatt igen. Är det en ny vana det här kanske?) Och då börjar hon sjunga Björnen sover.

- Bönen såve, bönen såve, i sitt lugna bo. Inte faalig. 

Vad duktig hon är min lill-stora plutt! Jag hade ingen aning om att hon kunde sjunga mer än björnen sover. Och sen sjunger hon så här mycket med rätt melodi och allt. Älskade älskade unge. <3


Klantighet.
Publicerat den

Ibland blir man bara så irriterad på sig själv. Som när man tappar mobilen två sekunder innan man ska ut och träna. Tappar den så att hela skärmen slutar fungera. Tappar den så att man inte kan se eller spara över de bilder man tog under resan till Göteborg.

Ja, som ni förstår står jag numera utan mobil. Och troligtvis kommer den inte att vara tillbaka förrän om 1-2 veckor. Kanske längre. Jag är så inte road utav det här. Så, tyvärr får ni inte se några bilder från resan i helgen heller. Jag hoppas verkligen att man åtminstone kan rädda bilderna om nu inte mobilen går att rädda. Jag håller tummar och tår.


Iiiihhh!
Publicerat den

Bara några timmar kvar nu. Sen drar vi mot Götlaborg! Jag längtar! Väskan är mer eller mindre redan packad och imorgon bitti är det dags. Hoppas att jag somnar snabbt ikväll för då blir det snabbare morgon.


Kökshjälp?
Publicerat den

Så här såg det ut idag när jag skulle laga middag. Aurora satt på köksbänken bredvid mig och åt äpple medan jag lagade mat. Bara kul att hon vill vara med och kolla på när jag lagar mat. Kanske är hon ju en blivande kock. Det vet man aldrig.
 
 


Frustration.
Publicerat den

 
Att vakna upp med huvudvärk känns inte kul. Att sedan mötas av en cykel med punktering, efter att jag pumpade den tio minuter tidigare, var inte kul. Så den där långa cykelturen jag skrev om igår fick jag helt enkelt glömma. Min morgon började alltså inte så bra, men nu är jag hemma igen efter att ha lämnad Aurora på förskolan och jag hoppas verkligen att dagen blir bättre än den började. Hur har eran onsdagsmorgon varit?


När man blir så jäkla irriterad på sig själv.
Publicerat den

 
Igår var jag ut och gick med stavar för första gången på väldigt länge. Och det var rätt roligt faktiskt med lite variation till intervallerna. Men så idag vaknade jag upp med känningar i benhinnorna. I båda benen! Snacka om att jag blir irriterad på mig själv. Vad tänkte jag med egentligen? Vid det här laget vet jag att det tar ett bra tag innan kroppen har vant sig vid nya belastningar. Att jag gick stavgång 5,5 km efter flera månaders uppehåll var bara dumt. Sedan tycker kanske ni där ute att det inte borde vara någon större skillnad mellan att gå vanligt och med stavar, men det lovar jag er, det är det. Med stavarna ger man automatiskt mer, men man belastar på ett annat sätt också. Så, mina planer om att springa intervaller imorgon går helt enkelt bort och det känns jäkligt surt! Frågan är vad jag ska ta mig till istället? Troligtvis blir det en långtur på cykeln, som min pappa var snäll och fixade idag, istället, för träningen tänker jag inte skjuta på.


Fyra månader sedan sist.
Publicerat den

Idag var det så dags för mig att gå på den första lektionen för den här terminen. Och det gick bra. Det var några jag kändes sedan tidigare i klassen också så det känns skönt. Aurora fick dock vara hemma med morfar idag då hon var lite hängig igår eftermiddag och sov dåligt inatt. Men nu är jag på väg hem och det ska bli spännande att se hur det har gått. Säkert fin fint.
 
Om en vecka är det dags för nästa lektion. Egentligen har vi lektion på fredag också, men då är vi ju iväg på familjesemester. Och det gör mig absolut ingenting! ;)


Jag kan inte ens komma ihåg sist det hände.
Publicerat den

Inatt fick jag sällskap av Aurora i min säng. Och helt ärligt kan jag inte ens komma ihåg när det hände sist. Aurora har alltid varit ett barn som sover bäst själv, men igår, samtidigt som jag gick och la mig, vaknande Aurora upp och var jätteledsen. Efter att ha försökt trösta henne en stund utan lycka frågade jag henne om hon ville sova i min säng och det ville hon. Jag trodde nog inte att det skulle fungera, men det gjorde det. Så från tio ungefär till fem imorse sov vi tillsammans i min säng. Men sen var det tydligen dags att gå upp. Så vid det här laget har vi varit uppe närmare tre timmar. Det känns som att det kommer att bli en rätt lång dag idag. Tur är väl att vi har en del roligheter inplanerat idag.
 
Vid elva ska vi på marknad med mina systrar. Efter det ska vi på en planerings-middag hemma hos min pappa och hans sambo. Nästa helg, fredag-söndag, åker nämligen hela familjen till Göteborg på familjesemester. Och  som jag längtar! Hoppas att kommande vecka går fort.


Innan klockan ens har slagit tolv.
Publicerat den

Har vi:
- Ätit frukost.
- Kollat Pettson och Findus - Katten och gubbens år.
- Varit ut och kört intervaller med Aurora i vagn.
- Duschat.
- Kollat Alvin och gänget.
- Lagat lunch.
- Ätit lunch.

Och nu ligger Rora och sover middag. Ja, den här dagen har vi hunnit med en hel del och det innan klockan ens har slagit tolv. Om en timme ungefär kommer Auroras pappa på besök och efter det blir det troligtvis en promenad hem till min pappa. En relativt lugn lördag alltså.


Från sprutan.
Publicerat den

 
För nio dagar sedan var Aurora på 1,5 års kontroll på bvc. Kontrollen gick riktigt bra och hon fick ett klart godkänt betyg. Men igår eftermiddag kom så febern efter sprutan som hon fick under besöket. En riktigt hög sådan. Så nu görs det inte många knop här hemma. Då jag vaknade vid 05.15 (!) imorse och Rora vid 05.45 så började vi morgonen med att gosa i min säng en stund innan Mami försökte sova mera och Aurora växlade mellan att kolla Scooby Doo, Teletubbies och Pingu på iPaden. Men så fort jag somnade till så ville Rora ha uppmärksamhet och nu är vi uppe sedan några timmar tillbaka. Dagen idag kommer för vår del att innehålla en massa filmkollande, gos och mys. Vad ska ni göra denna fredag?


Sagt av Aurora.
Publicerat den

Nu på morgonen efter blöjbytet gav jag Aurora en stor kram och då säger hon:
 
- Inte on.
- Tycker du inte om kramar?
- Jo, Mamma, Rora.
 
Sen slänger hon sig i min famn och ger mig en stor kram. Då blir man nästan lite tårögd.


I skogen.
Publicerat den

 
 
 
Igår var vi ut i skogen med mina två systrar, deras hundar samt syster Ms kille för att plocka svamp. Tänkte vi i alla fall, men tyvärr gick vi bet. Det fanns ingen svamp! Alls. Vilket var riktigt tråkigt. Så, vi får helt enkelt ge oss ut om några veckor igen och hoppas på bättre lycka nästa gång. 


Inte okej.
Publicerat den

 
Det här är inte okej. Någonstans. 4.7°c ute nu på morgonen. Och inne var det 9.8°c vid fönstret i mitt sovrum. Nu i sommar har jag sovit med fönstret öppet, men det känns som att det är dags att stänga det nu. Jag drömde tills och med inatt att jag var med i en bilolycka i en snöstorm. Det känns som att mitt undermedvetna försökte säga mig något. Haha.


Mitt äpple.
Publicerat den

 
Japp, då har jag joinat resten av den Apple användande delen av jordens befolkning. Dock inte med en iPhone utan med en egen iPad. Och hur kommer det sig att jag har gjort detta inköp kan man ju undra. Av den enkla anledningen att jag behöver den i skolan. Denna termin har vi en hel del att läsa på internet och jag tänkte då att en iPad är lättare att läsa på än datorn, samt att den är lättare att flytta på än datorn, om man vill sitta någon annanstans än vid skrivbordet vill säga.
 
Sedan har jag även varit en liten fuling och scannat in en massa lånad litteratur istället för att köpa den, och då kan jag läsa den på iPaden istället för att skriva ut en massa papper. Den enda nackdelen med denna plan är att det tar en sjujäkla tid att scanna in allt, men det är det värt när jag lyckats hålla ner litteraturkostnaderna till ett minimum. Jag pratar alltså om att spara minst tusen kronor på bara den här första litteraturkursen. Och jag ska läsa tre kurser nu i höst. Visst kostade det en del att köpa själva iPaden också, men jag tänker att det kommer att löna sig om man räknar på det över en längre tid.


Nyttiga mumsigheter.
Publicerat den

 
 
Egengjord glass på endast frukt, i detta fall mosad banan, hallon och tillagade (kokta med lite vatten) sommaräpplen. Mumsigt tyckte både Rora och Mami. Dock var formarna alldeles för stora tyckte jag. Definitivt för Rora i alla fall som inte åt mer än en femtedel av glassen och lämnade resten till mig.


Lycka för liten.
Publicerat den

Att under en handlingstur till Willys få klappa och titta på den verklighetstrogna hästen vid entren, det är lycka det. Hästen fick många klappar och både ett glatt "Hej!" Och "Hej då!".